slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βγήκαν …μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ με τον Μιχάλη Καρχιμάκη και την Κατερίνα Διαμαντοπούλου να «πυροβολούν» τον Βενιζέλο και να θέτουν θέμα ηγεσίας


Ο πρώην Γραμματέας του κόμματος, με συνέντευξη του ζητάει αλλαγή πορείας και το στέλεχος του Κινήματος έστειλε αιχμηρή επιστολή
«Κόκκινες διαχωριστικές γραμμές» από την πολιτική της ΝΔ, ζητάει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δημοκρατική», ...
ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος θέτει θέμα αλλαγής της ηγεσίας Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην γραμματέας του κόμματος, δεν αποκλείει τη διενέργεια εθνικών εκλογών πριν απο το Φεβρουάριο και δηλώνει με έμφαση ότι «…αν η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει πορεία τότε το καλύτερο είναι να
δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αλλαγή της!»
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως δεν μπορεί να εφαρμόζονται συνεχώς πολιτικές που θέτουν στο περιθώριο τους οικονομικά αδύναμους και αναφέρεται στην κίνηση των «75» που έχει συγκροτήσει με άλλα Παπανδρεϊκά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με στόχο, όπως λέει, να περάσει το κόμμα στην αντεπίθεση, και να έρθει πιο κοντά στους πολίτες.
«…Ο κόσμος μας, οι άνθρωποι που μας πίστεψαν και μας στήριξαν είναι αντιδεξιοί. Δεν μπορούν να ανέχονται την εφαρμογή δυσάρεστων μέτρων και ό,τι καλό γίνεται να το εισπράττει ο κ. Σαμαράς και ό,τι κακό να το χρεώνεται το ΠΑΣΟΚ», δηλώνει ο Μ. Καρχιμάκης.
Την ίδια ώρα αιχμηρή και σε άκρως ειρωνικό ύφος επιστολή, απέστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, το στέλεχος του κόμματος, Κατερίνα Διαμαντοπούλου, η οποία ζητάει την παραίτηση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Η κυρία Διαμαντοπούλου γράφει «…Θα περίμενα από τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος να πει ότι το κύριο θέμα είναι να νιώσουν ασφάλεια τα νοικοκυριά» και καλεί την σημερινή ηγεσία του κόμματος να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά λέει, «…το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο με Οργανωτική Επιτροπή την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και κύριο καθήκον αυτής να εξασφαλίσει τη συμμετοχή όλων όσων επιθυμούν ισότιμα, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς αποκλεισμούς».
Θέτει μάλιστα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μια σειρά από …καυτά ερωτήματα και σημειώνει: «….Ορίσατε στην ομιλία σας το ποσοστό της Ελιάς στις Ευρωεκλογές ως «αναγκαστικό ποσοστό». Τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο όρος; Επίσης είπατε ότι «το αποτέλεσμα της Ελιάς δεν είναι ικανοποιητικό αλλά πυκνό»! Πέρα από το γεγονός ότι η ταπεινή μου σκέψη δεν αντιλαμβάνεται τον όρο «πυκνό αποτέλεσμα», αφού δεν είναι ικανοποιητικό γιατί βιαζόμαστε να ανακηρύξουμε την Ελιά πρωταγωνιστή των εξελίξεων;»
Μάλιστα συνεχίζοντας στο ίδιο ειρωνικό στιλ η συντάκτρια της επιστολής ρωτάει τον Ε. Βενιζέλο: «…Μήπως γιατί πρέπει να τελειώνουμε μια και καλή με καθετί που θυμίζει «σοσιαλιστικό»; Τότε σωστά θέλετε να αλλάξετε τον τίτλο Πρόεδρε. Ενοχλεί η λέξη Σοσιαλιστικό στον τίτλο. Λειτουργεί σαν φωτεινός συναγερμός που αναβοσβήνει και υπενθυμίζει ότι το σκάφος έχει πάρει διαφορετική πορεία. Είναι λογικό λοιπόν να επιχειρείται να αλλάξει. Αυτό που ασκείται εξάλλου δεν είναι σοσιαλιστική πολιτική, ούτε καν μακρινός απόγονος της».
exedra

Δεν υπάρχουν σχόλια: