slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΑΣ Νάξου: Στην ανέγερση εμπορικού κέντρου στηρίζει την εξυγίανση της


Παγωμένο προς ώρας παραμένει το σχέδιο δημιουργίας εμπορικού κέντρου από την ΕΑΣ Νάξου στο νησί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δημήτρη Καπούνη, το σχέδιο θα είχε προχωρήσει αν είχε και τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής, που έχει αντιδράσει στην δημιουργία του κέντρου με το επιχείρημα ότι θα κινδυνεύσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Νάξο, καθώς -όπως εκτιμά- η έλευση πολυεθνικών κολοσσών θα μειώσει δραματικά την...
εμπορική τους κίνηση.
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το σχέδιο δημιουργίας κέντρου υπάρχει γι' αυτό και έχει συμπράξει με τον πολυεθνικό κατασκευαστικό όμιλο Ντεν Μπρινγκεν, ολλανδικών αλλά και αραβικών συμφερόντων.



Σύμφωνα με το προσύμφωνο που έχει υπογραφεί η διαχείριση του έργου θα είναι 50%-50% όπως και τα έσοδά του. Το έργο αφορά ένα εμπορικό κέντρο 1.081 τ.μ. σε κτίριο το οποίο και ανήκει στον συνεταιρισμό. Ο στόχος είναι να μιστωθεί στο σύνολό του σε επιχειρήσεις του τόπου ή brandes που θέλουν να αναπτύξουν παρουσία στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται συζητήσεις μεταξύ της εταιρείας ΤΕΜΕΝΑΜ που είχε συσταθεί ως διαχειρίστρια του κέντρου με μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες από τον κλάδο των σούπερ μάρκετ.
Η λειτουργία του κέντρου, ανέφερε ο Δημήτρης Καπούνης θα συμβάλλει καθοριστικά και στην εξυγίανση του Συνεταιρισμού, που σήμερα βρίσκεται σε ανασύνταξη δυνάμεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηρηστικό κατά τον ίδιο, ότι η ΕΑΣ Νάξου έχει θέσει νέες βάσεις στην δράση που αναπτύσσει στο εξωτερικό με απώτερο στόχο την είσοδο σε νέες πολλά υποσχόμενες αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, συζητά με ένα από τα πιο γνωστά στελέχης της αγοράς από τον χώρο της γαλακτοβιομηχανίας, προκειμένου να αναλάβει την προώθηση των προϊόντων της ΕΑΣ Νάξου και κυρίως της γραβιέρας της στο εξωτερικό.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου


Πηγή:www.reporter.gr
Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: