slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για το ελληνικό σχολείο Ίμβρου


Την παρακάτω ερώτηση προς την Ευρωπαϊκη Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης που αφορά την λειτουργία του Ελληνικού Σχολείου στην νήσο Ιμβρο..
Με συνεργασία που είχαν ελληνικοί φορείς και σύλλογοι με τις τουρκικές αρχές απο τον Φεβρουαριο 2014 αποφασίστηκε η λειτουργία ελληνικού σχολείου μέσης εκπαίδευσης στη Νήσο Ιμβρο.

Με αφορμή την προγραμματιζόμενη λειτουργία του σχολείου αυτού οικογένειες εγκατέλειψαν τις εστίες τους προκειμένου να επανεγκατασταθούν στην Ίμβρο.

Και ενώ η λειτουργία του σχολείου ειχε προγραμματισθεί για το τέλος Αυγούστου 2014 προέκυψε ενα γραφειοκρατικό εμπόδιο απο ένα όρο στην τουρκική νομοθεσία που λέει ότι οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που ιδρύονται μετά την 1η Σεπτεμβρίου, μπορούν να λειτουργήσουν από το επόμενο έτος

Κατόπιν αυτου η έναρξη της λειτουργίας του σχολείου ματαιώθηκε.

Ερωτάσθε αν ειναι συμβατές αυτές οι ενέργειες του Τουρκικού Κράτους με τις υποχρεώσεις που απορρέουν απο τα πρωτόκολλα σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναξιε καθε μερα με τις αναρτησεις σου περι κεφαλογιαννη (,αυτου του τεραστιου πολιτικου κεφαλαιου για την χωρα ) θα με κανεις να πιστεψω οτι αυτες που ειναι στην λιστα λαγκαρντ συζυγος και πεθερα δεν ειναι αυτες και οτι προκειτα περι συνωνυμιας ,στα δικαστηρια βεβαια που θα ακολουθησουν την αποκατασταση της δημοκρατιας στη χωρα εκει περιτρανα θα αποδειχθει αν τελικα ειναι αυτες ,εσυ ναξιε ωστοσο ριχνε καθε μερα 20 ανρτησεις περι βρουτση και κεφαλογιαννη ετσι για να μην ξεχναμε τα καλα που κανουν για την χωρα οι δυο απο τους βασικοτερους υπευθυνους για την ευημερια και την προοδο του τοπου

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε τι πρόβλημα έχεις. Εσένα αν σε βολεύανε κάπου για να βγάζεις το ψωμί σου θα τους χάιδευες ή θα τους χτύπαγες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΕ ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΑς ΑΕΡΙΣΗΣ