slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κρανιδιώτης:Ο Βενιζέλος θα είναι ο τελευταίος πρόεδρος του κοινοβουλευτικού ΠΑΣΟΚ

Ο Βενιζέλος και η BSA
Μου αρέσουν όσοι ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι στην συγκυβέρνηση μετέχει κι ο Βενιζέλος, με τα ρέστα από ΠΑΣΟΚ που του απέμειναν. Πνίγονται από ιερά δεξιά αγανάκτηση. Να πω πως δεν φαινόταν, δεν τον βλέπανε ένα χρόνο τώρα; Πολλά μπορείς να πεις για τον άνθρωπο που αντιμετώπισε με σθένος το κυπελλάκι καφέ του Ρέλου αλλά όχι κι ότι περνά απαρατήρητος.
Αυτοί που ωρύονται βέβαια, κατά κανόνα δεν ψήφισαν ΝΔ. Ψήφισαν τον πρόεδρο Πάνο, τον επίδοξο κι ανεπιθύμητο στις συνιστώσες «αρραβωνιάρη» του Τσίπρα, εξ ου και οι γαργάρες στο ....

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ελάτε να γιορτάσουμε του Αγίου Πνεύματος στο λαγκάδι του Μυρίση


Και φέτος του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου το λαγκάδι του Μυρίση θα φορέσει τα γιορτινά του!!!
Η παράδοση και τα έθιμα του χωριού δε ξεχνιούνται συνεχίζονται.
Έλάτε να το γιορτάσουμε του Αγίου Πνεύματος στο Μυρίση Κωμιακής. Οι προετοιμασίες για την επιτυχία του πανηγυριού γίνονται με προσφορές Μυρισιωτών, Κανιωτών και άλλων χωριανών.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολουθεί φαγοπότι, με μακαρονάδα, κοκκινιστή ζούλα από τον Κωμιακίτη μάγειρα Βασίλη (Βάσο) Φραγκουλόπουλο, με άφθονο κόκκινο κρασί και διάφορα εδέσματα φτιαγμένα από τις Κωμιακίτισσες. Συγχαρητήρια σε όλους για την βοήθεια και τη προσφορά τους για την επιτυχία του.Το γλέντι ξεκινά με παραδοσιακά τσαμπουνοντούμπακα από ντόπιους οργανοπαίχτες. Σας περιμένουμε !!!!!

Ερώτηση για το πρόγραμμα σπουδών στο μάθημα των Θρησκευτικών


Νικόλαος Ι. ΝικολόπουλοςΤο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα επανέρχεται στο κεφαλαιώδες ζήτημά του προγράμματος σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών. Σκοπός μας είναι η ....

Δείτε τι ενόχλησε την ομάδα Τσίπρα (έκανε και σχετική ερώτηση στη βουλή)

Οι πιστοί αναγνώστες του TaXalia θα καταλάβατε ήδη -πριν κάνετε κλικ στο περισσότερα- ότι...
Η εικόνα στα αριστερά (ή η άλλη στο τέλος) δεν προκαλούν όσο προκαλεί η παρακάτω...

Κατάσχουν τα πάντα από 4.000 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου που χρωστούν 10 δισ. - Στο σφυρί βίλες, ακίνητα και οικόπεδα-φιλέτα


Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί μαζικά τις διατάξεις για πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, βάζοντας στο στόχαστρο 4.000 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1.500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» τα.....

Σπαστικοί Σαλτιμπάγκοι


από τον Νικόδημο.
1. Σήμερα Δευτέρα πρωί, στη λαϊκή, καλημέρισα τον κ. Παναγιώτη που φέρνει τα υπαίθρια του από τον Μαραθώνα: “Πως πάει;” “Άστα!... Κάθε μήνα χαλάμε και χιλιάρικο! Κι εμείς είμαστε τυχεροί που έχουμε τα προϊόντα μας και τρώμε... Δεν φτάνει η ακρίβεια, έχουμε και τους φόρους, τα χαράτσια και τα έκτακτα… Μόνο οι προνομιούχοι στη Βουλή καλοπερνάνε. Κανένας τους, υπουργός ή βουλευτής, δεν χρεοκόπησε, δεν παραιτήθηκε, δεν αυτοκτόνησε!”
Λαϊκή σοφία θα έλεγες. Η οξύνοια του γεωργού βιοπαλαιστή που ξέρει πως όσο περισσότερο δουλεύει τη γη του, τόσο περισσότερο θα του αρπάξει το αδηφάγο κράτος για να καλοπερνούν οι ......

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δήμου Αμαρουσίου, Μιχάλη Χρηστάκη

Τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη επισκέφθηκε χθες Παρασκευή, 21 Ιουνίου, ο Μιχαήλ Χρηστάκης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου και Πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.