slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιορτή Αγίου Γεωργίου, στο Κουφονήσι

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο παραδεισένιο Κουφονήσι την Τετάρτη 23 Απριλίου, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, αφού το νησί θα έχει την τιμητική του και θα φορέσει τα γιορτινά του για τη μεγάλη γιορτή του προστάτη Αγίου του.
Ανήμερα της γιορτής του (Τετάρτη 23 Απριλίου), μετά τη λειτουργία την οποία παρακολουθούν πάντα με κατάνυξη ντόπιοι και επισκέπτες, γίνεται η περιφορά της εικόνας.

Ο «πανηγυράς», ένας νησιώτης ταγμένος στον Άγιο Γεώργιο, κάνει το γύρο του νησιού κρατώντας την Ιερή εικόνα στα χέρια ... Οι δρόμοι από τους οποίους περνά είναι σπαρμένοι με ροδοπέταλα, ενώ εκτός τον κόσμο που συμμετέχει στην πομπή από την ξηρά και όλα τα καΐκια του νησιού συνοδεύουν την τελετή, παραπλέοντας κοντά στην ακτή. Η πομπή καταλήγει στο χωριό, όπου εκεί είναι ήδη «στημένο» το παραδοσιακό γλέντι της ημέρας! » κόσμο που βρίσκεται στο νησί τη μέρα του Αγίου Γεωργίου, προσφέρεται πεντανόστιμο φαγητό, που έχουν φτιάξει οι Κουφονησιώτισσες - μοσχάρι βραστό, κοκκινιστό με πατάτες (πατατάτο), πατσάς-και φυσικά άφθονο κρασί. Το βράδυ, το γλέντι συνεχίζεται στις ταβέρνες του νησιού. πηγή naxosnow.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: