slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios


γιατι φωναζουν οι παρανομοiες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Πλάτων Τομπάς:Να γίνει η ομάδα των Κυκλάδων

Ο Πλάτων Τομπάς, πρόεδρος του Πανναξιακού
παρουσίασε το πλάνο για τη χρονιά που έρχεται
 Οι οικονομικές συμφωνίες, οι κάρτες διαρκείας, οι μεταγραφές
 που πρέπει ακόμη και γίνουν και το άνοιγμα όσον αφορά
τα γειτονικά νησιά στο Νομό Κυκλάδων –
 Η ΕΑΣ βασικός χορηγός της ομάδας ποδοσφαίρου –
Στο «Πάμε Στοίχημα» η κατηγορία
Γράφτηκε από τον ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ
Καλή η πρώτη προπόνηση αλλά το ενδιαφέρον όλων εστιάστηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του Πανναξιακού Πλάτων Τομπάς έχοντας στο πλευρό του και τον αρχηγό της ομάδας Γιώργο Κατσάνη αλλά και τον προπονητή του Στίβου Δημήτρη Μανδηλαρά καθώς οι αναφορές που έγιναν είχαν ως βασικό θέμα τη νέα χρονιά και στα δύο τμήματα του συλλόγου. Μάλιστα, το τμήμα Στίβου έχει μπροστά του και τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που αποτελούν μεγάλη πρόκληση από τη στιγμή που ο Πανναξιακός έρχεται από το πρώτο του μετάλλιο (βλ Αναστασίου στα 400 μ. εμπόδια) στο ανδρικό τμήματα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ανδρών…

Το Σάββατο 10 Αυγούστου στην Ανάφη ο Νίκος Οικονομίδης και η Κυριακή Σπανού και στις 17 Αυγούστου στο Φιλώτι Νάξου

Κυκλαδίτικο γλέντι με την Κυριακή Σπανού και το Νίκο Οικονομίδη στην  Ανάφη στη πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χώρα. Οι δύο Κυκλαδίτες καλλιτέχνες θα σας διασκεδάσουν στις 10 Αυγούστου στις 22:00 το βράδυ.
Ο Νίκος Οικονομίδης γεννήθηκε στη Σχοινούσα των Κυκλάδων, από μουσική οικογένεια πολλών γενεών και πήρε τα πρώτα του ερεθίσματα από τον παππού και τον πατέρα του, γνωστούς βιολάτορες.
Σπούδασε κλασικό βιολί στο Ωδείο Αθηνών με την Ισμήνη Κάρτερ-Χρυσοχόου και στο Εθνικό Ωδείο με τον Κώστα Σέττα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του συνεργασία - σε ηλικία 15 χρόνων - με τη Δώρα Στράτου και συμμετείχε στην καταγραφή της εθνικής μας μουσικής, από τον Έβρο ως την Κύπρο, σε δίσκους και σε φιλμ για την κρατική ραδιοτηλεόραση.
Η Κυριακή Σπανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην....

Απάντηση του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη στους επαγγελματίες της οδού Κοντολέοντος


 Την Τετάρτη 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη και του Αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού με επαγγελματίες και εκπροσώπους επιχειρήσεων της οδού Κοντολέοντος (Περιφερειακού), με θέμα τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Οι επαγγελματίες, που παρέστησαν στη συνάντηση, ζήτησαν να αναβληθεί η μονοδρόμηση της οδού Κοντολέοντος για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι άμεσα θα εξεταστεί και θα απαντηθεί το αίτημα της αναβολής, αλλά όχι της αναστολής των ρυθμίσεων.
    Όπως κάθε χρηματοδοτούμενο έργο, έτσι και το έργο της εφαρμογής της.....

Αποκλειστικό: όλες οι αλλαγές στη Ν.Δ. – Τι λέει ο Κώστας Τσιμάρας στο Rhodes Times

Κώστας Τσιμάρας
  Εκ βάθρων αλλαγές με στόχο την πλήρη αναδιάρθρωση του κομματικού μηχανισμού, επεξεργάζονται στη Νέα Δημοκρατία, που δεν έχουν πάρει ούτε… ‘ανάσα’ από την διοργάνωση του 1ου Προσυνέδριου το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι και σήμερα.

Της Πέγκυ Ντόκου
Όπως αποκάλυψε μιλώντας αποκλειστικά στο....

ΣΕΕΔ: «Κοπανατζήδες» 7 στους 10 σε ΕΟΤ - ΕΤΕΑ


«Κοπανατζήδες» ήταν επτά στους δέκα υπαλλήλους σε ΕΟΤ και ΕΤΕΑ (πρώην ΤΕΑΥΕΚ) σύμφωνα με έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που συντάχθηκε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους για την τήρηση του ωραρίου εργασίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στον ΕΟΤ μόλις το 30% των υπαλλήλων συμπλήρωσε κανονικά το χρόνο εργασίας του, ενώ στο ΕΤΕΑ αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση ότι στους εν λόγω υπαλλήλους χορηγήθηκε ακόμα και.....

Στο επίπεδο – ρεκόρ του 27,6% σκαρφάλωσε η ανεργία το Μάιο – 1,381 εκατ. άτομα χωρίς δουλειά


Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το Μάιο η ανεργία στη χώρα μας, καθώς σκαρφάλωσε στο 27,6% από 27% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Σε ετήσια βάση, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 193.668 (+16,3%) σε 1.381.088 άτομα, ενώ σε σχέση µε...

State Department: Η επίσκεψη Σαμαρά υπογραμμίζει την ισχύ των διμερών μας σχέσεων



Την πεποίθηση της ότι η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ υπογραμμίζει την ισχύ των σχέσεων ΗΠΑ- Ελλάδας εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, ενώ αναφέρθηκε και στα θέματα τα οποία θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες.

ΣΕΤΕ: Και τα συγκεντρωτικά στοχεία των αφίξεων στο επτάμηνο



Η ΝΑΞΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Βγήκαν και από τον ΣΕΤΕ τα συγκεντρωτικά πλέον στοιχεία των αφίξεων για το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2013, από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, βάσει των οποίων οι αφίξεις έφθασαν στις 6,88 εκ., έναντι 6,3 εκ. στο αντίστοιχο διάστημα του 2012. 
Αρνητικά κινήθηκαν μόνο η Αθήνα ( 0,43% ), η Σάμος ( 3,75%) και η Σκιάθος ( 1,01%), ενώ "πρωταθλήτρια" εμφανίζεται η ....

Μια πολύ σημαντική καταγγελία!!!


Μια πολύ σημαντική καταγγελία κοινοποίησε στο facebook ο γνωστός τουριστικός πράκτορας και μέλος του ΔΣ της ΗΑΤΤΑ Νικόλας Κελαϊδίτης, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια, θεωρώντας προφανείς και αυτονόητες τις παρεμβάσεις Παναγιωτόπουλου και Κεγαλογιάννη. Διαβάστε και ..

Μεγάλος καλοκαιρινός χορός στις Μέλανες


Χωματερη το Δημοτικο Παρκινγκ της Αγιας Αννας


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ
Στο αποκορύφωμα της Τουριστικής περιόδου , σε μια περιοχή πολυσύχναστη η εικόνα αποκαλυπτική ...Λίγα μέτρα από ταβέρνες και καφετερίες τουρίστες παρακολουθούν αυτό θέαμα καθημερινά ....
Επιτελούς κάποιος να ενδιαφερθεί και για την περιοχή μας..

Συνεχιζεται το παρτι: Ενστολοι συνταξιουχοι ετων 45...

[Δηλ δεν θα μπορουσαν ολοι αυτοι οι ανθρωποι να απασχοληθουν σε Τροχαια ΄η διοικητικες θεσεις; Ειναι αναγκη πχ. ο Στρατος και η Αστυνομια να διωχνουν 45χρονους και να εχουν πολιτικο προσωπικο για διοικητικη υποστηριξη; ]
Σύνταξη με βασική προϋπόθεση να έχουν συμπληρωθεί 24,5 έτη υπηρεσίας κατοχυρώνουν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, (Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία) στα Σώματα Ασφαλείας (αστυνομικοί, λιμενικοί) και στο ....

Νησιωτική Βράδια στην Ταβέρνα του Κοττάκη «το τραπεζάκι»


Βωβός Κινηματογράφος με ζωντανή μουσική

ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ «Θερινά Εργαστήρια Μουσικής στη Νάξο - Καλοκαίρι 2013»
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αλέξανδρος Καλογεράς
«Άσφαλτος»
Προβολή της ταινίας με ζωντανή
μουσική επένδυση.
Σκηνοθεσία:  Joe May(1929)
Παίζουν οι:
Gustav Frohlich, Betty Amann
Μουσική Επιμέλεια: Σπύρος.....

Διαμαρτυρίες λίγων κάτοικων και επαγγελματιών για το κυκλοφοριακό

Φώτο: naxosfan
Σε καθιστική διαμαρτυρία και κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί προς το ποτάμι προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι μπροστά στην διασταύρωση  της Γρόττας (ΟΑΕΔ) κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την μονοδρομηση της οδούς Κοντολέοντος.
Οι διαμαρτυρόμενοι  θεωρούν ότι  τα νέα συγκοινωνιακά μέτρα πλήττουν τις επιχειρήσεις τους καθώς η άνοδος της συγκεκριμένης οδού πλέον απαγορεύεται και οι πελάτες τους θα πρέπει να κάνουν τον κύκλο από τον περιφερειακό για να.....