slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αφιέρωμα στην κουζίνα των Κυκλάδων στο Βυζαντινό του Hilton



Αφιέρωμα στην κυκλαδίτικη κουζίνα φιλοξενεί από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου το εστιατόριο του ξενοδοχείου Hilton, «Βυζαντινό». Στη διάρκεια του αφιερώματος, πάνω από 50 παραδοσιακά, νησιώτικα πιάτα θα εναλλάσσονται καθημερινά στο μπουφέ.
Μερικά από τα πιάτα που θα μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες είναι: Ρεβυθάδα, μαστέλο και καπαροσαλάτα Σίφνου, καλόγερο Αμοργού, πατατάτο, μπραντάδα, τοματοκεφτέδες Σαντορίνης, ματσάτα Φολεγάνδρου με κόκορα, χοιρινό ρόστο και αρνί με ....πάτουδα Νάξου, φρουτάλια Άνδρου και κοπανιστή Μυκόνου.
Επιπλέον, θα προσφέρεται ποικιλία τυριών από τις Κυκλάδες καθώς και ελληνικός καφές ψημένος στη χόβολη μαζί με παραδοσιακά κυκλαδίτικα γλυκά από το μπουφέ.
Η κυκλαδική κουζίνα είναι το τέταρτο από μια σειρά αφιερωμάτων σε ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις που πραγματοποιούνται από πέρυσι το χειμώνα στο εστιατόριο, με την Κρητική, την Πελοποννησιακή και την Πολίτικη κουζίνα, ενώ ήδη ο executive chef Κώστας Αθανασίου και η ομάδα του ετοιμάζονται για την ηπειρώτικη και την κυπριακή εβδομάδα, που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: