slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται στην Ευρώπη: Οριστική απαγόρευση του φερετζέ και στο Βέλγιο


Μετά τη Γαλλία και την Ελβετία, άλλη μια Ευρωπαϊκή χώρα αποφάσισε να απαγορεύσει οριστικά τη μπούργκα και το φερετζέ σε δημόσιους χώρους.
Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο του Βελγίου έκρινε οτι ο νόμος που ψήφισε η Βουλή του Βελγίου κατά της δημόσιας εμφάνισης με μπούργκα...

Τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών


Από την Εφημερίδα των Συντακτών και σύμφωνα με τους ισολογισμούς των καναλιών:

Προσφορές ελληνικών προιόντων

Κατάργηση του άρθρου για τη Ναξιακή Σμύριδα, ζητεί η Επιτροπή Αγώνα.

Το  δίκαιο αίτημα της επιτροπής αγώνα η οποία αποτελείται από γνήσιους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας που  εκφράζουν ασφαλώς τον σφυγμό και την αγωνία ΟΛΩΝ των κατοίκων των σμυριδοχωριών. Πρέπει  να στηρίξουν ΑΜΕΣΑ ο  Δήμος Νάξου, η ΟΝΑΣ και οι  Σύλλογοι με ψηφίσματα  συμπαράστασης.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ. ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ.....

«Η κυβέρνηση κλείνει τα σμυριδωρυχεία Νάξου» και ο Σύριζα δουλεύει τους σμυριδεργάτες

 Διότι  ως κόμμα αντιπολίτευσης που υποτίθεται είναι έτοιμο  να κυβερνήσει και ζητά εκλογές  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σε θέση όπως και σε όλα τα θέματα να προτείνει   λύση , διότι πολύ  ΑΠΛΑ δεν έχει  όπως τουλάχιστο η ίδιοι    παραδέχονται  στην προτελευταία - «Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας μελετά την βιώσιμη λύση της αξιοποίησης της σμύριδας ως στοιχείο του ορυκτού εθνικού πλούτου, με κύριο γνώμονα την εξασφάλιση της εργασίας των κατοίκων.» - παράγραφο της ανακοίνωσης  τους . Προσπαθούν με εμπρηστικές ανακοινώσεις να εκμεταλλευτούν την οργή των κατοίκων της ορεινής Νάξου για λίγα ψηφαλάκια καπελώνοντας τον  αγώνα των  σμυριδεργατών. 
Ακολουθεί η  ανακοίνωση του Σύριζα :

Κινητοποιηση για συνχωνευσεις νοσοκομειων Πανό Νάξου

Σ.Β.Ε.Ν.Α.Μι.Κ: Η νησιωτικότητα δεν επιτρέπει εκπτώσεις στις παροχές υγείας

 svenamik
Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, Κ.Υ. Αμοργού, Π.Ι. & Π.Π.Ι. Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και στη Νάξο.
Αναλυτικότερα:

Νίκος Χουζούρης ΝΤΡΟΠΗ ! ! !

Όπως αποκαλύφθηκε τώρα, η διαδικασία για το άνοιγμα των ορυχείων ήταν στην ουσία ένα καλά προετοιμασμένο σχέδιο για το οριστικό κλείσιμό τους.
Τα ασφάλιστρα του 2011 είχαν μπει στα συρτάρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με κυβερνητική εντολή να μην χρησιμοποιηθούν.
Στη σύσκεψη του Σεπτέμβρη του 2012 με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση (παρουσία και του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Παν. Ρήγα) μας έδωσαν την προσωπική τους υπόσχεση τόσο για το άνοιγμα των ορυχείων όσο και για....

Εθελοντική αιμοδοσία στη Νάξο

Εθελοντική αιμοδοσία στη Νάξο από την Τετάρτη 12 έως και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στη Χώρα και στα χωριά: Τρίποδες, Αγερσανί και Κορωνοχώρι

Ο ακραίος παραλογισμός του φορολογικού νομοσχεδίου...

Του Ναπολέωντα Λιναρδάτου

Το 1983 ο εργατικός βουλευτής Gerald Kaufman είχε χαρακτηρίσει το εκλογικό μανιφέστο του κόμματος του ως το πιο μακροσκελές σημείωμα αυτοκτονίας στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σχεδόν 30 χρόνια μετά, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης διεκδικεί τον τίτλο του πιο μακροσκελούς σημειώματος αυτοκτονίας με μεγάλες αξιώσεις.

Από τότε που η κρίση κτύπησε την ελληνική κοινωνία η πολιτική τάξη της χώρας είχε να...

Αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν: Κοινή εμφάνιση Λαφαζάνη-Αλαβάνου-ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούν στην Κουμουνδούρου την κοινή εμφάνιση του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Άγγελο Χάγιο, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Ρούση.

e-Επιλογές της 09/12/2012



"ΜΕΓΑΛΟ" διπλό μέσα στο Κερατσίνι για τον Πανναξιακό!

Με εμφάνιση "Πρωταθλητή" ο Πανναξιακός πέρασε μέσα από το Κερατσίνι, αναγκάζοντας του Πειραιώτες στην 4ησερί ήττα τους (0-1) στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα της Νάξου, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού κέρδισε 1-0 μέσα στο Κερατσίνι, το οποίο προσπάθησε, αλλά τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στη καλοκαρδισμένη μηχανή του Γιώργου Βλαστού.
Άνοιξε λογαριασμό ο Ντούκας.
Ο αγώνας κρίθηκε με ένα γκολ του Ντούκα 36', όταν ο Καρούσης κερδίζει την μπάλα από αριστερά και με άψογη σέντρα βρίσκει το κεφάλι του Ντούκα, ο οποίος πρόλαβε τον Λεντή στην έξοδό τ και «κάρφωσε» την μπάλα στα ...

Εκτός απ' τους Τσιπραμμένους, ποιοι πόνταραν στην χρεοκοπία της Ελλάδας και έχασαν δισεκατομμύρια


Έπαιξαν κι έχασαν. Μεγάλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια και διακεκριμένοι παράγοντες των αγορών εγγράφουν ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς στοιχημάτιζαν ότι η Ευρωζώνη θα διαλυθεί λόγω της «ελληνικής τραγωδίας» και τώρα βλέπουν τις τοποθετήσεις τους να απαξιώνονται.


Αποτελεσμάτων Εκλογών Υπάλληλων στην Περιφέρεια Αττικής

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες ,
Στην Περιφέρεια Αττικής (τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας με περισσότερο από 4.000.000 πληθυσμό) τολμήσαμε και δημιουργήσαμε έναν καινούργιο συνδυασμό που αποτελείται από όλους τους συναδέλφους χωρίς κομματικές Παρεμβάσεις.  Τελικά πήραμε το 40%  όταν το ΚΚΕ πήρε 20% ΠΑΣΚ 20% ΣΥΡΙΖΑ 16% δείχνοντας τον δρόμο στην σημερινή κρίσιμη κατάσταση.
Πολλοί έλεγαν ότι δεν είναι εφικτό να γίνει. Τελικά τους διαψεύσαμε.
Αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ καλό  πείραμα και για τα δικά μας νησιά των Κυκλάδων ( ιδιαίτερα μετά τον Καλλικράτη που καταστρέφει τα νησιά μας όπως από  το 2009 λέγαμε). Μόνο όλοι μαζί χωρίς κομματικές παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε τη Νάξο και τις Μικρές μας Κυκλάδες πρότυπο στην Ελλάδα. Εμείς από την Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες είμαστε...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΚΙΝ

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου νέου διοικητικού της συμβουλίου πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, η Περιβαλλοντική κίνηση Νάξου. Τα μέλη που συμμετείχαν στη διαδικασία ήταν 36 και με τη σειρά ανάλογα με τις ψήφους που συγκέντρωσαν, εκλέχθηκαν οι εξής:

Οι εμπνευστές του φορολογικού «Ηρώδη», που προκάλεσαν την οργή του Μαξίμου


Έχει γεμίσει το υπουργείο με αποτυχημένους ΠΑΣΟΚους ο Στουρνάρας...

Βρούτσης: "2013, έτος «νοικοκυρέματος» για το Υπουργείο Εργασίας"


"..προεκτυπωμένες – από το επόμενο έτος - θα έρχονται οι φορολογικές δηλώσεις με τα πλήρη στοιχεία του συνόλου των συντάξεων"
Τις πέντε μεγάλες προτεραιότητες του Υπουργείου του, αναλύει ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής. Ο νέος (σε ηλικία και.."υπουργιλίκι") Βρούτσης, που έπεσε κατευθείαν στα βαθιά, σε ένα υπουργείο-φωτιά, που γίνεται δυσάρεστο συνήθως σε καιρούς κρίσης και στόχος διαμαρτυριών, γράφει στην ....

Μια απ' τα ίδια: Όλοι οι αποτυχημένοι και οι κολλητοί αναλαμβάνουν διοικητές ΔΕΚΟ


Την επιστροφή στην παλιά πρακτική της επιλογής πολιτευτών και πρώην βουλευτών για τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ επέλεξε η τρικομματική κυβέρνηση.
Με μια συμφωνία που προσομοιάζει με τη Συμφωνία της Γιάλτας, οι κυβερνητικοί εταίροι «μοιράζουν» την κρατική μηχανή και τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών βάσει των ποσοστών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Κάθε κόμμα επιλέγει τους εκλεκτούς του για τους οργανισμούς που θα στελεχώσει προτάσσοντας κυρίως τις κομματικές ισορροπίες από το δημόσιο συμφέρον και την ικανότητα των....

Όλα ομόφωνα στην Γενική Συνέλευση της ΟΝΑΣ

Με πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης τον πρόεδρο των πρόεδρων  και πρώην Πρόεδρο  της Ομοσπονδίας και επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου Απολλώνιατων  τον Αντώνη  Χωριανόπουλο.  Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11.00 παρουσία των Συλλόγων μελών της, στην λέσχη του Συλλόγου  Κυνηδαριωτών , η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ο.ΝΑ.Σ..
Ομόφωνα εγκρίθηκαν από την Γενική  Συνέλευση  τόσο οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2012, όσο και ο προγραμματισμός δράσεων για το 2013. Όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός  και ο  Προϋπολογισμός   του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2013.
Το  παρών στην Γενική  Συνέλευση έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. – όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη -Νίκος Συρμαλένιος.

Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης,  αποχαιρετώντας  όλοι ευχήθηκαν καλή δύναμη στο δε  Δ.Σ. καλές γιορτές  για τους συμπατριώτες μας  και καλή χρονιά για το νησί μας.

Η «χειμερινή Νάξος» προβάλλεται στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR CHANNEL

Η   Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ο πρόεδρος της Δημήτρης Καπούνης σε συνεργασία πάντα με τον ναξιώτη διαφημιστή  Δημήτρη   Καρούση,   διαφημίζουν το νησί μας μέσα από μεγάλα ΜΜΕ - κανάλια, έντυπα και ηλεκτρονικά σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Από το Σάββατο προβάλλεται  στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR CHANNEL  η «χειμερινή Νάξος» με αναλυτικά ρεπορτάζ για την παράδοση, τις ομορφιές και τη γαστρονομία του νησιού.
Το STAR βρέθηκε στη (ΕΔΩ) Νάξο τις προηγούμενες ημέρες και έκανε γυρίσματα για λογαριασμό της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ρεπορτάζ .
Η Νάξος θα «παίξει» στο STAR και....