slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κινητοποίηση μετά το "πωλητήριο" στο σπίτι του Καζαντζάκη - Ποια είναι η τιμή του


Αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ για το «πωλητήριο» στο σπίτι του Καζαντζάκη στη Γαλλική Αντίμπ, όπου ο μεγάλος στοχαστής έγραψε αρκετά από τα βιβλία του και υπήρξε σπίτι και καταφύγιό του για αρκετά χρόνια.
Το σπίτι είχε πράσει στην ιδιοκτησία της συζύγου του Νίκου Καζαντζάκη, Ελενης, η οποία το είχε πουλήσει στους τωρινούς ιδιοκτήτες και οι οποίοι τώρα με τη σειρά τους του έβαλανπωλητήριο, όπως αποκάλυψε το ....Cretalive.

Μετά το δημοσίευμα του cretalive, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Φίλων «Ν. Καζαντζάκη», κ. Μιχάλης Στασινάκης, επικοινώνησε με τη διευθύντρια του Μουσείου "Ν. Καζαντζάκης" κ. Τσάκα αλλά και με την αντιδήμαρχο Ηρακλείου, κ. Αριστέα Πλεύρη κι ενημερώθηκε σχετικά με την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Αρχικά, αυτό που θα κάνει είναι να επισκεφθεί τη Γαλλική πόλη και να έχει κάποιες επαφές με το μεσιτικό γραφείο που ανέλαβε το πωλητήριο ενώ θα μεταβεί και στο ελληνικό προξενείο στη Μασσαλία.

Σκοπός της Διεθνούς Ένωσης Φίλων Ν. Καζαντζάκη δεν είναι να ακυρώσουν την απόφαση αυτή, άλλωστε αυτό δεν γίνεται στην παρούσα φάση, αλλά να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει γίνει και οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ακόμη και για την περιοχή της Κυανής Ακτής, που είναι μία ομολογουμένως ακριβή περιοχή, το ποσό των 700.000 ευρώ που ζητείται για το σπίτι του μεγάλου στοχαστή, εμβαδού 51 τετραγωνικών μέτρων, θεωρείται πολύ μεγάλο!

πηγή: cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: