slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ ΤΟ 1950!!!!!!!!!

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ ΤΟ 1950!!!!!!!!!
atonia Maitou



Χριστούγεννα Αλληλεγγύης στην Παλιά Χώρα


Αγαπητοί  συν+Αξιοι
Χριστούγεννα Αλληλεγγύης στην Παλιά Χώρα με τη συν+Αξία.

Στην όμορφη πλατεία της Ελεούσας δίπλα από τη Μητρόπολη Νάξου, οργανώνουμε φέτος ένα διήμερο αλληλεγγύης.
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, μαζεύουμε και προσφέρουμε τρόφιμα, ρουχισμό και παιχνίδια για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Η προσφορά αλληλεγγύης συνεχίζεται και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο και να ακούσουν  τραγούδια από τη χορωδία της συν+Αξία.
Η βραδιά θα κλείσει με την καθιερωμένη πλέον γιορτή της συν+Αξία, με live μουσική, ρακόμελο, οινόμελο, ζεστό φαγητό και......

Παραιτήθηκε και ο υπ. οργανωτικού του Καμμένου: Ο "αγώνας" λερώθηκε...


Τι λέει για την παραίτηση του ο γραμματέας οργανωτικού του Καμμένου

"Η μόνη μου ασχολία ήταν η ανάπτυξη και η διάδοση των ιδεών των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς ο αγώνας λερώθηκε" είπε...
στα parapolitika.gr ο παραιτηθείς γραμματέας οργανωτικού των Ανεξάρτητων Ελλήνων , Χρήστος Λύτρας. Επιπλέον το πρώην στέλεχος του Καμμένου και παλιός νεοδημοκράτης λέει για τον Καραμανλή:

"Τι δουλειά έχω εγώ με τον Καραμανλή; Ο Καραμανλής απέδρασε και ψήφισε τα μνημόνια...Εγώ είμαι αντιμνημονιακός"

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την εμπλοκή του ονόματος του Βουλγαράκη και πιθανόν εκεί αναφερόταν ο Λύτρας όταν έκανε λόγο για "αγώνα που λερώθηκε"...

παραπολιτικα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βενιζέλος χάρισε 160 εκατ. στον Λαυρεντιάδη - ΠΑΣΟΚ: Είστε ψεύτες και λαϊκιστές


Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ήταν υπουργός Οικονομικών πέρασε ρύθμιση για την Proton Bank χαρίζοντας ουσιαστικά 160 εκατομμύρια ευρώ στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η απάντηση από την Ιπποκράτους ήταν άμεση και ήρθε και με ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ πως η χυδαιότητα του ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού προσπαθεί με το ψέμα και το λαϊκισμό να κάνει αντιπολίτευση. Παράλληλα επιτέθηκε στον κ. Στρατούλη λέγοντας η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας έγιναν επί θητείας του κ. Βενιζέλου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασε σήμερα κάθε προηγούμενο. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο προσδοκά να κυβερνήσει: Με το ψέμα και το λαϊκισμό.

Χωρίς περιστροφές το ΠΑΣΟΚ απαντά:

Πρώτον, η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας έγιναν επί θητείας του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Κατά των αποφάσεων αυτών έχει στραφεί ο κ. Λαυρεντιάδης στο ΣτΕ. Αυτή είναι η αλήθεια την οποία ο κ. Στρατούλης μεθοδικά μετέτρεψε σε ψέμα λέγοντας το ακραία χυδαίο ότι με ρύθμιση του κ. Βενιζέλου χαρίστηκαν στον κ. Λαυρεντιάδη 160 εκ !!!

Δεύτερον, είπε ο κ. Στρατούλης ότι ο κ. Βενιζέλος «ξέχασε» τη «λίστα Λαγκαρντ» κάτω από το μαξιλάρι του, όταν είναι γνωστό:

-ότι η «λίστα Λαγκαρντ» υπάρχει επειδή ο κ. Βενιζέλος την έστειλε στην αρμόδια αρχή, μόλις αυτή ισχυρίστηκε ότι δεν είχε αντίγραφο, παρότι στελέχη της είχαν και με το παραπάνω, άποψη για το περιεχόμενο της, όπως φάνηκε από τις περίεργες συζητήσεις τους .

-Ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη και τον τρόπο περιέλευσης του υλικού αυτού από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ που την είχε στη διάθεση του δυο μήνες πριν και την είχε αξιολογήσει. Τι άλλο έπρεπε να κάνει ο υπουργός στο δικό του επίπεδο;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ PROTON: Η κατάθεση για μια ημέρα διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου ύψους 160 εκ (που φυσικά επεστράφησαν εντόκως την επομένη) στην Proton, που δεν τελούσε πια υπό διοίκηση επιλογής Λαυρεντιάδη, έγινε -όπως και σε όλες τις άλλες τράπεζες- την περίοδο εκείνη σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να προστατευθεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει στοιχειώδης χρόνος για να εφαρμοστεί οργανωμένα η προβλεπόμενη από το νόμο παρέμβαση της ΤτΕ στην Ρroton.

Επίσης για να προστατευτούν τα συμφέροντα του δημοσίου που είχε ενισχύσει από το 2008 την Proton με μεγάλα ποσά, με τη μορφή ομολόγων, εγγυήσεων κλπ.

Τα συμφέροντα του δημοσίου προστατεύτηκαν με τις κινήσεις που έκανε το υπουργείο οικονομικών και η ΤτΕ. Όλα αυτά έχουν παρουσιαστεί κατ´ επανάληψη στη Βουλή.

iefimerida.gr 

Κ. Μαρκόπουλος: Μυστική σχέση μεταξύ Καμμένου-Βουλγαράκη

Ο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Γιάννη Κουράκου για εμπλοκή του Γιώργου Βουλγαράκη στα εσωκομματικά των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Είναι μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη. Εγώ ήξερα ότι ο Πάνος Καμμένος έχει συναντήσει και έχει συνομιλήσει αρκετές φορές με τον Γιώργο Βουλγαράκη, δεν είναι κακό, ούτε ποινικοποιείται αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος

Και πρόσθεσε όμως:

Εμφύλιος στο ΕΑΜ εναντίον των Γερμανών: Καμμένος εναντίον Τράγκα

Τώρα ποιος εκπροσωπεί την αντίσταση εναντίον των Γερμανών;

Την δική του απάντηση δίνει ο Πάνος Καμμένος στους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε ο Γιώργος Τράγκας. Σε κείμενό του που ανήρτησε στο facebook ο Γιώργος Τράγκας μιλάει για το πώς βοήθησε για να γίνει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και καταλογίζει ευθύνες...
για τις εξελίξεις στον Πάνο Καμμένο. Καταλήγοντας

Παραιτήθηκε και άλλη υποψήφια του Ν.Μαγνησίας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Παραιτήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ακόμη μία υποψήφια του Νομού Μαγνησίας, μετά την Μαρία Πολύζου, η Μπέττυ Γιάννα.
Διαβάστε την επιστολή παραίτησης
H προσωπική μου αξιοπρέπεια, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα, δεν μου επιτρέπει να παραμένω στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ως πολιτευτής και πολιτικό στέλεχος.
Έδωσα την προσωπική μου μάχη στο Νομό της Μαγνησίας και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τους πολίτες που με ψήφισαν και με εμπιστεύτηκαν.
Η σταθερή μου θέση κατά του μνημονίου παραμένει όπως παραμένουν και οι αρχές μου για μια μεγάλη πατριωτική Κεντροδεξιά παράταξη με κοινωνική ευαισθησία.
Οι απόψεις μου δεν συνάδουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και με βρίσκουν κάθετα αντίθετη ειδικά στα εθνικά θέματα της χώρας.
Τάχθηκα στο πλευρό του Πάνου Καμμένου κάτω από άλλες συνθήκες τότε και με άλλες προοπτικές. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση δεν με εκφράζει το κίνημα και .....

Ξεκινά η λειτουργία του "Μαγικού Χωριού" στη Νάξο


Τώρα βλέπει και φαντάσματα: Οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και αν με βρουν σε χαντάκι!!


«Αντί να σβήσουν τη φωτιά, έβαλαν πυρκαγιά» είπε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφερόμενος στους βουλευτές που αποχώρησαν από την παράταξη.


Μάλιστα ανέφερε ότι «ήταν προσχεδιασμένο για να δημιουργηθεί μία ομάδα βουλευτών καβάτζα ώστε να περνούν τα νομοσχέδια στη Βουλή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όταν δεν τα ψηφίζει η ΔΗΜΑΡ».

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή, ενώ τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος με τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά ζήτησε να γίνονται με ανοιχτούς διαγωνισμούς και να μη δίνονται σε «κολλητούς και φίλους».

Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε μία ιδιαίτερα σκληρή έκφραση, λέγοντας ότι «ακόμα και σε χαντάκι να με βρουν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να υπάρχουν».

Εξηγώντας τι εννοεί και απαντώντας στο αν δέχεται απειλές, είπε «όλοι απειλούμαστε, όποιος δεν παει με το σύστημα δέχεται απειλές... εγώ δεν μασάω από απειλές», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να τεκμηριώσει τις αναφορές του.

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ είπε ότι θα δώσουν «ανένδοτο αγώνα μέχρι την απελευθέρωση της χώρας με οποιοδήποτε κόστος».

Για το περίφημο non paper, είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και τόνισε «ανοίξτε τα πρακτικά με τον Κ. Παπούλια. Υπάρχει πουθενά αναφορά;». Μάλιστα σημείωσε ότι το θέμα με το non paper έχει καταρρεύσει.

ΣΚΑΪ

Πανελλαδική αιμοδοσία από την ΟΝΝΕΔ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η γαλάζια νεολαία της ΟΝΝΕΔ διοργανώνει πανελλαδική αιμοδοσία την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Σκοπός είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχουν δημιουργήσει οι νεολαίοι, εδώ και δύο χρόνια ,μέσω της οποίας, απ' ότι πληροφορούμαστε, έχουν καλυφθεί ανάγκες πολλών ανθρώπων που είχαν ανάγκη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τέτοιου είδους κινήσεις είναι προς θετική κατεύθυνση και μάλιστα όταν γίνεται από νέους ανθρώπους

Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Συλλήψεις και αναζητήσεις συνεργατών

Τη σύλληψη και των συνεργών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Proton Bank διέταξε η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, αμέσως μετά την προσαγωγή του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες των δικαστικών αρχών, προετοίμαζε τη φυγή του από τη χώρα.  

Τη σύλληψη των συνεργατών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην Proton Bank διέταξε η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, αμέσως μετά την προσαγωγή του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες των δικαστικών αρχών, προετοίμαζε τη φυγή του από τη χώρα.
Επειτα από ολονύχτια επιχείρηση της Αστυνομίας, κατά την οποία έγιναν περισσότερες από είκοσι προσαγωγές υπαλλήλων της τράπεζας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank, την περίοδο του σκανδάλου, Τρύφων Κολλίντζας (διευθύνων σύμβουλος), Αντώνης Αθανάσογλου και Δημήτρης Σαραμαντής εις βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων, σε αυτή τη φάση όλοι μέλη του ΔΣ της τράπεζας την επίδικη περίοδο, τα οποία αντιμετωπίζουν ανάλογες κατηγορίες με τους άλλους συλληφθέντες και εις βάρος έχουν επίσης εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος έχει εξαφανιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοβούλως δήλωσαν ότι θα εμφανιστούν στις αρχές η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου και ο Διονύσιος Μπίθαρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και πολλοί από τους συνεργάτες του αντιμετωπίζουν σειρά κακουργηματών κατηγοριών που επισύρουν ποινές ισοβίων, διότι χρησιμοποιούσαν την τράπεζα που διοικούσαν για να χρηματοδοτούν παρανόμως τις επιχειρήσεις ιδιοκτησίας Λαυρεντιάδη.

Εκτός των Λαυρεντιάδη, Κολλίντζα, Αθανάσογλου και Σαραμαντή, που συνελήφθησαν ήδη ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα εναντίον άλλων 24 προσώπων.

Τα σοβαρότερα από τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα κατ' επάγγελμα στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50.

Μετά την άσκηση των διώξεων είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα των Λαυρεντιάδη, Κολλίντζα, Αθανάσογλου, Σαραμαντή καθώς και των Σμαράγδας Λιαρμακοπούλου και Πέτρου Κυριακίδη.

Κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική ομάδα, υπεξαίρεση, απάτη κατά συναυτουργία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αντιμετωπίζει και η Γραμματική Αρβανίτη.

Τέλος διώξεις έχουν ασκηθεί και εναντίον των Παντ. Ντεβεντζή, Ιωάννου Μπαϊλάν, Σοφοκλή Ρόβη, Κωνσταντίνου Μπαλλή, Αντωνίου Ρογκόπουλου, Ιωάννας Τόρη, Ηλία Μακρή, Κωνσταντίνου Μούτσου, Χριστόδουλου Κωνσταντίνου, Άννας Παριανού, Νικολάου Λινάρδου, Βασιλείου Γραβάνη, Στυλιανού Κυμπαρίδη, Νικολάου Κόρμπη, Διονυσίου Μπίθαρη, Δημήτριου Βασιλόπουλου, Ανδρέα Μίχου, Γεωργίου Κυριακίδη, Γεωργίου Γεωργάρα και Κωνσταντίνου Μούτσου για τα κακουργήματα της συγκρότησης συμμορίας, της άμεσης συνέργειας σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

παραπολιτικα

Σήμερα συναντάει τους εφοπλιστές... αύριο φεύγει για την επανάσταση στη Λατινική Αμερική

T
Του Αιμίλιου Περδικάρη

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση θα έχει σήμερα ο Αλ. Τσίπρας, παραμονές της αναχώρησής του για το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι θέσεις του κόμματος σε σχέση με τη φορολόγηση των εφοπλιστών και των ναυτιλιακών εταιρειών.


Πρόκειται για μία ακόμη από τις «θεσμικές» συναντήσεις του κ. Τσίπρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς, μετά την προσέγγιση που επιχειρεί με τους πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά, ως φαίνεται, τις επαφές του και με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι και ο Δ. Παπαδημούλης, στη συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο» το περασμένο Σάββατο, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον θα κληθεί να κυβερνήσει, θα εμπιστευθεί και στελέχη της αγοράς. Παράλληλα, επιδιώκεται ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ τους πρώτους μήνες του 2013.

Σχολιάζοντας, πάντως, χθες την οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «τεχνητή δόση αισιοδοξίας» και καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για «λανθασμένη τακτική» στη διαπραγμάτευση, που «δημιουργεί νέες απαιτήσεις στους δανειστές».

Ο κ. Τσίπρας αναχωρεί σήμερα για τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα για τη Βραζιλία και την Αργεντινή, όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον 10 μέρες.


Πηγή:www.capital.gr

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη

Μετά τη σύλληψη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων τριών πρώην στελεχών της Proton Bank, βγήκε ένταλμα για τον πρώην συνεργάτη και συνέταιρό του, Πέτρο Κυριακίδη

Σε διαθεσιμότητα δέκα οκτώ υπάλληλοι της Περιφέρειας - Γ. Μαχαιρίδης: Κλείνουν υπηρεσίες,κενό γράμμα η νησιωτικότητα, εντολή για προσφυγή στο ΣτΕ

Εργαζόμενοι Περιφ 13δεκ2012.jpg
Τον ορατό πλέον κίνδυνο να κλείσουν υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επεσήμανε από τη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης στα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων των περιφερειακών ενοτήτων Δωδεκανήσου, που ζήτησαν να τον συναντήσουν, μετά την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τεθούν σε διαθεσιμότητα δέκα οκτώ (18) υπάλληλοι της Περιφέρειας, παρά τις σχετικές προ ημερών διαβεβαιώσεις και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα σχετικά στοιχεία που απεστάλησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. 

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης πρόκειται για μια εξέλιξη αποτέλεσμα μιας απλής εγκυκλίου η οποία οδηγεί στην ανεργία δέκα οκτώ ανθρώπους και κυριολεκτικά στο κλείσιμο υπηρεσιών, καθώς η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, με τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθούν, δεν φαίνεται να κατανοούν τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής μας περιφέρειας και το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Ήδη από το πρωί έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και έγιναν παρεμβάσεις προς το Υπουργείο, ενώ ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη και συνάντηση με τον κ. Μανιτάκη, προκειμένου να αποτραπεί η απόλυση, ουσιαστικά, εργαζομένων με πολύτιμη εμπειρία και οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε πως είναι στο πλευρό των εργαζομένων κάνοντας γνωστό ότι έδωσε εντολή στον νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας να διερευνηθεί η δυνατότητα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς, παρά τις ρητές προβλέψεις του άρθρου 101 του Συντάγματος για το νησιωτικό χώρο, αυτές αποδεικνύονται συνεχώς και συστηματικά κενό γράμμα για τους εκάστοτε κυβερνώντες.  

«Η ειρωνεία μάλιστα είναι ότι αυτές οι πρακτικές ακολουθούνται σε ένα χρονικό σημείο που εγκαινιάζεται η διαβούλευση για τη ρήτρα νησιωτικότητας προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους» υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης.

 

 Για τις ενέργειες που έγιναν και θα ακολουθήσουν με σκοπό να εξαιρεθεί η νησιωτική μας Περιφέρεια από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων στα Δωδεκάνησα Αντώνη Κλαδογένη, τον Γραμματέα Αντώνη Γκίκα, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μιχάλη Λυριστή, το στέλεχος της Περιφέρειας Τριαντάφυλλο Καραγιάννη και τον πρόεδρο των υπαλλήλων στις Κυκλάδες Κώστα Μουρσελά, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά. 

Πήραν τους ηλίθιους στο λαιμό τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι: Καμπάνα 14.000� στην πρώτη δίκη "δεν πληρώνω διόδια"


[Τους λέγανε να μην πληρώνουν και τώρα τους άφησαν να τρέχουν μόνοι στα δικαστήρια και να πληρώνουν τα πρόστιμα... ας πρόσεχαν όσοι τους άκουγαν... οι υπόλοιποι που πλήρωναν δηλ. ήταν μαλάκ@ς;]

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλει ένας αυτοκινητιστής από την Πάτρα, έπειτα και από το πρόστιμο ύψους 14.000 ευρώ που του επέβαλε δικαστήριο για μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο, που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις που ήδη έχει οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες η Κοινοπραξία.

Η υπόθεση, αφορά σε οδηγό ταξί, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, διήλθε από 1/7/2011 έως και 30/8/2012, συνολικά 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογα διόδια.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκε από την Εταιρεία, λεπτομερής κατάλογος όλων των διελεύσεων του αυτοκινήτου, που μάλιστα συνοδευόταν και από αντίστοιχες φωτογραφίες του οχήματος κατά τις επίμαχες διελεύσεις, με επισημείωση του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και βεβαίωση της αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας για τα στοιχεία του κυρίου του οχήματος.

Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, ο οδηγός πρέπει να πληρώσει στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. συνολικά 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού, για το γεγονός ότι ο κ. Π.Μ. δεν κατέβαλε αυτά τα 666 ευρώ, εντός 15 ημερών!

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «προκύπτει το δικαίωμα της αιτούσας (Ολυμπία Οδός Α.Ε.), να επιδιώξει την είσπραξη των οφειλόμενων τελών διοδίου και της προβλεπόμενης αστικής ποινής, με την έκδοση διαταγής πληρωμής».

Πηγή: thebest.gr
.

Σε διαθεσιμότητα δέκα οκτώ υπάλληλοι της Περιφέρειας. Κλείνουν υπηρεσίες λέει ο Μαχαιρίδης

Τον ορατό πλέον κίνδυνο να κλείσουν υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επεσήμανε από τη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης στα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων των περιφερειακών ενοτήτων Δωδεκανήσου, που ζήτησαν να τον συναντήσουν, μετά την απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τεθούν σε διαθεσιμότητα δέκα οκτώ (18) υπάλληλοι της Περιφέρειας, παρά τις σχετικές προ ημερών διαβεβαιώσεις και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα σχετικά στοιχεία που απεστάλησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. 

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης πρόκειται για μια εξέλιξη αποτέλεσμα μιας απλής εγκυκλίου η οποία οδηγεί στην ανεργία δέκα οκτώ ανθρώπους και κυριολεκτικά στο κλείσιμο υπηρεσιών, καθώς η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, με τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθούν, δεν φαίνεται να κατανοούν τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής μας περιφέρειας και το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Ήδη από το πρωί έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και έγιναν παρεμβάσεις προς το Υπουργείο, ενώ ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη και συνάντηση με τον κ. Μανιτάκη, προκειμένου να αποτραπεί η απόλυση, ουσιαστικά, εργαζομένων με πολύτιμη εμπειρία και οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε πως είναι στο πλευρό των εργαζομένων κάνοντας γνωστό ότι έδωσε εντολή στον νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας να διερευνηθεί η δυνατότητα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς, παρά τις ρητές προβλέψεις του άρθρου 101 του Συντάγματος για το νησιωτικό χώρο, αυτές αποδεικνύονται συνεχώς και συστηματικά κενό γράμμα για τους εκάστοτε κυβερνώντες.  

«Η ειρωνεία μάλιστα είναι ότι αυτές οι πρακτικές ακολουθούνται σε ένα χρονικό σημείο που εγκαινιάζεται η διαβούλευση για τη ρήτρα νησιωτικότητας προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους» υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης.

 

 Για τις ενέργειες που έγιναν και θα ακολουθήσουν με σκοπό να εξαιρεθεί η νησιωτική μας Περιφέρεια από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων στα Δωδεκάνησα Αντώνη Κλαδογένη, τον Γραμματέα Αντώνη Γκίκα, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μιχάλη Λυριστή, το στέλεχος της Περιφέρειας Τριαντάφυλλο Καραγιάννη και τον πρόεδρο των υπαλλήλων στις Κυκλάδες Κώστα Μουρσελά, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά. 

ANAKOINΩΣΗ Κομματική Οργάνωση Κωμιακής Νάξου του ΚΚΕ,

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΞΟΥ

 Συζήτηση για τα αγροτικά θέματα, την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ, πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Νάξου του ΚΚΕ, χτες Τετάρτη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής Νάξου, με ομιλητή τον Γιώργο Γκικόπουλο μέλος του αγροτικού τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η προσέλευση των αγροτών, των νέων, των  γυναικών και συνταξιούχων και η συμμετοχή τους στη συζήτηση που ακολούθησε, έδειξε την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην αγροτική πολιτική και για τα γενικότερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξ αιτίας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκε ότι για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, είναι  αναγκαία διεύρυνση της λαϊκής συμμαχίας με τη συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας, μέσα από λαϊκές επιτροπές αγώνα. 

Ο νέος πρωτοκλασσάτος των ΑΕροψεκασμένων: «Ο Πρόεδρος μου ορκίστηκε με βαρύ όρκο πως δεν έδωσε το non paper»

Παίρνει το παιχνίδι πάνω του ο γίγαντας!
Μετά την φυγή των στελεχών που πρόερχονταν από την ΝΔ, γίνονται και οι ανάλογες εσωτερικές ανακατατάξεις στο κόμμα του Πάνου Καμμένου...Όπως έχει φανεί τις τελευταίες μέρες ηγετικό ρόλο στην νέα εποχή του κόμματος αναλαμβάνει ο...
Παύλος Χαικάλης...Ο ηθοποιός έχει μιλήσει τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα μέσα, καλύπτει τον πρόεδρο και κάνει σφοδρή επίθεση σε όσους αποχώρησαν...
Χαρακτηριστικά τα όσα είπε σήμερα:«Δεν θέλουμε να γίνει το κόμμα παράρτημα της ΝΔ. Αν το θέλουν κάποιοι, ας το κάνουν έξω από εμάς . Ηρεμούμε και χαιρόμαστε. Κανένας από αυτούς δεν έχει διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη» και πρόσθεσε ότι «αποφάσισαν να φύγουν επειδή δεν αντέχουν το συνέδριο και θέλουν να βάλουν ταμπέλες στην παράταξη».
Ο Χαϊκάλης υποστήριξε ότι «ο πρόεδρος μού ορκίστηκε με βαρύ όρκο πως δεν το έδωσε (το non paper)»

Μάλλον το σανίδι έχασε οριστικά έναν ηθοποιό που τον κέρδισε η πολιτική...

παραπολιτικα


Όνειδος για τη Δημοκρατία οι απαιτήσεις των υπαλλήλων της Βουλής

Προφανώς και θα αποτελούσε όνειδος για τη Δημοκρατία μια τυχόν υποχώρηση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των υπαλλήλων της Βουλής.

Τι παραπάνω έχουν αυτοί οι υπάλληλοι που δεν το έχουν τα εκατομμύρια των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας; Που τα παιδιά τους λιποθυμούν στα σχολεία από τον υποσιτισμό; Τι παραπάνω έχουν από τους χιλιάδες συνταξιούχους που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους; Από τα εκατομμύρια των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που χάνουν από τα εισοδήματα τους και καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» με βάση το νέο φορολογικό;

Οι αποψινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες δημιουργούν την προσδοκία ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση της κυβέρνησης μπροστά στα αιτήματα των υπαλλήλων της Βουλής.

Η χώρα πρέπει να τραβήξει μπροστά, σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και ισορροπίας και να μπει τέλος στην κοινωνία δυο ταχυτήτων, η οποία δεν προκύπτει κατά ανάγκη από το οικονομικό χάσμα αλλά από το «μέσο» που διαθέτει ο καθένας.

Πρέπει επιτέλους να περάσουμε από την κοινωνία των «αρεστών» σε εκείνη των «αρίστων». Τα δύσκολα είναι μπροστά και οι δρόμοι είναι δύο: Είτε αποκατάσταση αδικιών και συντεταγμένη πορεία πολιτικής ηγεσίας και πολιτών ή πλήρης ρήξη και δυο στρατόπεδα «εσείς» και «εμείς».

Αποφάσεις τώρα ή σε διαφορετική περίπτωση, όπως θα έλεγε και ο Έντουαρντ Μάροου: «Good night and good luck».

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΖΟΥ

Συνεδριάζει την σήμερα Παρασκευή η Δημοτική Κοινότητα Νάξου

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Δημοτική Κοινότητα Νάξου Σε νέα έκτακτη συνεδρίαση καλεί τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου ο πρόεδρός της με μοναδικό θέμα τις διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, που είχε αναβληθεί κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού δεν είχε γνωμοδοτήσει σχετικά το Τοπικό Συμβούλιο.

Πάλι τον πούλο πήραν τα παπαγαλάκια: Και δόση 52 δις ήρθε και 14,6 δις θα πάνε στη αγορά... περαστικά τους

[Κρίμα που τους χαλάσαν το πάρτι που ετοίμαζαν για τη χρεοκοπία την οποία ποθούσαν... για να μας φορτώσουν Τσίπρα και Καμμένο....]

Ευκαιρία για να αποκατασταθεί το κλίμα στην οικονομία και ανάσα στην αγορά εκτιμά το οικονομικό επιτελείο ότι θα αποτελέσει η εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 52,5 δισ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία έως τον Μάρτιο.

Η συμβολή της ευρωζώνης ανέρχεται σε 49,1 δισ. ευρώ και του ΔΝΤ σε 3,4 δισ. ευρώ.

Το δάνειο από την ευρωζώνη θα καταβληθεί τμηματικά, με τα 34,4 δισ. ευρώ να εκταμιεύονται τη Δευτέρα και μοιράζονται ως εξής:

-16 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,

-7 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των αναγκών του προϋπολογισμού και εξόφληση μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες

-11,3 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της επαναγοράς των ομολόγων.

Τα υπόλοιπα 14,8 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2013, με τα πρώτα 7,2 δισ. ευρώ να εκταμιεύονται τον Ιανουάριο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα 7,6 σε τρεις δόσεις για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων εκ των οποίων: 2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, 2,8 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 2,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Ωστόσο, η εκταμίευση θα γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις και με πολύ σκληρούς όρους, καθώς και ασφυκτικό έλεγχο, αφού με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης που έχει ήδη υπογράψει η χώρα με το δεύτερο Μνημόνιο προβλέπονται έλεγχοι και αναφορές ακόμη και σε ημερήσια βάση.

Στο κείμενο προβλέπεται ακόμη ότι για να εκταμιεύεται κάθε ποσό που θα καλύπτει εθνικές ανάγκες, θα πρέπει να προηγείται αίτημα χρηματοδότησης να συνοδεύεται από «πιστοποιητικό συμμόρφωσης».
Το πιστοποιητικό συμμόρφωσης θα παραδίδεται από το νομικό σύμβουλο του κράτους και το υπουργείο Οικονομικών στο «επιτηρητή» της δόσης, το EFSF. Η Ελλάδα θα υποχρεούται μάλιστα να ενημερώνει το EFSF εάν ανάμεσα στην ημερομηνία κατάθεσης του πιστοποιητικού και της αίτησης, έχει αλλάξει κάτι που θα καθιστούσε ανακριβές το πιστοποιητικό, ενώ για να αποφανθεί το EFSF, θα πρέπει πρώτα να λάβει γνωμοδοτήσεις από τις συνεργαζόμενες δικηγορικές εταιρείες Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton, για το κατά πόσο η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους όρους εκταμίευσης.

Παράλληλα, το Δημόσιο θα μπορεί να προχωρεί στην τιτλοποίηση μέρους των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις για να αποπληρώνει τα δάνεια που έλαβε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF) η Ελλάδα για να εκτελέσει το πρόγραμμα επαναγορών. Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει «ομόλογα τιτλοποίησης» στα οποία θα περιλαμβάνονται τα επιπλέον των στόχων έσοδα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Τα ομόλογα αυτά θα μπορούν να δίνονται στο EFSF ώστε να αποπληρώνεται το δάνειο των 11,3 δισ ευρώ που δόθηκε για το πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων. Σύμφωνα με τη σύμβαση, το EFSF διατηρεί από την πλευρά του το δικαίωμα να μην κάνει αποδεκτά αυτά τα ομόλογα.

Στην σύμβαση προβλέπεται ακόμη ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά η Ελλάδα θα καταβάλει επιπλέον τόκους 2% στο EFSF για τα δάνεια ύψους 11,3 δισ ευρώ που παρασχέθηκαν για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα επαναγορών.

Οι προβλέψεις αυτές αποτελούν μια έμμεση μορφή πίεσης προς την Ελλάδα, τόσο για την πιστή εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, όσο και για την κατά το δυνατόν ταχύτερη αποπληρωμή του δανείου για τις επαναγορές ομολόγων.

Στη σύμβαση διευκρινίζεται ακόμη ότι το μέτρο της αναβολής πληρωμής των τόκων για μία 10ετια θα ισχύει όσο η Ελλάδα εφαρμόζει πιστά το Μνημόνιο και ιδίως το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι ο έλεγχος της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη του προγράμματος (2016), για να μπορεί να διασφαλίζει η Ελλάδα την μη αποπληρωμή των τόκων.

ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ
ysterografa.gr

Μαρκόπουλος: Ο Καμμένος κατασκεύασε και άφησε το non paper στην Προεδρία

[Είπε και ότι δεν επιστρέφει στη ΝΔ! Γιατί είδε να τον καλεί κανείς; Μακάρι να κάνουν ένα κόμμα κι αυτοί, δορυφόρο της ΝΔ αλλά τουλάχιστον να κάνουν 5 σοβαρές προτάσεις και όχι σαν το τσίρκο των ΑΕροψεκασμένων]

Σοβαρές καταγγελίες έκανε ο πρώην, πλέον, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την υπόθεση με το non paper που εστάλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας κατηγορώντας ευθέως τον Πάνο Καμμένο ότι είναι εκείνος που το συνέταξε και το άφησε στον Κάρολο Παπούλια.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πάνος Καμμένος άφησε το non paper στην Προεδρία. Κατασκεύασε το έγγραφο σε μια γραμματεία στρατηγικού σχεδιασμού για την οποία εμείς δεν γνωρίζαμε» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Κώστας Μαρκόπουλος για τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Πάνος Καμμένος διαπραγματευόταν τότε με Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως και το ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να μπει στην κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν κάτι τα υπόλοιπα στελέχη των νεξάρτητων Ελλήνων.

«Τότε τον πιστέψαμε, αλλά τώρα είμαι πεπεισμένος ότι το non paper το κατασκεύασε ο ίδιος» ήταν τα λόγια του Κώστα Μαρκόπουλου.

Αναφορικά με τις φήμες περί επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Μαρκόπουλος ξεκαθάρισε «όχι βέβαια, δεν επιστρέφουμε στη Νέα Δημοκρατία», ενώ έκανε και μια παρατήρηση με νόημα και πολλούς αποδέκτες.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Κοινοβούλιο πολλοί μεμονωμένοι βουλευτές εξαιρετικά ανήσυχοι και αυτοί έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από μια επιστροφή στη Νέα Δημοκρατία» ήταν τα λόγια του Κώστα Μαρκόπουλου.

Πηγή: Μαρκόπουλος: Ο Καμμένος κατασκεύασε και άφησε το non paper στην Προεδρία | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/81376#ixzz2ExecJRge

Ο Πρετεντέρης παίρνει το φτυάρι κατά του Αντώνη Σαμαρά

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει πολυκύμαντες απόψεις, όταν δεν πετάει μπουκάλια με το κρινένιο χεράκι του από την θύρα επισήμων. Εκεί που συχνάζουν τα σκληρά αγόρια της φίλαθλης κρεμ ντε λα κρεμ πίνοντας τα καλά πιοτά με την άνεση τους. Σε αντίθεση με την πλέμπα στις θύρες των πληβείων. Μια φορτώνει, μια ξεφορτώνει. Λοιδορίες και εξυπνακισμοί κατά του Κώστα Καραμανλή, μετά ολίγη σωφροσύνη και μετριοπάθεια προς τον τέως Πρωθυπουργό.


Το χαρμάνι το 'κοβε καθημερινά με το φτυάρι κατά του Αντώνη Σαμαρά, χρόνια τώρα. Από τον προεκλογικό για την 29/11/09, η παντελονοφορούσα «Έλσα Μάξγουελ» του γνωστού συγκροτήματος συχνά έγραφε με το κεντρί του σκορπιού, όταν αναφερόταν στον μετέπειτα Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και ήδη Πρωθυπουργό της χώρας.

Τρεις ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα του. Οι δύο όταν έπρεπε να γράψει ή να προφέρει για πρώτη φορά τις φράσεις «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς» και «ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς». Τόση ιδρωμένη πούδρα είχε χύσει on camera κι είχε λειώσει πέντε Montblanc για να τα αποτρέψει αμφότερα. Τέτοιο ανιδιοτελές σέρβις στην κυρία Μπακογιάννη, δεν είχε κάνει ούτε ο Richar ο Εξωμερίτης. Φευ, μάπα το καρπούζι καίτοι αγαπηθήκανε φαρδιά (πολιτικώς πάντα), που 'λεγε κι ο μέγας Μίμης Φωτόπουλος. Στην προ κυβέρνησης Παπαδήμου εποχή, ο Πρετεντέρης έκανε κόντρες με τον γνωστό Μπάμπη του μονοπύθμενου, ποιος θα κουνήσει περισσότεροι το δάχτυλο στο απείθαρχο πόπολο που αρνείται να φάει παντεσπάνι.

Όσο όμως η λαϊκή οργή φούσκωνε, σφίξανε και για κείνον λίγο τα γάλατα, εκ των οποίων ως γνωστόν παράγεται και το παραδοσιακό μας γιαούρτι κι έβαλε λίγο νερό στο μπρούσκο κρασί της Μαρίας Αντουανέτας. Μια ατυχής συνάντηση του με ιπτάμενο κεσέ στην Αντίπαρο (;), τον προβλημάτισε, υποθέτω.

Η πράξη, θυμίζω, συνιστά το πλημμέλημα της έργω εξύβρισης και είναι καταδικαστέα, κατά τι λιγότερο από την φτωχοποίηση των Ελλήνων και τον χλευασμό τους γι' αυτό, αλλά πάντως καταδικαστέα. Τύχη αγαθή, είχε όμως ο μεσήλιξ Μπρούμελ του συγκροτήματος, που δεν ήταν παραδοσιακό πρόβειο του Παγώνη από το Κριεκούκι. Διότι είναι μεν το καλύτερο, με πέτσα αρχοντικιά και βουτυράτη αλλά πωλείται με πήλινο κεσέ, που θα μπορούσε να μετατρέψει την επονείδιστη έργω εξύβριση σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ε, όσο να 'ναι, η πήλινη τσανάκα αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από το ταπεινό πλαστικό κεσεδάκι, για την ακεραιότητα της δημοσιογραφίας που ασκείται με υπομειδίαμα και το φρύδι σηκωμένο. Αμφότερα βέβαια τα τσαλάκωσε αναίμακτα στην θρυλική εκπομπή ο ανοξείδωτος Κώστας Τζαβάρας.

Υπάρχει όμως κάτι στο οποίο ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι βράχος. Ακλόνητος. Αγέρωχος. Ήταν, είναι και θα είναι ο μοναδικός Αφρικάνερ εν Ελλάδι, σκυταλοδρόμος στον δρόμο του θρυλικού Προέδρου Κρούγκερ. Ένας σταθερός στις πεποιθήσεις του Μπόερ Ανανιστής. Διότι το Σχέδιο Ανάν, το οποίο ο υπογράφων είναι από τους λίγους που άντεξε να διαβάσει τις 1000 τόσες σελίδες του, δεν είναι παρά ένα Απαρτχάϊντ για την Κύπρο. Όπου οι Έλληνες θα ήταν οι μαύροι, οι καφίρ, κι οι τουρκοκύπριοι οι Λευκοί. Θα δημιουργούσε, εάν το ενέκρινε ο Κυπριακός Ελληνισμός, ένα μόρφωμα, όπου η μειοψηφία κυβερνά κι η πλειοψηφία πληρώνει. Με πολίτες δυο και τριών κατηγοριών δικαιωμάτων, με υπερεξουσίες σε ξένους Επιτρόπους.

Ένα δυσλειτουργικό ρατσιστικό σε βάρος των Ελλήνων καθεστώς, μακράν του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού νομικού και δημοκρατικού πολιτισμού. Ο Αττίλας δεν θα ξεπλενόταν και νομιμοποιούταν απλώς. Θα είχε επεμβατικά δικαιώματα και στο ελληνικό συνομόσπονδο κομμάτι. Η μικρή Ελλάδα του Νότου θα καταλυόταν για πάντα και θα πλήρωνε χρυσούς τους βιαστές της και τον εξανδραποδισμό της. Τα ίδια δε τα θύματα του Αττίλα θα «αποζημίωναν» τον εαυτό τους!

Η τρίτη δύσκολη στιγμή στην καριέρα του λοιπόν ήταν εκείνο το 76%, όταν ο Ελληνισμός της Κύπρου έτριψε στα μούτρα Άγγλων, Τούρκων και λοιπών συγγενών το βροντερό του ΟΧΙ, παρά τους εκβιασμούς, τις απειλές, τους πακτωλούς των χρημάτων που τζάμπα ξοδεύτηκαν και τελικά οι ξένοι και οι κολαούζοι τους ψωνίσανε από σβέρκο.

Θυμίζω δε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν από τους ολίγους που όχι απλώς δήλωνε κι έγραφε ΚΑΤΑ του επαίσχυντου Σχεδίου αλλά στην περίφημη ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ πριν την εκλογική μάχη της 29ης Νοεμβρίου είχε πει βροντερά μεταξύ άλλων: «…ψηφίστε ηγεσία που θα πει όχι σε ένα τυχόν νέο Σχέδιο Ανάν…». Καλή η κριτική μας αλλά να αποδίδουμε και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Κι αυτό, τότε, ήθελε cohones de toro.

Ο Πρετεντέρης είχε δώσει τα ρέστα του μαζί με άλλα καλόπαιδα, γνωστά κι από άλλους «αγώνες», όπως το ψευδομακεδονικό και τα άλλα μέτωπα αντιπαράθεσης με τον τουρκικό επεκτατισμό. Όμως οι Έλληνες της Κύπρου με προκινδυνεύοντα τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπολο, αποφάσισαν να μην γίνουν οι μαύροι ενός κυπριακού Απαρτχάϊντ, που τόσο γουστάρει ο κομψευόμενος του συγκροτήματος. Δεν το ξεχνά, λοιπόν, και χθες στα «ΝΕΑ» έχυσε την χολή του κατά του Αντώνη Σαμαρά και της μνήμης του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενοχλημένος για τις τιμητικές αναφορές του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Μνημόσυνο του Τάσσου για τον σπουδαίο αυτό Έλληνα ηγέτη, αγωνιστή της ΕΟΚΑ, δημοκράτη και σωτήρα της Κύπρου από ένα τρίτο, θεσμικό αυτή τη φορά, «Αττίλα».

Σημαντική κληρονομιά κάθε παιδιού το όνομα κι οι πράξεις του πατέρα του. Ο Τάσσος άφησε στα παιδιά του το γέρας του αποτελεσματικού πατριωτισμού του.

Ο αείμνηστος Κώστας Πρετεντέρης ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Λαμπρός θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, στιχουργός και ευθυμογράφος. Πολυτάλαντος κι αγαπητός, που έφυγε δυστυχώς από τη ζωή μόλις στα 52 του χρόνια. Οι παλιότεροι αλλά κι όσοι νεότεροι γνωρίζουν το πολυσχιδές έργο του, χαμογελούν και μόνο στην θύμηση του ονόματος του. Ήταν ένας καλός κι άξιος Έλληνας, που άφησε στον γιο του ένα αξιοτίμητο όνομα και έργο. Ο Γιάννης Πρετεντέρης άραγε τι όνομα και ποιες πράξεις θα παραδώσει; Το 'χουν λύσει κι αυτό οι Έλληνες πριν χιλιάδες χρόνια: η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του…

http://www.antinews.gr/2012/12/13/195212/
 

e-Επιλογές της 13/12/2012



Δημοσκόπηση Public Issue: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ «καταλληλότερος» Σαμαράς και «καλύτερη» η τρικομματική


Με 4,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue του Δεκεμβρίου για τον Σκάι και την Καθημερινή. Στο 60% ανέρχεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης έναντι μόλις 25% της ΝΔ, αν και οι περισσότεροι θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και καλύτερη κυβέρνηση τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ειδικότερα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 30,5% έναντι της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Τρίτο κόμμα προκύπτει η Χρυσή Αυγή με 10,5% ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (9%), το ΠΑΣΟΚ (8%), η ΔΗΜΑΡ (6,5%) και τελευταίο το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5%.

Σχετικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, το 65% δηλώνει αντίθετο σε αντίθεση με το 31% που δηλώνει πως θα επιθυμούσε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναγνωρίζεται ο Αντώνης Σαμαράς από το 40% των ερωτηθέντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 27% των προτιμήσεων.

Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, πιστεύετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση», το 56% απαντά σε λάθος και το 26% σε σωστή.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι μία συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, το 23% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ καμία απαντά το 37%.

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 49% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (44%), ο Πάνος Καμμένος και ο Αντώνης Σαμαράς με 40% ο καθένας, η Αλέκα Παπαρήγα (26%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (24%) και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με ποσοστό 17%.

Τέλος όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, σημαντική άνοδο οκτώ ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, καταγράφει το ΠΑΣΟΚ. Πιο αναλυτικά, πρώτο κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 45%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 43%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 41%, η ΝΔ με 35%, το ΚΚΕ με 27%, το ΠΑΣΟΚ με 21% και τέλος η Χρυσή Αυγή με 19%.

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 12/13/2012 11:19:00 μ.μ.