slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αντώνη πας φουλ για τα βράχια... με «Υπογραφή Δ. Σταμάτης»

Έχουν αρχίσει και ξυπνάνε κι άλλοι και αντιλαμβάνονται ότι το καράβι της κυβέρνησης και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας πάει φουλ για τα βράχια εξαιτίας σοβαρών επικοινωνιακών λαθών του αστείου Δ. σταμάτη

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξεπλάγησαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν κάποιοι στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, στα μαγειρεία του Μαξίμου που με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Σταμάτη και άξια συμπαραστάτρια την κ. Σ. Βούλτεψη, τα έχουν κάνει επιεικώς… θάλασσα.

Όμως, τελικά φαίνεται ότι η φωνή εν τη ερήμω που βγήκε έχει αρχίσει να ακούγεται και να… αντιγράφεται. Έχουν αρχίσει και ξυπνάνε κι άλλοι και αντιλαμβάνονται ότι το καράβι της κυβέρνησης και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας πάει φουλ για τα βράχια εξαιτίας σοβαρών επικοινωνιακών λαθών με υπογραφή… Δημήτρη Σταμάτη.

Αυτός είναι ο τίτλος και της στήλης της δεύτερης σελίδας της Καθημερινής της Κυριακής η οποία αναφέρεται ακριβώς στα τρομακτικά λάθη που έκανε και συνεχίζει να κάνει η κυβέρνηση από τον ανασχηματισμό και μετά. Έναν ανασχηματισμό που σχεδίαζαν οι «φωστήρες» Δημήτρης Σταμάτης και Βαγγέλης Βενιζέλος αλλά και μια στροφή στο λαϊκισμό με όλες εκείνες τις ανόητες προσεγγίσεις ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, διαλύουμε την τρόικα, τσακίζουμε τον Τόμσεν ή τη Μέρκελ. Και μόλις έρχεται το Βατερλό του ΕΝΦΙΑ αμέσως όλοι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της καταστροφικής επικοινωνιακής τακτικής του υπουργού Επικρατείας ο οποίος τείνει να γίνει ο ολετήρας της κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο άρθρο καταλήγει ως εξής: «Κι εφόσον η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να επανέλθει στη σωστή πορεία το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι το ανέλπιστο. Ας πούμε λ.χ. να βρεθεί θαμμένος στον τάφο της Αμφίπολης ο αρχαίος πρόγονος του Δημήτρη Σταμάτη (θα αναγνωρισθεί, φαντάζομαι, από το μπεγλέρι που θα υπάρχει δίπλα στο νεκρό».

Κι αν αυτό το σχόλιο είναι δηκτικό και προκαλεί γέλιο, το κύριο άρθρο της Καθημερινής προκαλεί σοβαρό προβληματισμό. Γράφει λοιπόν η εφημερίδα η οποία να θυμίσουμε ότι φιλοξένησε τις «διαρροές» Καραμανλή περί πρόωρης εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας:

«Στην πολιτική δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα θολά, αντιφατικά μηνύματα. Η κυβέρνηση από τον ανασχηματισμό και μετά τέτοια μηνύματα εκπέμπει, προβάλλοντας, μάλιστα, μια αίσθηση ηττοπάθειας και ερασιτεχνισμών. Τα αυτογκόλ πρέπει να σταματήσουν, να τελειώσει η επικοινωνιακή αφασία και να μη δείχνουν τόσο έντονα υπουργοί και βουλευτές ότι έχουν αντοχές «καρδερίνας»... Είναι όμως σημαντικό να δίνεται ένα καθαρό, πειστικό μήνυμα. Μεταρρυθμίσεις και διορισμοί αποτυχημένων πολιτευτών και κομματικών στελεχών σε κρατικές θέσεις δεν συμβαδίζουν. Οι υπερβολικές υποσχέσεις για επικείμενες φοροελαφρύνσεις και για το απόλυτο τέλος της επιτήρησης ζημιά κάνουν. Άλλωστε, η πρόσφατη εμπειρία μας δείχνει ότι οι πολιτικοί που τιμωρήθηκαν περισσότερο είναι αυτοί που είπαν ψέματα, όχι πικρές αλήθειες».

Αυτά ακριβώς που γράφαμε κι εμείς όταν λέγαμε ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε πολιτική αυτοκτονία. Αυτά που γράφαμε για τα αυτογκόλ που δίνουν στον Τσίπρα αέρα εξουσίας.

Με βασικό υπεύθυνο των επικοινωνιακών λαθών τον κ. Σταμάτη η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα με την πλάτη στον τοίχο και επιχειρεί να απολογηθεί για τον ΕΝΦΙΑ ή για τις μεγάλες προσδοκίες που καλλιέργησε σχετικά με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Πρόσφατα γράφαμε σε κουίζ για κορυφαίο του Μαξίμου που έστησε αυτό το επικοινωνιακό σόου πριν από το Παρίσι όταν κάποιοι πιο σώφρονες προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν. Και ιδού τα αποτελέσματα. Η κοινωνία απογοητεύτηκε για άλλη μια φορά και βρίζει την κυβέρνηση γι’ αυτό. Όχι ότι δεν έχουν γίνει βήματα προόδου της οικονομίας. Όμως, αυτά τα βήματα κινδυνεύουν να χαθούν επειδή κάποιοι φωστήρες πίστεψαν ότι θα ξαναπουλήσουν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Τον τελευταίο καιρό έγινε μια συστηματική προσπάθεια από το περιβάλλον Σταμάτη να εμφανιστούν όλα ρόδινα. Όταν κάποιος τολμούσε να μιλήσει για γκάφες δεχόταν «προπηλακισμούς» και προειδοποιήσεις από συγκεκριμένα «πιασμένα» μέσα ενημέρωσης. Και ιδού το αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση παραπαίει εξαιτίας όλων αυτών που καμώνονται τους ειδήμονες. Εμάς δεν μας ακούνε, μας θεωρούν «εχθρούς» της παράταξης. Την Καθημερινή θα την ακούσουν; Όλους εκείνους που τους δείχνουν τον ήλιο κι αυτοί κοιτάνε το δάχτυλο θα τους ακούσουν;

Ή θα μείνουν στο επερχόμενο ναυάγιο με υπογραφή… Δημήτρης Σταμάτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: