slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ασκεί εξουσία και προτρέπει σε παρανομία. Συγχαρητήρια!

Η θέση του Περιφερειάρχη δεν εμπεριέχει μόνο πολιτική αίγλη αλλά και εξουσία. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πάνω σε αυτήν οικοδόμησε η Ρένα Δούρου, για να προβάλλεται αυτή τη στιγμή όχι μόνο ως η υπ’ αριθμόν δύο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Τσίπρα αλλά και ως εν δυνάμει διάδοχός του!
Με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της η εν λόγω κυρία, ταυτίστηκε με τον αισχρό πολιτικαντισμό του παρελθόντος, αυτόν που καλλιεργεί στρατιές κηφήνων στην κρατική μηχανή και εκφράζεται από τους ....
19 δημάρχους του πολιτικού της χώρου, οι οποίοι παρανομούν στο έπακρο, αρνούμενοι να αποστείλουν στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον έλεγχο νομιμότητας υπαλλήλων.

Oι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δήμαρχοι οφείλουν να αποσαφηνίσουν ακριβώς τι αρνούνται σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση για τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης. Αν δηλαδή κάποιος έχει προσληφθεί με πλαστό πτυχίο θεωρούν ότι πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο; Πρόκειται για ποινικό αδίκημα που οδηγεί σε απόλυση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει την παρανομία;

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στον κατάλογο αυτών που λένε «όχι» στην αξιολόγηση αναμένεται να προστεθεί και η Ρένα Δούρου, καθώς το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων της περιφέρειας είναι το πρώτο στην ημερήσια διάταξη του επόμενου περιφερειακού συμβουλίου την Τρίτη.

Η κυρία Δούρου έχει ταχθεί δημοσίως κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας. Απευθυνόμενη με επιστολή της στους εργαζόμενους της Περιφέρειας πριν από δύο εβδομάδες ανέφερε «η Περιφέρεια της Αττικής ξεκινά μια νέα πορεία… Σε αυτή την πορεία, από την οποία κανείς δεν περισσεύει, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είσαστε εσείς, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας. Ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, απαξιώνοντας έτσι τη λειτουργία του δημόσιου τομέα γενικά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα, η νέα Περιφερειακή Αρχή πιστεύει και εμπιστεύεται τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής».

Σε ότι αφορά τους 19, υποστηριζόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ, δημάρχους που παρανομούν, πρόκειται για τους εξής:

Δημήτρη Μπίρμπα (Αιγάλεω), Γιάννη Σταθόπουλο (Αγίας Παρασκευής), Μανώλη Καλλέργη (Ανωγείων), Άκη Κατωπόδη (Βύρωνα), Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου), Γιώργο Κοντόσταυλο (Καισαριανής), Χρήστο Βρεττάκο (Κερατσινίου – Δραπετσώνας), Κώστα Νικολούζο (Κέρκυρας), Λευτέρη Ιωαννίδη (Κοζάνης), Γιώτα Πούλου (Λεβαδέων), Κώστα Δρακονταειδή (Λευκάδας), Τάκη Λουκόπουλο (Ναυπακτίας), Ηρακλή Γκότση (Νέας Ιωνίας), Γιάννη Λαγουδάκη (Περάματος), Μίλτο Χατζηγιαννάκη (Σκύρου), Παύλο Πολάκη (Σφακίων), Παναγιώτη Σαρχώση (Τυρνάβου), Αρη Βασιλόπουλο (Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος) και Σίμο Ρούσο (Χαλανδρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: