slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Σύρου : ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 Συμπολίτες,
Είμαστε ένας Λαός που έχει υποφέρει από φασιστικές νοοτροπίες και πρακτικές.
Είναι απαραίτητο να μην φεύγουν στιγμή από τη μνήμη μας, οι αγώνες μας ενάντια στο Φασισμό, οι θυσίες, οι χιλιάδες νεκροί από την πείνα, τα καμένα χωριά μας και οι εκτελεσμένοι αγωνιστές.

Η βαθιά οικονομική κρίση που μας επέβαλαν, παρέχει πρόσφορο έδαφος για φαινόμενα αλλά και ενθάρρυνσή τους απ’ το σύστημα (σαν χρυσή εφεδρεία του), φασιστικών πρακτικών.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δείχνει περίτρανα πόσο αδίστακτοι είναι οι απανταχού φασιστοναζιστές που στην πατρίδα μας ενθαρρύνονται και στηρίζονται από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, την Χρυσή Αυγή. Ένας από τους στόχους τους είναι να ανακόψουν με κάθε τρόπο την αντίσταση των πολιτών ενάντια στα βάσανα που του έχουν επιβάλλει και να τσακίσουν κάθε αντίσταση του.
Ο αγώνας μας για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία πρέπει να είναι συνεχής και να εντατικοποιηθεί.
Αν κάτι σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ, είναι η ενίσχυση των κοινωνικών αξιών της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.
Ο φασισμός είναι εμπόδιο σε κάθε τομέα προόδου του Λαού και πρέπει να απομονωθεί.
Η Κίνηση Πολιτών Σύρου μετέχει στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το αντιφασιστικό δίκτυο πολιτών στη Σύροσήμερα και αύριο (18 και 19/9) στις 7:00μμ στην πλατεία Μιαούλη και καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη να δηλώσει την αντίθεσή του στον φασισμό και σε κάθε παρακλάδι του, με την παρουσία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: