slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δώρο ΠΑΣΟΚ στα τιμημένα γηρατειά: Να κοπούν οι συντάξεις κάτω από τα 60 ζητά η τρόικα.... και θα κοπούν

Στο στόχαστρο της τρόικας έχουν μπει όσοι δικαιούνται ή παίρνουν σύνταξη και είναι κάτω των 60 ετών. Μάλιστα τα εφιαλτικά της σχέδια, για διακοπή αυτών των συντάξεων,  τέθηκαν και στο τραπέζι των συζητήσεων στη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των δανειστών με τον  υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ )

 Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.) ενημερώνει  ότι  στις 07-10-2011  αποφάσισε  να προχωρήσει  την     ΤΕΤΑΡΤΗ  12  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΤΟΥ 2011   σε  ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ . Συνεπώς  λόγω της  έκτακτης Γενικής Συνέλευσης , οι υπηρεσίες της Περιφέρειας,   θα υπολειτουργήσουν  από τις 11:00 π.μ  και κατόπιν τούτου , ενημερώνει τους  συμπολίτες  μας  , προκειμένου να εξυπηρετηθούν,   να προσέλθουν στις υπηρεσίες το διάστημα έως τις 10:45 π.μ . . Οι Υπάλληλοι  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων   ζητούν την κατανόηση και την συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα όλων όσων πλήττονται από τα άθλια  μέτρα που πάρθηκαν αλλά και όσων σχεδιάζονται . Διότι η   κατάσταση  πλέον απλά δεν περιγράφεται. Τον αντίκτυπο τον  μέτρων τον βλέπομε στους ολοένα και αυξανόμενους ανέργους αλλά και στην τραγική  οικονομική και όχι μόνο κατάσταση, που περιέλθονται  όλοι οι μισθωτοί  , συνταξιούχοι ,  ελεύθεροι επαγγελματίες , αγρότες ,  κ.α).
Επειδή οι έκτακτες καταστάσεις,  απαιτούν έκτακτες ενέργειες
το  Δ.Σ του ΣΥΝΑΝΚ  αποφάσισε  και προχωρά άμεσα σε
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η Νάξος βραβεύτηκε για την υψηλή ποιότητα των παραλιών της.( ΒΙΝΤΕΟ)



http://www.studio-nikos.gr/
Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, ο αντιδήμαρχος, κ. Απόστολος Ψαρράς, ως εκπρόσωπος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, παρέστη σε τιμητική εκδήλωση του Δήμου Ιεράπετρας και παρέλαβε το βραβείο και τη σημαία για την υψηλή ποιότητα των παραλιών της Νάξου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράκτιων Περιοχών. Η Νάξος είναι μια από τις δώδεκα περιοχές της Ελλάδας που βραβεύτηκαν και μία από τις πενήντα της Ευρώπης. Στην εκδήλωση, ο κ. Ψαρράς παρουσίασε μια αποτύπωση των παραλιών της Νάξου και έκανε αναφορά τόσο στο φυσικό πλούτο, όσο και στην οικονομία της περιοχής, που έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ


Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τουλάχιστον τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 του μηνός τα πλοία όλων των κατηγοριών, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απόφαση ελήφθη με μυστική ψηφοφορία την πραγματοποίηση

19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Παλλαϊκός ξεσηκωμός!
Σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, συναγερμός!
Ενότητα κι αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των δανειστών δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για άλλες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Μόνο με το συλλογικό αγώνα μπορούμε να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας.

Συμπαιγνία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νάξος, 10-10-2011

Απορρίφθηκε με το με ΑΔΑ 4Α8ΤΟΡ1/-7ΚΗ έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου η προσφυγή μας κατά της υπ’ αριθ. 156/29.06.2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με το αιτιολογικό (πρόσχημα):

«…δεν αποφανθήκαμε εντός της αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από την υποβολή της, με έννομη συνέπεια η προσφυγή σας να θεωρείται ως απορριφθείσα (άρθρο 227, παρ. 2 ν. 3852/2010)»

Συνάντηση Μαχαιρίδη - Ρέππα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα – Γ. Μαχαιρίδης: «Αποκεντρώστε, μην αφαιμάσσετε αρμοδιότητες από τις Περιφέρειες».

Νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Ερμούπολη 10-10-2011
Αριθ. πρωτ. 73160/1321

ΠΡΟΣ:
1. τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Η.Δ. κ. Δημήτρη Ρέππα
2. τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη


Κύριε Υπουργέ,

Στο σχέδιο νόμου που υποβλήθηκε στη Βουλή για το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο προβλέπεται ότι από τη δημοσίευση του νόμου αυτού καταργούνται οι κενές θέσεις των μονίμων και ΙΔΑΧ υπαλλήλων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Όπως γνωρίζετε  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελείται από σαράντα οκτώ (48) κατοικημένα νησιά, με πληθυσμό 302.686 κατοίκων. Απαρτίζεται από 12 Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες αντιστοιχούν στις πρώην έδρες των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και των πρώην Επαρχείων Άνδρου, Θήρας, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Τήνου, Καλύμνου, Καρπάθου και Κω.

ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: «Πληρώνω Δίκαια»

Εκδήλωση για τους
φορολογικούς συντελεστές


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης στη Σύρο, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 20:00.

«Ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί το ΚΚΕ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Η ελεγχόμενη χρεοκοπία, το κούρεμα του χρέους που τώρα το εμφανίζουν ως τελική λύση, ήταν από την αρχή μονόδρομος για το κεφάλαιο, πράγμα που όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, το έκρυβαν. Ο λαός πρέπει να αποκρούσει τους εκβιασμούς και να απορρίψει ό,τι του παρουσιάζουν ως «σωτήρια» λύση οι πολιτικοί εκπρόσωποι του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου.

«Όταν το κεφάλαιο ανακάμψει ο λαός κυριολεκτικά θα ζει μέσα στα σκουπίδια»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
& ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ

«Αποδείχθηκε ότι ο λαός δεν πρέπει να μπει στο δίλημμα «χρεοκοπία ή μέτρα», «αν δεχθώ μέτρα δεν θα ‘χω τη χρεοκοπία», γιατί τα μέτρα προηγήθηκαν της χρεοκοπίας.
Ο λαός ένα πράγμα πρέπει να ξέρει: Ότι το «κούρεμα» έως και 60% θα εξελιχθεί διαφορετικά για το κεφάλαιο, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες και διαφορετικά για το λαό. Επομένως, ο λαός πρέπει να βάλει πλώρη για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και συνολικά αυτής της πολιτικής. Διαφορετικά και όταν το κεφάλαιο ανακάμψει ο λαός κυριολεκτικά θα ζει μέσα στα σκουπίδια».

ΑΘΗΝΑ 10/10/2011
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επίδομα αλληλεγγύης 1300 Ευρώ σε 500 χιλ. Οικογένειες δίνει το ΠΑΣΟΚ εν μέσω κρίσης!!! Μπράβο τους

Οδηγίες για το πως θα το πάρετε εφόσον είστε οι δικαιούχοι:
Πηγαίνετε στον κύριο Θέμο που το έγραψε. Παίρνετε εισιτήριο που σας παραπέμπει στον τότε συνέταιρο, κύριο Μπόμπολα που μόλις έλαβε 600 εκ. από τον Εμίρη για τα ορυχεία χρυσού Χαλκιδικής. Είμαστε σίγουροι ότι θα χαρεί να τα μοιραστεί μαζί σας.

20111011-085851.jpg

http://olympia.gr


Το κούρεμα οδηγεί σε απώλεια της Δεδηλωμένης

Ανοιχτή διαφωνία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
 
Όταν οι βουλευτές σου δηλώνουν ότι διαφωνούν ή δεν θα ψηφίσουν το ένα ή το άλλο νομοσχέδιο, έχεις χάσει τη δεδηλωμένη. Και όταν χρειάζεσαι τα ΜΑΤ για να προστατέψεις το υπουργείο των Οικονομικών από τους… τυφλούς, έχεις χάσει την πολιτική σου νομιμοποίηση…

Ντροπή σας!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η λέξη ντροπή φαντάζει μικρή για τον γενειοφόρο υπουργό Ξυλοδαρμού του Πολίτη μια και πριν λίγες μέρες σε συζήτηση στην Βουλή είχε το "απύθμενο" θράσος να ...

Κατάσχεση αλιεύματος από Φ/Γ όχημα στη Νάξο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Απογευματινές ώρες χθες, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο ψυγείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σαράντα οκτώ (48) φελιζόλ, τα οποία περιείχαν συνολικά διακόσια ογδόντα οκτώ (288) κιλά γοπάκι υπολειπομένων διαστάσεων και συγκεκριμένα 5-7 εκατοστά, αντί του προβλεπομένου 10 εκατοστών.
Σύμφωνα με το αριθμ.1921/10-10-11 δελτίο αποστολής, η προαναφερόμενη ποσότητα είχε αλιευθεί από το Α/Κ «ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Ν. Νάξου 08, ο ιδιοκτήτης του οποίου αναζητείται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας από στελέχη του  Αστυνομικού Σταθμού Κουφονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νάξου.