slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής

Δείτε τα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ



Α) Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Β)Προς τους προέδρους  των Δ.Κ. Νάξου και Φιλωτίου.
Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 29 Ιανουαρίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.00μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης




Ένα γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω μεγάλων απεργιών που σχεδιάζονται από ακραίες πολιτικές φωνές, από συντεχνίες και συνδικαλιστές που ελέγχονται από την αριστερά, βλέπουν κάποιοι στην κυβέρνηση.
Η απεργία του μετρό και των άλλων μέσων μεταφοράς έχει παραλύσει την Αθήνα, προκαλεί τεράστια ζημιά στις συγκοινωνιακές εταιρείες και φέρνει πιο κοντά την αύξηση στα εισιτήρια.
Αν θυμάστε καλά πριν μερικές ημέρες είχε πει ο Κ. Χατζηδάκης ότι γλιτώνουμε τις αυξήσεις στα.....

Αύριο η κοπή πίτας του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου

Αύριο  Κυριακή 27 Γενάρη και ώρα 6,30 το απόγευμα ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου προσκαλεί όλους τους Απεραθίτες και τους φίλους του συλλόγου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου (Ιπποκράτους και Αρχιμήδους 2) για τη διπλή γιορτή, της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και της βράβευσης των 35 νέων συγχωριανών φοιτητών που πέτυχαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Ανατροπη και εδώ με τη ΝΔ να προηγείται με 1,7%

Προβάδισμα 1,7% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Η ίδια εταιρία έδινε πριν ένα μήνα διαφορά 117% υπερ του ΣΥΡΙΖΑ και πριν 2 μήνες διαφορά 2,7%! Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι:

Εκλογές έχει την Κυριακή ο σύλλογος Μελάνων Νάξου "Κούρος ο Έλληνας"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας
Μελάνων Νάξου
«ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»
 
Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 από τις 17:30 μέχρι τις 20:30, στη λέσχη του συλλόγου (Μαρκεζίνης), θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Καλούνται όλα τα μέλη του συλλόγου να παρευρεθούν. 

Άνετα με Αναγέννηση το Φιλώτι.

Πολύ καλύτερος από την Αναγέννηση Νάξου, σήμερα ο ΑΜΣ Φιλωτίου, νίκησε με 4-0 στο Αγερσανί και περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Θύελλα - Τραγαία για να εδραιωθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Τα γκολ για τους Φιλωτίτες πέτυχαν οι: 0-1 Βασαλάκης (30΄), 0-2 Μανωλάς (67΄), 0-3 Μανωλάς (83΄), 0-4 Ευριπιώτης 92΄.
Η Αναγέννηση έπαιζε από το 43΄με 10 παίχτες, όταν ο Γιώργος Φακίνος αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα από τον κύριο Σουλτάνη.
Περισσότερο ρεπορτάζ από τον αγώνα στο  sportcyclades.gr.

Συναντήσεις του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη στην Αθήνα.

Διήμερο προγραμματισμένων συναντήσεων στην Αθήνα ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης.
     Την Τετάρτη 23/1 επισκέφτηκε την προϊσταμένη της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Αγγελική Σίμωση, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο στην Ενότητα Νάξου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Λάζαρο Θεόφιλο και τον πρώην Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Γιάννη Αλβέρτη. Με την κ. Σίμωση συζητήθηκε η δυνατότητα βελτίωσης του λιμενικού έργου του Απόλλωνα, μετά την κήρυξη του όρμου ως χώρο αρχαιολογικής σημασίας.

"Δραματική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες" - "Όχι στη συγχώνευση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου" - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Νίκου Συρμαλένιου

Τοποθέτηση Νίκου Συρμαλένιου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την πολιτική υγείας στη νησιωτική χώρα
Δραματική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες
Στην τοποθέτηση του ο Νίκος Συρμαλένιος επεσήμανε καταρχήν την ευχάριστη έκπληξη του για την παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέτζου, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε επί τρεις συνεχείς φορές να μας απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση μας.
Στην συνέχεια τόνισε ότι η κατάσταση της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες χειροτερεύει διαρκώς και....

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις Ελλείψεις σε Διδακτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό των σχολείων στις Κυκλάδες


Νίκος Συρμαλένιος


Η υποστελέχωση των σχολείων στις Κυκλάδες αποτελεί σύνηθες και καθόλα προβλέψιμο φαινόμενο. Όμως, φέτος, μετά από τρία χρόνια μνημονιακής πολιτικής, με τις αδιάκοπες και ανελέητες επιθέσεις στα λαϊκά και μεσαία στρώματα, με την τραγική μείωση της χρηματοδότησης στις δομές παιδείας, η δημόσια εκπαίδευση στο σύνολο της χώρας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης:

Στους δρόμους με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Ημαθίας και της Δράμας

Σε συμβολικό αποκλεισμό για μία ώρα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας έχουν προχωρήσει οι αγρότες του νομού Ημαθίας.

Έχουν παρατάξει από τις 11 το πρωί τα τρακτέρ τους πάνω στο οδόστρωμα σε μία συμβολική κινητοποίηση που αποφασίστηκε από την «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών».

Η Τροχαία βρίσκεται στην περιοχή και εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων -και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας- από παρακαμπτήριους δρόμους.

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει την Κυριακή το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών που θα συγκληθεί στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Οι αγρότες της Ημαθίας παραμένουν τις τελευταίες μέρες με παραταγμένα τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας.

Στους δρόμους βγήκαν από το πρωί και οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσουν κάποιο τμήμα των δρόμων. Τα μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών, που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, επισημαίνουν ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα έχει άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο κατά τη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου στον Πλαταμώνα.

Newsroom ΔΟΛ

Μασάνε τα λαμόγια κι ο Κεδίκογλου πέρα βρέχει: Δωράκι 1,5 εκατ. ευρώ στον Κοντομηνά δια χειρός ΕΡΤ


Οσμή σκανδάλου πίσω από την απόφαση που έλαβε προχθές το Δ.Σ. της ΕΡΤ και μάλιστα ομόφωνα, για την εκταμίευση ποσού 1,5 εκατ. ευρώ υπέρ εταιρείας συμφερόντων Κοντομηνά για διανομή και εκμετάλλευση του σήματός της ενώ επίκειται διαγωνιστική διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα το κονκλάβιο της ΕΡΤ αποφάσισε να εγκρίνει την πληρωμή της εταιρείας KB Impulse το μεταβατικό διάστημα από 5 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρις ότου αναδειχθεί ο νέος ανάδοχος στον υπό προκήρυξη διαγωνισμό για τη διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. παγκοσμίως, άρα να πληρώσει στην εταιρεία του Δ.Κοντομηνά με την οποία ήδη συνεργάζεται προκαταβολή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ως αμοιβή για την είσπραξη των δικαιωμάτων της.

Για την ανάθεση αυτή δεν θα χρεωθεί σε βάρος της ΕΡΤ οποιαδήποτε προμήθεια. Θυμίζουμε ότι στις 28/9 είχε ακυρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός ενώ προ διμήνου περίπου (7.11.2012), ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για την σύμβαση ύψους 4.4 εκ ευρώ που υπεγράφη μεταξύ της ΚΒΙmpulse , ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά και της ΕΡΤ για την μεταφορά του δορυφορικού της προγράμματος.

Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι α) γιατί η ΕΡΤ με υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Σίμου εκχώρησε τη μεταφορά του προγράμματός της στην ΚΒΙ και μάλιστα με κόστος πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο; Και β) γιατί η ΕΡΤ εκχώρησε την διανομή και εκμετάλλευση του προγράμματος της;

http://www.antinews.gr/2013/01/26/201072

Δημοσκόπηση Rass: Μπροστά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η ΝΔ

Και τρίτο γκάλοπ (αύριο έρχονται άλλα δύο) έρχεται να επιβεβαιώσει την αλλαγή του πολιτικού κλίματος, με την ανάσχεση της εκλογικής επιρροής του Σύριζα, και τη διάψευση της εκτίμησης ηγετικών στελεχών του ότι επίκειται κατάρρευση της κυβέρνησης.

Δεν είναι μόνο ότι η ΝΔ παίρνει -έστω οριακά- προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου (25,5 έναντι 25,1), όσο κυρίως ότι:

Πρώτον, το 45,3% πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν τώρα χειρότερα αν είχαμε κυβέρνηση Σύριζα, με μόλις 23,2% να πιστεύει το αντίθετο.

Δεύτερον, το 42,7% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο για το μέλλον του μια κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 30,3% που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σρ κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτον, περίπου οι μισοί Έλληνες (49,2%) θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον αρχηγό της ΝΔ, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προκρίνει το 31,9%.

Τέταρτον, στις μείζονες συγκρούσεις των τελευταίων εβδομάδων, οι κυβερνητικές επιλογές εγκρίνονται από την πλεοψηφία των πολιτών. Στην περίπτωση της ανακατάληψης δημοσίων κτιρίων από το 79,5% και στην επιστράτευση των απεργών του Μετρό το 54,1% (διαφωνεί το 41,9%).

Τέλος, η μεταστροφή του κλίματος αποτυπώνεται και στην εκτίμηση των πολιτών για την απήχηση των κομμάτων. Στην κλασσική ερώτηση «αν γίνονταν εκλογές ποιος νομίζετε ότι θα κέρδιζε» η ΝΔ προηγείται, πλέον, με 49,8% και ακολουθεί ο Σύριζα με 449,4%.

Τους προηγούμενους μήνες προηγείτο, με μεγάλη διαφορά, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το γκάλοπ της RASS, που δημοσιεύουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο μεγάλος χαμένος των μετεκλογικών εξελίξεων (καταγράφεται στο 5,3%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (4,8%).

Η ΔΗΜΑΡ δείχνει να αντέχει (5,2), η Χρυσή Αυγή φαίνεται να «καθαρίζει» την τρίτη θέση (8,8%), ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5%.

http://www.aixmi.gr/index.php/brosta-nd-sam-frenarei-osyriza/

Υπ. Εργασίας: Παραδόσεις 70 κατοικιών ΟΕΚ στην Κρήτη

Παραδόσεις 70 κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κρήτη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και τον πρόεδρο της προσωρινής ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής, ΟΕΚ – ΟΕΕ κ. Νίκο Κουλοχέρη.
Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο, 26 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (Πολύκεντρο) του Δήμου Σητείας, θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των παραχωρητηρίων των 30 κατοικιών του οικισμού «Σητεία ΙΙΙ». Ο οικισμός έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 34.910 τ.μ. και ......