slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Μαχαιρίδης λέει ότι δεν γνώριζε για τα αυτοκίνητα της Περιφέρειας

Αναφορικά με την μεταφορά προεκλογικού υλικού της παράταξής του και τις καταγγελίες του Γ. Χατζημάρκου, ο Γιάννης Μαχαιρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Πληροφορούμενος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, που συμμετέχει από το πρωί στις διήμερες εργασίες της Συνέλευσης της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης, το γεγονός της μεταφοράς προεκλογικού υλικού της παράταξης «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» με όχημα της....
Περιφέρειας, και απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Η παράταξή μας, επί δέκα τρία χρόνια έχει δώσει και δίνει καθαρούς και έντιμους πολιτικούς αγώνες, μια αρχή που έχουμε υπηρετήσει χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Κάτι που θεωρούμε βασική υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας, και κυρίως προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν επί χρόνια, όχι μόνο την προσφορά μας στον τόπο, αλλά και το ήθος με το οποίο πολιτευόμαστε.
Έχοντας ενημερωθεί για τη μεταφορά προεκλογικού υλικού της παράταξής μας με μέσο της Περιφέρειας, ανεξάρτητα κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη αυτό, αποτελεί πέραν πάσης αμφιβολίας πράξη πολιτικά αντιδεοντολογική που δεν εξυπηρετεί τον κοινό, ελπίζω, σκοπό όλων των υποψηφίων για μια προεκλογική αναμέτρηση με κανόνες.
Για το λόγο αυτό, θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή μου να αναλάβω προσωπικά την ευθύνη για το σημερινό γεγονός και να ζητήσω συγνώμη προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι απαιτούν δικαίως από εμάς τους πολιτικούς να επιδεικνύουμε κάθε ώρα και στιγμή υποδειγματική συμπεριφορά.
Σε ό,τι αφορά στην κριτική που ασκεί πάλι σε μένα προσωπικά ο κ. Χατζημάρκος, εύκολα μπορεί να ερμηνεύει κανείς γιατί καταφεύγει σε κατασκοπευτικές πρακτικές με μισθωμένους πρακτορίσκους, την ημέρα που οι συνάδελφοί μου από όλες τις παράκτιες περιφέρειες της Ευρώπης με εκλέγουν ομόφωνα Πρόεδρο της Επιτροπής Νήσων.
Όπως εύκολα μπορεί κανείς να ερμηνεύσει και την εμμονή του με τον «εξευτελισμό των θεσμών», που επαναλαμβάνει πολλές φορές στην ανακοίνωσή του. Γιατί σαν όρος τού είναι πολύ οικείος. Διότι είναι πολύ μικρός ο τόπος για να νομίζει ο κ. Χατζημάρκος πως δεν ξέρουν οι πολίτες πώς και από ποιους εξευτελίζονται οι θεσμοί.
Μια χρήσιμη συζήτηση που πρέπει να γίνει και θα την επιβάλλουμε εμείς στον προεκλογικό διάλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: