slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τελικά, πόσα κινήματα έχει ο Νίκος Νικολόπουλος; [εικόνα]

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, πρώην της ΝΔ, είναι ιδιαίτερα δραστήριος υποβάλλοντας συνεχώς ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, ωστόσο, προκάλεσε έκπληξη όταν υπέβαλε μέσα σε μία ημέρα δύο ερωτήσεις οι οποίες έφεραν τη σφραγίδα δύο διαφορετικών κινημάτων.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα real ο βουλευτής κατέθεσε στις 5 Απριλίου δύο ερωτήσεις στη Βουλή τη μία με τη.....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ TASK FORCE κ. ΧΟΡΣΤ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ.
Στην συνάντηση με τον κ. Ράιχενμπαχ, στην οποία παρέστησαν και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και οι .....

"ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝ..ΟΙΚΟ" λογω μεγαλης προσελευσης θεατών ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4 ΩΡΑ ...

Ψήνεται ΣΙΚΕ αποχώρηση "Θείου" ΦΡΑΓΓΑ ;;;

Καβγαδάκι "Ανηψιού" και "Θείου" στον Real με αφορμή την εκπομπή του Τράγκα με τους Χρυσαυγήτες...

Ο "αληθινός" θεώρησε ότι ο θείος κάνει (βραχυπρόθεσμα...) ζημιά στον σταθμό και αποφάσισε να υπάρξει ρήξη ;;;
Κάποιοι υποψιάζονται ότι είναι εντελώς ΣΙΚΕ αυτή η ιστορία ...

Βόμβα Κοντονή στον ΣΥΡΙΖΑ: Δρίτσας & Κωνσταντοπούλου συντάσσονται με ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή παρά τη γραμμή του κόμματος


Μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Ο βουλευτής Σταύρος Κοντονής σε αντίθεση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Θοδωρή Δρίτσα -τα άλλα δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή που ψήφισαν «ναι»- ψήφισε λευκό στο αίτημα να επανακληθεί για άμεση κατάθεση ο ......

Μούγκα τα γατάκια της επανάστασης: Στην εξεταστική καλείται ο Βαξεβάνης


Σαν ύποπτος αλλοίωσης της λίστας
Μεγάλο ΣΟΚ για τους ταλιμπάν του που έχουν μείνει άφωνοι-Καμία αντίδραση απ' τον ίδιο εκτός από μία παραπομπή σε κάποιο άρθρο όπου μεταξύ των ονομάτων 10 επιχειρηματιών αναφέρει τελευταίο και αυτό του Κοντομηνά σαν κατόχου λογαριασμού στην Ελβετία

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης θα κληθεί για να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για την "λίστα Λαγκάρντ" όπως μετέδωσε πριν από λίγο το MEGA.
Να σημειωθεί ότι απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για νέα κλήση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, προκειμένου να καταθέσει ξανά.

Στο μεταξύ συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου ανέφερε πως ο πρώην πρωθυπουργός είπε ό,τι είχε να πει για την υπόθεση μέσω του υπομνήματος που έστειλε στην προανακριτική επιτροπή και πως αν του ζητηθεί η φυσική παρουσία, θα αρνηθεί. 

ΕΡΩΤΗΣΗ; Για τον Αμίαντο σε σχολεία της Νάξου

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
  1. Περιβάλλοντος,      Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  2. Παιδείας,      Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
  3. Ανάπτυξης,      Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  4. Εσωτερικών
 Σύμφωνα με επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα εφημερίδων, καταγγελίες πολιτών και την...

Αποστόλης και Θύμιος δύο ... δημοκράτες μέσ'την απελπισία !!!


Τέτοιο πράγμα να μην το εύχεστε ούτε στον εχθρό σας...

Ξέρετε τί είναι , αυτός που ξεκινά τρία χρόνια τώρα το πρόγραμμα του Ρ/Σ σου χτυπώντας αλύπητα τους "ΝΑΖΙ" Μέρκελ και Σόιμπλε να σου την φέρνει πισώπλατα καλώντας την Dream Team της Χρυσής Αυγής σε πολύωρη τηλεοπτική συνέντευξη ;;;


Ξέρετε τι είναι να είστε μια παρεούλα μέσα στα ίδια γραφεία , θείοι , ανίψια , τσολιάδες , λεβέντες και ξαφνικά να πρέπει να βγάζετε ύλη με τον  «αντικατοχικό» Τράγκα που  χαζογέλαγε με αυτούς που υποστηρίζουν τους συνεργάτες των ναζί στην Κατοχή, που υμνούν τον Χίτλερ και είναι τα πιο πιστά τσιράκια του σημερινού κατεστημένου και της τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού;;;

Ούτε ο Κοντονής του ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε την πρόταση της Ζωής για επανάκληση Βενιζέλου στην προανακριτική


Μέχρι και οι δικοί της γελάνε με τη Ζωή!
Όχι στο αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να επανακλητευθεί για να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ είπε πριν από λίγο η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής. Κόλαφος ωστόσο για την κα Κωνσταντοπούλου ήταν...

«ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ»

Τα έργα της Περιφέρειας τα οποία αφορούν στον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και την προμήθεια συστημάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες των νησιών του αιγαίου εξετάστηκαν σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Μακρυωνίτη.
Επίσης έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των προμηθειών και την εγκατάσταση των 55 μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού στα 35 νησιά της Περιφέρειας.
Το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει τα εξής έργα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 6ης και 7ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ​Σ ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.


Προς Τα μέλη του Δ.Σ

Παρακαλούμε να προσέλθετε στα γραφεία του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. την10η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.30μ.μ.για τακτική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης :
1. Τροποποίηση –αναμόρφωση προυπ/σμού οικ.............
έτους 2013 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Ι. Ναυπλιώτης-Σαραντηνός

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013


Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της και στα πλαίσια της από 06-02-2013 απόφασής της για κάθοδο σε απεργία με την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Περί ανασυγκρότησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 με ώρα έναρξης την 06.00. 

Αύριο Τετάρτη 10/4 η συνάντηση γονέων και κηδεμόνων για τις αμιαντοσκεπές

Αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου το απόγευμα στις 18:00 στο προαύλιο του 2ου δημοτικού σχολείου Νάξου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση - συζήτηση που έχουν προγραμματίσει από κοινού οι σύλλογοι όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Χώρας, με θέμα το πρόβλημα των αμιαντοσκεπων στα σχολεία.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί και συμπολίτες μας,
Τα παιδιά μας κινδυνεύουν καθημερινά, καθώς εκτίθενται διαρκώς στον καρκινογόνο αμίαντο. Δίπλα ακριβώς στο 3ο Δημ. Σχ. βρίσκεται η τεράστια αμιαντοσκεπή του.......

Η Τριανταφυλλένια «κωλοτούμπα»

Πολιτική στέγη στο κόμμα του Πάνου Καμμένου βρήκε ο συριανός δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης. Μετά από 10 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών να μπει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κυκλάδων, το πήρε απόφαση να αναζητήσει αλλού την τύχη του, κάνοντας κωλοτούμπα.
Τεμενάδες στον Καμμένο έκανε ο Τριαντάφυλλος στο προσυνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έγινε στην Σύρο, κάνοντας εντυπωσιακή είσοδο στο νέο του κόμμα. Είναι και πάλι πανέτοιμος για μια θέση υποψήφιου βουλευτή. Αν τον απορρίψουν όμως και Ανεξάρτητοι Έλληνες τον βλέπουμε να φτιάχνει δικό του κόμμα για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του υποψήφιου βουλευτή με το οποίο ξημεροβραδιάζεται εδώ και χρόνια.
Καλημέρα σας και καλή επιτυχία κύριε....

Αμνοερίφια: Όχι κάτω από 6 ευρώ το κιλό

Την πρόθεση των Ελλήνων κτηνοτρόφων να μην πουλήσουν αμνοερίφια σε τιμή κάτω των 6 ευρώ το κιλό την περίοδο του Πάσχα, τη στιγμή που το κόστος εκτροφής ξεπερνά τα 7 ευρώ, εξέφρασε, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επάρκεια στην αγορά, λόγω της "μειωμένης παραγωγής που καταγράφεται φέτος, κατά 30%".
Ο Καμπούρης κάλεσε τους κρεοπώλες και....

Σε ποιους νομούς πεθαίνουν και από τι οι Ελληνες

Οι επιστήμονες από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Αγοραστάκης και Ζαχαρούλα Μίχου, ανέλυσαν τα στοιχεία θανάτου, ανά νομό και ανά περιοχή και οι διαπιστώσεις τους είναι ....

Διαψεύδει ο Μουσουρούλης για περικοπές στις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών

¥   Ÿ ¥ ¡
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Μουσουρούλης διέψευσε μέσω Twitter τις πληροφορίες που ανακυκλώθηκαν σήμερα για περικοπές στις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών κατά 40 εκ. ευρώ.
«Κυκλοφορεί μια πληροφορία σε ορισμένες ιστοσελίδες περί δήθεν περικοπών των επιδοτήσεων στις άγονες γραμμές κατά 40 εκ.€. Ουδέν ψευδέστερο. Θα παρακαλούσα όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι γράφουν όταν πρόκειται για τους νησιώτες της ....

Πως να πάει μπροστά αυτή η χώρα;

Η πρόσφατη ενδοκυβερνητική «διαμάχη» για το χαράτσι και η επακόλουθη συμφωνία με την μετονομασία του κρέατος σε ψάρι, είχε και την αποκαλυπτική της πλευρά.
Μετά από δύο χρόνια εφαρμογής του πλέον διαφιλονικούμενου αυτού φόρου – εφευρήματος του κ. Βενιζέλου, μάθαμε επιτέλους ως κοινωνία και τα «ντεσού» της εφαρμογής του, το πιο αποκαλυπτικό από τα οποία, ήταν οπωσδήποτε οι  εξαιρέσεις του.
Δεν θα σταθώ στο σύνολο των εξαιρέσεων που είναι άκρως εξοργιστικό αλλά θα επικεντρωθώ σε μία και μόνη, την οποία θεωρώ χαρακτηριστική της λειτουργίας αυτού του εξαμβλώματος που .....

Τα Πασχαλινά Δρομόλογια HIGHSPEED 4 & 5 από 27/04/2013 έως 07/05/2013


ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ : ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Του Γιωργου  Βακόνδιου
 Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ
Όπως είναι γνωστό παρουσιάστηκε προς συζήτηση το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Προφανώς η κατάθεση προς συζήτηση είναι μέρος της διαδικασίας δημοκρατικού διαλόγου, όμως αυτό προϋποθέτει την γνώση του αντικειμένου και την κατανόηση του προβλήματος. Διαφορετικά ο διάλογος αφορά αοριστίες, αερολογίες και ...

Νέος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ο Γιώργος Καββαθάς


Τη θέση του νέου Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας ΓΣΕΒΕΕ, μετά την παραίτηση του κ. Δημήτρη Ασημακόπουλου, καταλαμβάνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) κ. Γιώργος Καββαθάς.
Επίσης μετά την παραίτηση  του κ. Κοτταρίδη Αναστάσιου, στη  θέση του Ταμία αναλαμβάνει καθήκοντα  ο Γεν. Γραμματέας της.....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

 Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 12 Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 14.00μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Δράση για τον καθαρισμό της Νάξου



Η Φιλοζωική Νάξου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Καμπάνιας “Let’s Do it” , διοργανώνει την Κυριακή 14 Απριλίου , 10πμ - 2μμ, τον καθαρισμό της παραλίας Αγ. Γεωργίου- Λαγκούνας. Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η διασταύρωση Στελίδας – Αγ. Προκοπίου. Καλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους της.....

Φτωχό το φετινό ακτοπλοϊκό καλοκαίρι



Φτωχό θα είναι και το φετινό καλοκαίρι για την Σύρο σε ότι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα τα τελευταία χρόνια συγκριτικά με άλλα νησιά σε επίπεδο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, κάτι το οποίο οφείλεται και στο γεγονός ότι συνεχίζει να κινείται σε πολύ χαμηλές ταχύτητες σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια της Σύρου το καλοκαίρι του 2013 θα είναι τα εξής:

Θέμα: Άρση συγχώνευσης των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Η επιχειρούμενη ενοποίηση των Οργανισμών του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Νάξου και του Γ.Ν. Σύρου, με την υπ΄αριθμ.πρωτ.Υ4α/οι.123898/31-12-2012 κοινή  απόφαση  των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης  στο ΦΕΚ 3499/β΄/2012, καταργεί τη διοικητική, ιατρική και νοσηλευτική αυτοτέλεια των δύο νοσοκομείων, πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και ...