slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Πρώτη συνάντηση της Λέσχη Βιβλίου Συν+Αξία.

Με μεγάλη συμμέτοχη πραγματοποιήθηκε η (1) πρώτη συνάντηση των φίλων του βιβλίου στο Wine Bar Lavigne στη παλιά χώρα της Νάξου. 40 άτομα διαφορετική ηλικίας και αναγνωστική κουλτούρας συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν και να δημιουργήσουν μια ομάδα ανάγνωσης βιβλίου. Συγχαρητήρια σε όλους όσους βρεθήκαν εκεί για να το παρακολουθήσουν καθώς και στους συντονιστές Γιώργο Λογοθέτη & Μάριο Ασημακόπουλο.

 Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Βιβλίου είναι στις 13 Απριλίου 2011 στο χώρο ΚΛΙΜΑΚΑ χώρος ψυχικής υγείας απέναντι από το ζαχαροπλαστείο του Μεσολογγίτη.
Το Βιβλίο που επιλέχθηκε από την ομάδα είναι το Μαουτχάουζερ του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Βιογραφικό του Ιακώβου Καμπανέλλη

Logo_Sinaxias_small.jpg




Θύμιος Δρόσος. Ένα από τα στελέχη της ΝΔ που μας διαβάζουν.

Από ότι έχουμε πληροφορηθεί, αυτό εδώ το blog, το διαβάζουν ανελλιπώς πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο. Λυπούμαστε μόνο που αρκετές φορές τους στεναχωρούμε με αυτά που γράφουμε.
Ένας λοιπόν από τους φίλους και αναγνώστες αυτού εδώ του blog, ακέραιος ομολογουμένως χαρακτήρας (έγινε και αυτό ζητούμενο πλέον) και πολύ αγαπητός στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας είναι ο εικονιζόμενος Αιτωλοακαρνάνας καθηγητής Θύμιος Δρόσος, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, έχων την ευθύνη των....

κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας.


Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Θύμιος Δρόσος ήταν ο πρώτος από τα 50 μέλη των παλιών συνέδρων της Νέας Δημοκρατίας, που στήριξαν με τις υπογραφές τους την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Στο τελευταίο Συνέδριο της ΝΔ, έθεσε υποψηφιότητα για μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του blog, ο Θύμιος Δρόσος θα είναι υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Στο πιο κάτω βιντεοσκοπημένο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ο Θύμιος Δρόσος μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών της ΝΔ, βουλευτή κ. Σταϊκούρα, ενημερώνουν τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.




Συγγνώμη από τους φιλάθλους της ΑΕΚ για τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό ζήτησε η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ.

Αναλυτικά:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από όλο τους φιλάθλους της ομάδας για τη σημερινή μαύρη βραδιά, που δυστυχώς θα μείνει ως μια από τις πιο άσχημες στιγμές της ιστορίας μας του συλλόγου μας. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους και τον καθένα μας ξεχωριστά. Η σημερινή ήττα πρέπει να αποτελέσει κακή παρένθεση ώστε να μην αποπροσανατολιστούμε από τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης ενός τροπαίου ύστερα από εννέα χρόνια και τη μάχη για τη δεύτερη θέση στα play-off του πρωταθλήματος. Πλέον η προσπάθεια όλων μας είναι να παραμείνει ήρεμη η ομάδα και ο κόσμος πρέπει να την στηρίξει, όπως κάνει κάθε φορά τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα".

Συριανοί ετοιμαστείτε,,,,, έρχεται ο jefry



Μια φορά στα ναυπηγία
(σε φα# ματζόρε)
Ο μουζικάντης ο Γιωργάρας
που τραγούδια λέει πολλά
πέρασε κάποτε απ’ τη Σύρα
με μαντάτα, λέει, καλά.
Στολιστήκαν οι κατοίκοι τ’ όμορφου νησιού
‘βάλαν ρούχα γιορτινά
το μπουζούκι του ν΄ακούσουν
που ευφραίνει την καρδιά.
Νωρίς πήγαν οι πιο προνοητικοί
θέσεις πρώτοι να πιάσουν μπροστά
τον ικανότατο λαϊκό αοιδό
ν’ απολαύσουν από κοντά.
Κι είχε τούτος τραγούδια λαϊκά
να τους πει, και παραδοσιακά
που άλλα τους άρχιζαν με «θα»
κι άλλα τους άρχιζαν με «να».
Το Νεώριο κατάμεστο, Η αυλαία εσηκώθει
τσιμουδιά απ΄το κοινό
κι ο Γιωργάρας στη σκηνή, με το μπουζούκι του ψηλά,
ως ήταν λογικό


Οι Συριανοί χειροκροτήσαν
μέχρι να τους σταματήσει ο σεμνός αοιδός
στο σκαμνί του, σταυροπόδι εκάθησε
ως μπουζουξής σωστός.
Οι πρώτες νότες ντρίγκαραν
πρώτο τραγούδι λέγει,
μα μόλις τα χείλη του άνοιξε
Βάτραχος δραπετεύει.
Χοντρός και στρουμπουλός
‘πα στη σκηνή κοάζει
απτόητος ο αοιδός,
και ξαναδοκιμάζει.
Δεύτερο, τρίτο βάτραχο
και δέκατο και χιλιοστό
εγέμισε η Ερμούπολη
γλίτσα και κοασμό.
Ο κόσμος στο Νεώριο
παίρνει και αγριεύει
με κάθε νέο βάτραχο
το μένος του θεριεύει.
Κι ο Γιωργάρας ο Λαϊκός, που θέλησε στα βιαστικά
δόξα και χρήμα και τιμή
εμάζεψε μόνο ζαρζαβατικά
από το ωραίο νησί.
ΤΕΛΟΣ


ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ 2010, 7.30μμ ΣΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ


Η “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΞΥΔΗ” 
ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ:

“Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ”
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΗΝΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ 2010, 7.30μμ
στο χωριό Γαλήνη


ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ



Τα πρώτα εκπαιδευτικά μαθήματα του ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νάξου.


Ναυτικός  Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νάξου
(Υπό δικαστική Αναγνώριση)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση μικρών και μεγάλων επίδοξων ιστιοπλοϊών στην έναρξη των θεωρητικών μαθημάτων ιστιοπλοΐας, που πραγματοποιήθηκαν στην ευγενώς  προσφερθείσα αίθουσα του Ξενοδοχείου Coronis το Σάββατο 16/03/2100, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και αποφασιστικέ να γίνουν 2 ομάδες ( Μικρών & Μεγάλων)
Έτσι το Σάββατο 26/03/2011 θα γίνει το δεύτερο μάθημα για τους μαθητές στις 18:00 και για τους μεγάλους στις 19:00 στο ίδιο μέρος.
Τα μαθήματα παρακολούθησαν οι γονείς των παιδιών φίλοι του ομίλου και τίμησε με την παρουσία του ο διαπρεπής καθηγητής καρδιολογίας κ. Νίκος Πρωτονοτάριος ο οποίος εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στην προσπάθεια του Ομίλου.
Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.  



«Γκρίνιες» "Συμπαράταξης" για την κατανομή της ΣΑΤΑ



«Κατανομή ΣΑΤΑ απουσία Προέδρων  και Ισόρροπης Ανάπτυξης!»
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Μαρτίου συζητήθηκε και λήφθηκε απόφαση για την προτεινόμενη από την Δημοτική Αρχή κατανομή της ΣΑΤΑ στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.) αφορά πιστώσεις αποκλειστικά για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες και αποτελεί την κύρια χρηματοδότηση των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Ως αναφορά για το ύψος της ΣΑΤΑ χρησιμοποιήθηκε η πίστωση που διατέθηκε το έτος 2010 από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους 6 Δήμους και Κοινότητες που δημιούργησαν τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (1.663.668,5€).

• Παρόλο που το προς συζήτηση θέμα, της κατανομής της ΣΑΤΑ, αφορούσε άμεσα τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να τοποθετηθούν και να ενημερωθούν για το ύψος των πιστώσεων που τους αναλογεί, προκειμένου να προβούν στην σύνταξη του Τεχνικού τους Προγράμματος.
• Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να παρακρατήσει το 20% των πιστώσεων της ΣΑΤΑ (303.668,5€) χωρίς να διευκρινίσει πώς θα διατεθούν αυτοί οι πόροι, καθώς η επίσημη εισήγηση έλεγε ότι θα διατεθούν για έργα σε ολόκληρο τον Δήμο, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα διατεθούν για έργα στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, από τις οποίες παρακρατήθηκαν.
• Aυθαίρετα, και κατά παράβαση της σχετικής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αφαιρέθηκε από τη δημοτική ενότητα Δρυμαλίας, πέραν του 20%, και το ποσόν των 70.000€, το οποίο αποδόθηκε επιπλέον στη δημοτική ενότητα Νάξου, δίχως να ληφθεί υπόψη ούτε η ορεινότητα, ούτε η ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού. Το γεγονός αυτό συνιστά ακόμα και ακύρωση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.



Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω παρατηρήσεις καλούμε την Δημοτική Αρχή:

1. Να μην παρακρατήσει το 20% της ΣΑΤΑ αλλά να την διαθέσει ολόκληρη στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
2. Όπως ελήφθη υπόψη η αρχή της Νησιωτικότητας, και διανεμήθηκαν πιστώσεις στις τέσσερις Δημοτικές Νησιωτικές Κοινότητες του Δήμου μας ίσες με αυτές που ελάμβαναν πριν την συνένωσή τους με τον Δήμο Νάξου, να ληφθούν υπόψη οι αρχές της Ισόρροπης Ανάπτυξης και της Ορεινότητας στην κατανομή των πιστώσεων μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων Νάξου και Δρυμαλίας.
3. Να καλούνται στα Δημοτικά Συμβούλια οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων προκειμένου να εκφράζουν την γνώμη τους σε θέματα που αφορούν τις Κοινότητές τους.


Εκ του Γραφείου Τύπου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στη Σύρο…

…θα επιδιώξουν ο Δήμαρχος και οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων
  Για τη Σύρο αναχώρησε σήμερα Κυριακή ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης συνοδευόμενος από τους πέντε προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων που το Υπουργείο Παιδείας αυθαίρετα αποφάσισε να κλείσει - συγχωνεύσει σχολικές μονάδες χωρίς να λάβει υπόψη του ούτε την αρχή της νησιωτικότητας, ούτε την ορεινότητα, ούτε η ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού.
 
Τον κ. Μαργαρίτη συνοδεύουν οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων Γαλήνης Γιάννης Γεωργιλάκης, Γλυνάδου Γιάννης Σέργης, Σαγγρίου Στέλιος Σκορδιαλός, Μονής Μιχάλης Χερουβείμ και Χαλκείου Γιάννης Ανδριέλος.
 
Ο Δήμαρχος και οι πέντε πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων.... θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που αναμένεται να φτάσει αύριο Δευτέρα στην Ερμούπολη και την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου (που θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό) ώστε να επιδοθεί εκ νέου το ομόφωνο ψήφισμα όπως διαμορφώθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτη Μαυρομμάτη.



Ένα ψήφισμα που είχε εκδώσει για το ζήτημα των συνενώσεων - συγχωνεύσεων το δημοτικό συμβούλιο και στο οποίο αναφέρονταν και η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη, 16 Μαρτίου να μην κλείσουν οι σχολικές μονάδες, να παραμείνουν τα Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νάξου και σε περίπτωση που δημιουργηθεί Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αυτή να έχει έδρα τη Νάξο. Τέλος στο ψήφισμα συμπεριλαμβάνονται και οι γραπτές διαμαρτυρίες των Τοπικών Κοινοτήτων και των φορέων της Νάξου αι των Μικρών Κυκλάδων.

Αποτελέσματα εκλογών στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Πάρου - Αντιπάρου


Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Πάρου - Αντιπάρου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΜΟΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (35 ΨΗΦΟΙ)

ΣΑΡΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (29 ΨΗΦΟΙ)

ΝΟΜΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (24 ΨΗΦΟΙ)

ΣΑΡΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (18 ΨΗΦΟΙ)

ΜΑΥΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (13 ΨΗΦΟΙ)

ΜΠΑΤΣΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (10 ΨΗΦΟΙ)

ΚΑΛΑΛΕΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (7 ΨΗΦΟΙ)

ΜΠΑΡΜΠΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (4 ΨΗΦΟΙ)