slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τούρκικη πειρατεία σε στο ιταλικό σκάφος στο Καστελόριζο: Ανυπεράσπιστη η χώρα!


"Ίμια νο2" και άρνηση υπεράσπισης από την κυβέρνηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, αλλά και ακόμα και στην υφαλοκρηπίδα (!) συνιστούν τα νεότερα στοιχεία που φέρνει στην... 
16-03-2011 18:08:48
"Ίμια νο2" και άρνηση υπεράσπισης από την κυβέρνηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, αλλά και ακόμα και στην υφαλοκρηπίδα (!) συνιστούν τα νεότερα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr για την τουρκική πειρατεία στο ιταλικό σκάφος το περασμένο Σάββατο. Η άρνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης επιτρέπει στην Τουρκία να να δημιουργήσει de facto καταστάση με την χρήση όπλων και βίας στο επεισόδιο που διήρκεσε από την περιοχή νότια της Καρπάθου και διήρκεσε μέχρι το Καστελόριζο και να έχει προκαλέσει κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη με τις "γκρίζες ζώνες" στα Ίμια.
Ταυτοχρόνως επέτρεψε στην Άγκυρα να δηλώσει ότι "Δεν θα επιτρέψει το καθορισμό της ΑΟΖ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, "αναίμακτα", σε ένα επεισόδιο ναυτικής πειρατείας που κρατήθηκε μυστικό, και το οποίο πραγματοποιήθηκε από τη τουρκική κορβέτα Badirma σε βάρος του ιταλικού ερευνητικού σκάφους "Explora", νότια του Καστελορίζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά εντός της ελληνικής ζώνης ελέγχου και ευθύνης για αποστολές SAR!
Ας δούμε τα νεότερα στοιχεία που συνέλλεξε το defencenet.gr για το επεισόδιο.

-Η τουρκική κορβέτα πλησίασε για πρώτη φορά το ιταλικό σκάφος στην περιοχή νότια της Καρπάθου. Εκεί του έστειλε το εξής σήμα: "Είστε σε τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δεν έχετε κανένα δικαίωμα και καμία άδεια να πραγαμτοποιείτε εργασίες εδώ"! Όλα αυτά όχι απλώς ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και εντός περιοχής ελληνικού δικαιώματος "αστυνόμευσης" λόγω FIR.

-To ιταλικό σκάφος απαντά ότι έχει λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές και οι Τούρκοι απαντούν ότι "Εδώ είναι τουρκική ΑΟΖ και πρέπει να απομακρυνθείτε" σε διαφορετική περίπτωση θα ανπίξουμε πυρ"!.

-Το ιταλικό σκάφος ενημερώνει την Ελλάδα. Κανείς δεν απαντά. Κανένα ελληνικό σκάφος δεν παίρνει εντολή να πλεύσει για προστασία του ιταλικού παρά το γεγονός ότι τα ραντάρ έχουν εντοπίσει την τουρκική κορβέτα κοντά στο ιταλικό σκάφος.

-Το αυτονόητο, δηλαδή να ζητηθεί η απομάκρυνση του τουρκικού σκάφους από το Πολεμικό Ναυτικό δεν συνέβη.

-Στο ΓΕΕΘΑ λένε ότι "Το βράδυ μάθαμε τι έγινε από ένα mail που έστειλαν οι Ιταλοί"!

-Οι Τούρκοι παρακολουθούν το σκάφος που περιμένει οδηγίες από την Ελλάδα και δεν έρχονται. Νοτιοανατολικά της Ρόδου, ετοιμάζονται να ανοίξουν πυρ και στέλνουν τελευταία προειδοποίηση. Οι Ιταλοί σταματούν τις εργασίες,

-Τους παρακολουθούν μέχρι την είσοδο στην κυπριακή ΑΟΖ και οπότε και αποχωρούν οι Τούρκοι!

Όλα αυτά το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου, με πρωταγωνιστές το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» που έπλεε στο Αιγαίο με κατεύθυνση την Κύπρο και τελικό σταθμό το Ισραήλ. Το ιταλικό πλοίο μελετούσε τη διαδρομή, στην οποία θα ποντιστεί οπτική ίνα, που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ.

Η πλοιοκτήτρια ιταλική εταιρεία είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τις σχετικές άδειες, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η διαδρομή που σχεδιάζεται να γίνει η πόντιση της οπτικής ίνας, δεδομένου ότι οι εργασίες θα γίνουν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Με απόλυτη σαφήνεια δηλαδή, η ιταλική πλευρά αναγνώρισε ότι στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου η υφαλοκρηπίδα ανήκει στην Ελλάδα. Η Αθήνα εξέδωσε μάλιστα και σχετική navtex, με την οποία δινόταν η απαραίτητη άδεια στην ιταλική πλευρά να χαρτογραφήσει την περιοχή που στη συνέχεια θα ποντιστεί η οπτική ίνα.

Το κρίσιμο είναι ότι η πρόκληση δεν απαντήθηκε από ελληνικής πλευράς, όπως έπρεπε να απαντηθεί με αποστολή επί τόπου ελληνικού πολεμικού σκάφους και εκδίωξη των Τούρκων-πειρατών, αλλά επιχειρήθηκε να μείνει κρυφό μέχρι σήμερα που έγινε διάβημα στην Άγκυρα.

Η τουρκική κορβέτα «Badirma» κλάσης Α69 προσέγγισε το ιταλικό πλοίο «Explora» δύο φορές. Την πρώτη Νότια της Καρπάθου -περίπου στο νότιο τμήμα του ελληνικού FIR- και τη δεύτερη Ν. Ν.Α. της Ρόδου.
Το θέμα είναι, επαναλαμβάνουμε ότι η Ελλάδα δεν δικαιολόγησε την κίνηση των Ιταλών να ζητήσουν άδεια από το κυρίαρχο κράτος και δεν έστειλε δύναμη για να το προστατέψει, άρα έθεσε εκ των πραγμάτων από μόνη της θέμα αμφισβήτησης ΑΟΖ. Το φοβικό σύνδρομο της ελληνικής κυβέρνησης δημιουργεί πλέον τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα. Άρα με διπλωματικούς όρους αποδέχθηκε de facto καταστάσεις.

Το επεισόδιο δεν κλιμακώθηκε. Το ιταλικό πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του, οι Τούρκοι κατέγραψαν τη διαφωνία τους με τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (η οποία ωστόσο αναγνωρίστηκε από ένα τρίτο κράτος, που ευθυγραμμίστηκε απολύτως με τις ελληνικές απόψεις και το διεθνές δίκαιο), ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε επιλέξει να μην αποστείλει πολεμικό πλοίο στην περιοχή, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας έντασης και σταμάτησαν την παρακολούθηση του Ιταλικού πλοίου μόλις εγκατέλειψε την ελληνική ΑΟΖ και εισήλθε στην αντίστοιχη κυπριακή.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Kυβερνητικό «τσουνάμι» και στην Παιδεία


Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που «υποδούλωσε» τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. χωρίς ουσιαστικό διάλογο, εφαρμόζοντας κομματική και καθεστωτική πολιτική υποβιβάζει, συγχωνεύει και καταργεί σχολεία, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.
Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρότασή της και να πάρει πίσω μια ακόμα αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική ανακοίνωση που, αν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει την εκπαίδευση σε οπισθοδρόμηση και θα διαταράξει τον κοινωνικό και εθνικό ιστό.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
-ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
-ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ:
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ «ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ» ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Σύρος, 16 Μαρτίου 2011


Η εκπαίδευση και το σύνολο της κοινωνίας βιώνουν μια πρωτοφανή επίθεση λόγω της ανερμάτιστης και ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Μετά τη βίαια ανατροπή που συντελείται στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματά των εργαζομένων, το καταστροφικό «γαϊτανάκι» συνεχίζεται με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Δια βίου μάθησης για σαρωτικούς υποβιβασμούς, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που «υποδούλωσε» τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. χωρίς ουσιαστικό διάλογο, εφαρμόζοντας κομματική και καθεστωτική πολιτική υποβιβάζει, συγχωνεύει και καταργεί σχολεία, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές τους θέσεις, χιλιάδες αναπληρωτές που φέτος εργάζονται του χρόνου θα είναι άνεργοι, η περιφέρεια ερημώνει και ο πληθυσμός της ωθείται σε νέο κύμα αστυφιλίας ή και μετανάστευσης στο εξωτερικό, δημιουργούνται σχολεία «μαμούθ» με πολυπληθή τμήματα ενώ χιλιάδες γονείς και μαθητές θα υποστούν πρωτοφανή ταλαιπωρία και αναστάτωση που θα επιβαρύνει την καθημερινότητά τους (μετακινήσεις, οικονομική επιβάρυνση, εκπαιδευτικά προβλήματα, κ.α.).
Ο «Καλλικράτης» που επιχειρείται στην παιδεία θα αποτύχει όπως ακριβώς αποτυγχάνει οικτρά ο αυτοδιοικητικός «Καλλικράτης». Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση λειτούργησε με κομματικά και λογιστικά κριτήρια και όχι παιδαγωγικά και κοινωνικά. Από το κυβερνητικό «τσουνάμι» δεν ξέφυγε ούτε η νησιωτική περιφέρειά μας. Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε η απόφαση, στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου και στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν τα νησιά Τήνο – Νάξο – Μύκονο – Σύρο – Κάρπαθο – Κάλυμνο – Ρόδο – Λέρο και λοιπά.
Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρότασή της και να πάρει πίσω μια ακόμα αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική ανακοίνωση που, αν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει την εκπαίδευση σε οπισθοδρόμηση και θα διαταράξει τον κοινωνικό και εθνικό ιστό.

ΟΧΙ «εκπτώσεις» στην Παιδεία.
στην οπισθοδρόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης
στην «ερήμωση» της περιφέρειας

Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Σαμαράς: ΛΑ.Ο.Σ. ή ΛΑγΟΣ; (βίντεο από την Βουλή)


Θίχτηκε ο κ. Καρατζαφερης επειδή ο Φαΐλος Κρανιδιώτης σε άρθρο του ξεσκεπάζει τον  ρόλο του ΣΚΑΙ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και κάλεσε απο το βήμα της Βουλής τον Α. Σαμαρά να τον απομακρύνει από δίπλα του (!!!) λέγοντας:
«Ο συνεργάτης σας Φ. Κρανιδιώτης εκτός του ότι εξυβρίζει σε άρθρο του τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ (Τι sic να μιλάς για τον εαυτόν σου σε τρίτο πρόσωπο…) καταφέρεται και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της Καθημερινής την οποία αποκαλεί “φυλλάδα” και του ΣΚΑΪ που αποκαλεί “παπαγαλάκι”. …κ. μελλοντικέ Πρωθυπουργέ (ακόμα πιο sic το γλύψιμο) πρέπει να τον απομακρύνεται από δίπλα σας καθώς δεν επιτρέπεται να κατηγορούμε ανθρώπους που έχουν δώσει αγώνες για την παράταξη, όπως εγώ και εσείς»

Στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε:

Η Νέα Δημοκρατία, ούτε βρίζει, ούτε συκοφαντεί, ούτε κάνει κωλοτούμπες, ούτε προβοκάρει. Ξέρετε καλά ποιοι εκφράζουν τη Νέα Δημοκρατία. Και συνεπώς η ερώτησή σας, επιστρέφεται ως άνευ αντικειμένου, ιδιαίτερα αν πρόκειται για άτομο που δεν ανήκει στους βουλευτές, που δεν έχει καμία επίσημη θέση στο Κόμμα. Αλίμονο αν πρέπει να απαντάμε για οποιοδήποτε άρθρο γράφεται οπουδήποτε. Αλλά θέλετε να προκαλείτε εντυπώσεις σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν περνάνε αυτά, κ. Καρατζαφέρη. Αυτά αλλού να τα κάνετε. Και στην αρχή ξεκινήσατε λέγοντας, «ντροπή σας». Ντροπή και στην κυβέρνηση, «ντροπή και σε μας». Εγώ όμως θα σας ρωτήσω: Στις 18 Μαρτίου του ’10, λίγο πριν το Μνημόνιο, απαντάτε σε δημοσιογράφο, της ΕΡΑ: «Μετά τη συνάντηση -σας ρωτάει- που είχε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Μπαρόζο, πιστεύετε θα καταφέρουμε τους στόχους μας ή τελικά θα πρέπει να πάμε στο ΔΝΤ;». Και απαντάτε: «Κάθε μέρα που περνάει και καθυστερούμε είναι ένα διάστημα απογοητευτικό. Υπάρχουν χρήματα που μας περιμένουν: Στο ΔΝΤ». Μήπως, αντί ΛΑΟΣ, είστε «ΛΑΓΟΣ» κ. Καρατζαφέρη;



Το άρθρο του Φ. Κρανιδιώτη εδώ: Οι Εχθροί του Λαού

Η συζήτηση στην Βουλή

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση ότι οι ίδιοι είναι το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας, ότι μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του μνημονίου και η στροφή στην ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει γιατί όλα αυτά τα οποία κερδήθηκαν και τα οποία σαφώς συνιστούν μία ανακούφιση είχαν προαποφασιστεί από νωρίτερα.

Αντιθέτως πρόσθεσε με την ακολουθούμενη πολιτική ανοίγει ο δρόμος για αλλεπάλληλα νέα μνημόνια, ώστε να συνεχιστεί η εξάρτηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι αποφάσεις αποτελούν διόρθωση των ήδη συμφωνηθέντων επειδή διαπιστώθηκε ότι «το Μνημόνιο δεν βγαίνει» και κατηγόρησε τον Γ.Παπανδρέου ότι είναι ο μόνος πρωθυπουργός που πανηγυρίζει «ενώ έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις».

«Τις δικές σας παλαιότερες αμαρτίες, τα δικά σας πρόσφατα λάθη πληρώνει ο τόπος. Συκοφαντήσατε τη χώρα, επιλέξατε το ΔΝΤ. Έχετε το θράσος να βγαίνετε στην ΚΟ του κόμματός σας και να μιλάτε για πελατειακές σχέσεις. Εσείς είστε το πρόβλημα και δεν μπορείτε να βρείτε τη λύση» είπε ο κ. Σαμαράς.

Δήλωσε, δε, ότι οι αποφάσεις των Βρυξελλών ανοίγουν το δρόμο «για να έχουμε μόνιμα την ανάγκη μνημονίων».

«Μόνο με την ανάπτυξη μπορούμε να βγούμε από την αδιέξοδη πολιτική» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι υπέγραψε το Μνημόνιο χωρίς να διαπραγματευτεί, σε αντίθεση -όπως είπε- με την Ιρλανδία που διαπραγματεύεται και την Πορτογαλία επέλεξε να δανείζεται πανάκριβα από τις αγορές, επειδή γνωρίζει τον ασφυκτικό χαρακτήρα των μέτρων του μνημονίου.

Μιλώ για ανάγκη ανάπτυξης γιατί έχω «την υποχρέωσή να βλέπω το αύριο, όταν εσείς ζητάτε σύμπλευση, αλλά με την πολιτική σας, μας οδηγείτε στο βυθό», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, στον πρωθυπουργό, στη δευτερολογία του.

Το χρέος, είναι γνωστό ότι είναι ιστορικό παιδί του ΠΑΣΟΚ και η εμμονή ότι για όλα φταίει η ΝΔ καταντάει γραφικότητα, τόνισε ο κ. Σαμαράς και διερωτήθηκε: Μας ζητάτε σύμπλευση, όταν χθες αναλωθήκατε σε ένα πρωτοφανές υβρεολόγιο;

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε για τη μομφή περί πελατειακών σχέσεων που εκτόξευσε χθες ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον κ. Παπανδρέου να δει μέσω του υπουργού Εσωτερικών, πόσοι διορίσθηκαν στο Δημόσιο και ποιος το έχει επιβαρύνει:

«Θυμάται ο λαός, ποιος εκβίασε τις εκλογές του 2009 με την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας, ποιος έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», όπως και ποιος δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο. Δεν ξέρατε τι υπογράφατε και ψάχνετε τώρα να βρείτε διαφορές στις ανακοινώσεις της ΝΔ κι όχι τις διαφορές ουσίας μέσα στην κυβέρνησή σας, ενώ σκορπάτε πανικό και φόβο στο λαό”.

Ο Πρωθυπουργός

“Ήταν μια δύσκολη και διαπραγμάτευση. Αυτά όμως που σας είχαμε πει ότι θα προσπαθούσαμε τα πετύχαμε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας προηγουμένως τη Βουλή για τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου κορυφής.

Κατά τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι και μετά την άτυπη σύνοδο η Ελλάδα έχει πολλά μπροστά της να κάνει.

“Η λύση είναι στα χέρια όλων μας. Με τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει και άλλες που έχουμε ακόμη μπροστά μας να κάνουμε. Οι αλλαγές αυτές θα θίξουν προνόμια και παλιά κατεστημένα. Θα σπάσουν αντιλήψεις και πρακτικές”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει δημιουργικές προτάσεις για να “δώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα χωρίς χρέη”.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά, λέγοντας: «Ταυτίζεστε με τον παλιό καλό σας εαυτό, την κυβέρνηση Καραμανλή. Εσείς θέλετε να μην υπάρχει επιτυχία της Ελλάδας, αλλά μόνο μεμψιμοιρία. Ήταν θετική η απόφαση».

Επιπλέον ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για διγλωσσία. «Άλλα λέτε τη μια αφορά, άλλα την άλλη· άλλα έξω, άλλα μέσα. Σήμερα θα περιμέναμε από εσάς υπευθυνότητα».

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός σε ηπιότερους τόνους, ζήτησε «να βαδίσουμε όλοι μαζί και με σχέδιο στην πορεία μας προς την επίτευξη των στόχων μας, κάνοντας ένα βήμα κάθε μέρα».

Υπογράμμισε, δε: «Άλλο η κριτική, άλλο να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία» και κάλεσε όσα κόμματα δεν συμμετέχουν στο διάλογο για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα να προσέλθουν με τις προτάσεις τους.



Η κυβέρνηση τη μισή αλήθεια στον ελληνικό λαό, τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η κυβέρνηση λέει ψέματα και τη μισή αλήθεια σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο ευρωσυμβούλιο, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής και προέβλεψε ότι θα παρθούν μέτρα πιο βάρβαρα για τους εργαζόμενους.

Ακόμα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διεκδικεί μέχρι εκεί που δεν κινδυνεύει η συνοχή της ΕΕ και υπογράμμμισε ότι ο βρυκόλακας και ο εφιάλτης του ελληνικού λαού δεν είναι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, αλλά το κεφάλαιο.

“Εμείς δεν διαχωρίζουμε το χρέος. Το χρέος το γέννησε παράνομα το κεφάλαιο, ο ανταγωνισμός και οι αντιπαραγωγικές δυνάμεις. Εμείς λέμε στον ελληνικο λαό να το διαγράψει και να μην το αναγνωρίσει, γιατί είναι παράνομο και τέτοιο πρέπει να το θεωρεί”, ανέφερε η κ. Παπαρήγα. Εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι αυτό που συζητάει η Ευρώπη, είναι πως θα κατανεμηθεί η “χασούρα” και η ζημιά χωρίς να χάσει το κεφάλαιο.

Τέλος, η γγ του ΚΚΕ μίλησε για καρατόμηση της φορολογίας του ελληνικού λαού και για “75 δισ. κοστούμι που κόπηκε σε βάρος του για τα επόμενα χρόνια”.

Δεν δικαιούται να πανηγυρίζει η κυβέρνηση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

“Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση, ήταν να βάλει θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων.

“Για να πούμε ότι κερδίσαμε, έπρεπε να πάρουμε κάτι. Εμείς απλά κερδίσαμε παίρνοντας αυτά που ήθελαν να μας δώσουν. Δεν δικαιούστε να πανηγυρίζετε γιατί είναι ύβρεις. Δεν δικαιούστε να παίρνετε αποφάσεις που υπερβαίνουν τα όρια της εντολής που πήρατε από τον ελληνικό λαό από τον οποίο σήμερα οφείλετε να ζητήσετε την κρίση του”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Oμιλία Γ. Καρατζαφέρη

«Αυτά που πήραμε ως Ελλάδα είναι θετικά. Το θέμα που μπαίνει, είναι αυτός ο νέος βατήρας: Θα μπορέσει η κυβέρνηση που έρχεται να το διεκπεραιώσει – να διαχειριστεί αυτή τη νέα ευκαιρία;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τις αποφάσεις του άτυπου ευρωπαϊκού συμβουλίου της 11ης Μαρτίου.

Ο κ. Καρατζαφέρης, ζήτησε στο πλαίσιο αυτό, ομοψυχία του πολιτικού κόσμου, «να πάνε στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Μαρτίου και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί με το αεροπλάνο του Παπανδρέου, για να δείξουμε πως το “διαίρει και βασίλευε“ δεν υφίσταται».

Σιβυλλική δήλωση Αντώναρου για τη συμμετοχή Κ. Καραμανλή στις προσεχείς εκλογές



Νέες συζητήσεις για το πολιτικό μέλλον του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προκάλεσε η χθεσινή υπεκφυγή του κ. Ευάγγελου Αντώναρου να τοποθετηθεί στο ερώτημα εάν ο κ. Καραμανλής θα είναι βουλευτής και μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν. «Μα, γιατί να μιλάμε για κάτι θεωρητικό; Ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές; Ο πρωθυπουργός χθες είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Μέχρι τότε, ο δρόμος είναι μακρύς» σημείωσε (99,5) ο στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή, ο οποίος σε
σε άλλη ερώτηση για το εάν έχει κλείσει ο πολιτικός κύκλος του τέως πρωθυπουργού, επεχείρησε να κλείσει κάθε σενάριο επιστροφής του κ. Καραμανλή σε ηγετική θέση στο κόμμα: «ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της Ν. Δ., όπως ήταν τα τελευταία 21 – 22 χρόνια, στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Και εκεί θα μείνει. Εχει εκλεγεί βουλευτής για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αντώναρος, ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει μεταβάλει στάση ως προς τη σκοπιμότητα μιας δημόσιας παρέμβασής του, ενώ σαφώς αρνητική υπήρξε, για άλλη μία φορά, η στάση του κ. Αντώναρου στα σενάρια περί ανάδειξης του κ. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας: «Ας τα αφήσουμε αυτά, όποιος ξέρει τον κ. Καραμανλή μπορεί να δώσει απάντηση».

Σε προφανή, πάντως, αντιστοίχηση με τον προηγούμενο ρόλο του, ο κ. Αντώναρος εξέδωσε χθες μία σκληρή ανακοίνωση, στον απόηχο όσων είπε ο πρωθυπουργός στην Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «μοιραίο» για τη χώρα τον κ. Παπανδρέου. «Παραπλάνησε τους Ελληνες εκβιάζοντας εκλογές και διαβεβαιώνοντας ότι λεφτά υπάρχουν» σημείωσε ο κ. Αντώναρος, προσθέτοντας πως ο κ. Παπανδρέου «θα περάσει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που βύθισε τη χώρα στην υπανάπτυξη, την ύφεση, την ανεργία, την κοινωνική ένταση».
http://citizengr.wordpress.com/
ΠΗΓΗ http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_16/03/2011_436003

Σχόλιο μας – από ότι φαίνεται ο Κώστας Καραμανλής δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό φάνηκε και από τις έντονες αντιδράσεις στην πρόταση για να είναι κάποια στιγμή προτεινόμενος πρόεδρος της δημοκρατίας από τη ΝΔ.

Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών στο Σύλλογος Κουρουνοχωρίου – Μύλων


ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ 13ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΑΒΑΝ
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 42
ΓΚΟΥΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 35
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 26
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 57
ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ 25
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 38
ΣΑΧΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 25

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΘΕΜΕΛΗ ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.ΝΑ.Σ
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΓΚΟΥΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΣΑΧΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΒΑΣΑΛΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΝΔΥΛΗ ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


ΝΈΟ Δ.Σ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΓΚΟΥΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
ΣΑΧΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Αναρτήθηκε από Nikos verris

Σαμαράς από τα παλιά

Nαι! Αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς!
Ίσως ήταν η καλύτερη παρουσία του στη Βουλή!
Ένας Σαμαράς από τα παλιά!
Γεμάτος αυτοπεποίθηση.
Αποδόμησε πλήρως τον Πρωθυπουργό του Μνημονίου με πέντε προτάσεις:
1. «Υπογράψατε μια σύμβαση που δεν μπορούσε να πληρώσει η Ελλάδα»
2. «Αν το μνημόνιο ήταν καλό για εμάς τότε γιατί σήμερα μας ξανασώζετε κ. Παπανδρέου; Γιατί πανηγυρίζετε;
Επανόρθωση σφάλματος ήταν”
3. “Πέσατε έξω σε όλες τις προβλέψεις σας”
4. “Εσείς είστε το πρόβλημα, τα δικά σας πρόσφατα λάθη πληρώνει αυτός ο τόπος, εσείς συκοφαντήσατε τη χώρα, εσείς επιλέξατε το ΔΝΤ». Το χρέος είναι δικό σας παιδί»
5. «Όταν σε πιέζουν τότε αναγκάζεσαι να τα δώσεις όσο όσο. Πέρσυ χλευάσατε την πρότασή μας, τώρα σας την επιβάλουν ως εκποίηση,βιαστικά και όσο όσο».


Εκδήλωση - Συζήτηση για την Οικονομική Κρίση


  καλεί η 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ
                                     

   

                                                                                                                ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ  
ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011, ώρα 19:00
στο cafe CIAO, στην παραλία της Χώρας
Ομιλητής:
Γιάννης Μηλιός, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας & Υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"

Ένα καυτό θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα με την ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και Μιχάλη Κριτσωνάκη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης।
Αναλυτικά αναφέρουν:

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί το κοινωνικό πρόγραμμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, «Βοήθεια στο σπίτι». Το πρόβλημα το δημιουργεί η διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» και αν δεν υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση τότε η αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι εξυπηρετούμενοι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε σοβαρό αδιέξοδο.

Σύμφωνα με την υπ. αρ. 4569/27-01-2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται ότι γίνεται συγχώνευση όλων των Ν.Π.Δ.Δ. σε δύο ή σε ένα, εφόσον στον Δήμο λειτουργεί Κοινωφελής Επιχείρηση. Το ΝΠΔΔ του Δήμου και η Δημοτική Επιχείρηση δεν μπορούν να έχουν κοινούς τομείς δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων. Ωστόσο στην υπ. αρ. 9104/24-02-2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται πως για όσο διάστημα υφίστανται ανειλημμένες υποχρεώσεις των υφιστάμενων Ν.Π.Δ.Δ και Κοινωφελών Επιχειρήσεων επιτρέπεται να ασκηθούν διακριτές δράσεις του ίδιου τομέα αρμοδιοτήτων από το Ν.Π.Δ.Δ. και την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Το ερώτημα το οποίο προκύπτει είναι πού θα ενταχθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» μετά το πέρας των ανειλημμένων υποχρεώσεων, εφόσον αναμένεται να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σχετικά με την μετακίνηση του προσωπικού. Κι αυτό γιατί μεταφορά προσωπικού προβλέπεται μόνο για τις περιπτώσεις των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου και επιπλέον αφορά μόνο επιχειρήσεις που συγχωνεύονται (παρ 4 άρθρο 109 ν.3852/10). Δηλαδή οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου απολύονται σε κάθε περίπτωση και επίσης όλοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των δήμων που διαθέτουν μόνο μία κοινωφελή επιχείρηση (δηλ. δεν θα υπάρχει συγχώνευση) θα έχουν την ίδια μοίρα, είτε είναι αορίστου είτε είναι ορισμένου χρόνου.

Παράλληλα, συρρικνώνεται δραματικά το φάσμα των δικαιούχων που μπορούν να ωφεληθούν από το «Βοήθεια στο σπίτι». Ωφελούμενοι πλέον θεωρούνται το συγγενικό περιβάλλον (παιδιά, ανίψια, εγγόνια οποιοσδήποτε συγγενής) που είναι σε ανεργία ή με απειλούμενη εργασία. Οι μέχρι τώρα ενταγμένοι στο πρόγραμμα μετατρέπονται πλέον σε «εξυπηρετούμενους»! Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ δηλαδή να έχουν κάρτα ανεργίας απαραιτήτως. Πού θα βρεθούν αυτά τα άτομα στην περίπτωση των αγροτικών περιοχών και με τα συγγενικά πρόσωπα να ζουν σε απομακρυσμένα αστικά κέντρα; Απειλούμενοι με ανεργία είναι όσοι είναι σε πρόγραμμα προωθητικής απασχόλησης π.χ. stage ή οποιοδήποτε πρόγραμμα κατάρτισης ή προώθησης απασχόλησης το οποίο και αυτό θα πρέπει να πιστοποιείται μέσω ΟΑΕΔ. Όσοι ωφελούμενοι έχουν ασφάλεια ΟΓΑ επειδή δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να εκδώσουν κάρτα ανεργίας θα εγγράφονται στον ΟΑΕΔ σε μητρώα ανέργων και ο ΟΑΕΔ θα πιστοποιεί ότι είναι σε αναμονή ένταξης προγράμματος προωθητικής απασχόλησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αφενός δεν λαμβάνεται ουδεμία μέριμνα για τα μοναχικά άτομα ή αυτούς που δεν θα έχουν στο συγγενικό κύκλο άτομο με κάρτα ανεργίας και που συνιστούν την πλειονότητα των περιπτώσεων και αφετέρου ότι το πρόγραμμα οδηγείται σε κλείσιμο ιδιαίτερα στους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.
Τέλος, η χρηματοδότηση του προγράμματος δεν θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2011 αλλά θα ξεκινάει από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης ένταξης. Το χρονικό διάστημα από την 1/1/2011 μέχρι την υπογραφή της σύμβασης οφείλει να πληρώσει τους εργαζόμενους ο φορέας υλοποίησης της δομής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εργαζόμενοι να εκβιάζονται να υπογράψουν συμβάσεις στις οποίες αναφέρεται ρητά ότι αν δεν εξασφαλιστεί κρατική χρηματοδότηση, το διάστημα αυτό θα θεωρηθεί εθελοντική εργασία και οι εργαζόμενοι καμία απαίτηση δεν θα έχουν από την Επιχείρηση.
Επειδή, η ελληνική πολιτεία έχει επί σειρά ετών χρηματοδοτηθεί από τα κοινοτικά προγράμματα στήριξης για τη δημιουργία υποδομών, δομών και λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», και πρέπει να αναλάβει μετά το πέρας της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ η ίδια την χρηματοδότηση του,
Επειδή, οφείλει να ρυθμίσει νομοθετικά την ένταξη του προγράμματος στο πλαίσιο των νέων καλλικρατικών δήμων, διασφαλίζοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού,
Επειδή, το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί πλέον μία στοχευμένη κοινωνική ομάδα αφήνοντας εκτός την πλειονότητα των μέχρι σήμερα δικαιούχων του προγράμματος,
Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1) Με ποιον τρόπο προτίθενται να λύσουν το ζήτημα που θα προκύψει από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων Ν.Π.Δ.Δ. και Κοινωφελών Επιχειρήσεων, αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», διασφαλίζοντας πως δεν θα χαθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας;
2) Με ποιόν τρόπο θα συνεχίσει να ωφελείται το σύνολο όλων όσων έκαναν χρήση του προγράμματος, χωρίς να περιοριστούν οι ωφελούμενοι στην στοχευμένη ομάδα που ορίζεται από την κοινοτική χρηματοδότηση;
3) Ειδικότερα, για την εφαρμογή του προγράμματος το τρέχον έτος και για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, πως ακριβώς θα γίνεται η διαδικασία εγγραφής τους στα μητρώα του ΟΑΕΔ;
4) Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν ώστε οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα να μην χάσουν τα δεδουλευμένα τους, εξαιτίας της καθυστέρησης στην υπογραφή συμβάσεων;

"Και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) θυσία στο βωμό του Μνημονίου"

Επίκαιρη ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων απέστειλε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης
Αναλυτικότερα αναφέρει:
Η συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, στην κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησής της, όπως άλλωστε επιτάσσει η ακραία νεοφιλελεύθερη λογική του Μνημονίου με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν αφήνει απείραχτο και τον ΟΣΚ.

Ο ΟΣΚ, παρά το γεγονός ότι αποτελεί για 50 χρόνια τώρα τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο κρατικό φορέα για τα σχολικά κτίρια, από τις απαλλοτριώσεις έως την τελική παράδοσή τους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».

Την ίδια στιγμή που η εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της απαλλοτρίωσης οικοπέδων και κατασκευής σχολικών κτιρίων στους Δήμους «μπλοκάρει» το έργο του ΟΣΚ, η πλειοψηφία των «καλλικρατικών» Δήμων αδυνατεί να ασκήσει αυτές τις δραστηριότητες λόγω έλλειψης υποδομών, τεχνογνωσίας και κονδυλίων με σοβαρές επιπτώσεις στις σχολικές υποδομές.

Αν συνυπολογίσουμε και τις μέχρι σήμερα «προεργασίες» για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΚ (μετατροπή του σε Α.Ε., ΣΔΙΤ, αναθέσεις, προγραμματικές συμβάσεις κ.λ.π.) οδηγούμαστε αβίαστα στο συμπέρασμα πως η κυβερνητική πολιτική επιδιώκει την κατάργηση του Οργανισμού και την παράδοση του έργου του σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική της κυβέρνησης, που υποβαθμίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας την οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση. Και επειδή η δημόσια σχολική στέγη αποτελεί συνθήκη ύπαρξης της δημόσιας παιδείας είμαστε αντίθετοι στα κυβερνητικά σχέδια κατάργησης του ΟΣΚ και υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον Οργανισμό για έναν δημόσιο ΟΣΚ και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων σ’ αυτόν.

Μετά τα παραπάνω,

Ερωτάσθε, κ.κ. Υπουργοί:

1. Τι προτίθεσθε να πράξετε με τον ΟΣΚ; Θα προωθήσετε άμεσα νομοθετική ρύθμιση για επαναφορά των αρμοδιοτήτων για την δημόσια σχολική στέγη στον ΟΣΚ και διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του;
2. Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων του ΟΣΚ; Είναι στις προθέσεις σας η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, την στιγμή που το σύνολο αυτών είναι 4ετούς και πλέον διάρκειας και οι συμβασιούχοι αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία στον ΟΣΚ μετά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις μονίμων υπαλλήλων;


Μανώλης Ρασούλης: «Με πέταξανε στα σκουπίδια»...


Το σκληρό πρόσωπο της κρατικής εξουσίας, που από τα νιάτα του πολεμούσε μέσα από τους στίχους του, τελικά φαίνεται ότι ήταν και αυτό που σκότωσε τον Μανώλη Ρασούλη. Η κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη από την απώλεια του μεγάλου στιχουργού, που σκέπασε το απόγευμα της Τρίτης η αττική γη. Ακόμα πιο πολύ όμως, συγκλονίζει η τελευταία επιστολή του, στην οποία εκφράζει ανοιχτά τα παράπονά του για τους φορείς της πολιτείας. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ρασούλης καταγγέλλει την απόλυσή του από την ΕΡΤ πριν λίγες εβδομάδες, όπου διατηρούσε επί χρόνια εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο. «Με πέταξαν στον κάδο» σχολιάζει ο ίδιος, ενώ κυρίως δηλώνει ότι στεναχωρήθηκε με τον τρόπο που έγινε αυτό.
«Αντί ν’ ακούν εµάς, που περάσαµε από 40 κύµατα και να µαθαίνουν, µόλις πήραν το σκήπτρο άρχισαν µε τη γνωστή εµπάθεια, απάθεια και αµάθεια τις εκκαθαρίσεις. Νοµίζω ότι µέσα στο γενικό και αποδεδειγµένο µπάχαλο, τέτοιες ανόητες εξουσιαστικότητες είναι καταδικασµένες και τιµωρητέες», σχολιάζει ο Μανώλης Ρασούλης σχετικά με την αποπομπή του από το κρατικό ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Και προσθέτει, περιγράφοντας το δράμα το οποίο ζούσε – και το οποίο δικαιολογεί σε κάποιο βαθμό για ποιον λόγο βρίσκονταν επί δέκα μέρες νεκρός στο σπίτι του αλλά κανένας δεν τον είχε αναζητήσει: «Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος. ∆εν έχω να πληρώνω ούτε και το νοίκι µου. (...) Σύνταξη δεν έχω πάρει ακόµα. Ευελπιστώ. Κι όπως ξέρεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».
Τελικά η ελπίδα του Ρασούλη πέθανε, μαζί με τον ίδιο. Στην... ψάθα. Έμεινε όμως πίσω αυτή η συγκλονιστική επιστολή του. Ένα γράμμα το οποίο είχε παραδώσει ο κορυφαίος στιχουργός πριν ένα μήνα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο - και ο τελευταίος δημοσίευσε απόσπασμά του στην στήλη «Ματιές» που διατηρεί στη «Νέα». Διαβάστε το, καθώς μέσα από τις γραµµές του, βγαίνει η αγωνία του και η στενοχώρια του:
«Αρτι αφιχθείς από την Αυστραλία, όπου πήγα για έναν µήνα ν’ αλλάξω παραστάσεις, να πάρω µια ανάσα γιατί µοιάζω µε µωρό στη φωτιά και αρχαία σκουριά, µε όλα τούτα τα τεκταινόµενα εγχωρίως, πληροφορήθηκα ότι οι ιθύνοντες µου έκοψαν την εκποµπή που είχα στο Α’ πρόγραµµα του ραδιοφώνου (105,8) επί 6 χρόνια, κρατώντας τα µπόσικα στην κατιούσα.
Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα µε τον τρόπο που µε πέταξαν στον κάδο, γιατί βασικά είµαι ένας απ’ αυτούς που υποστηρίζουν τις αξίες. Είµαι άνεργος και αχρήµατος και ηλικιωµένος. Σύνταξη δεν έχω πάρει ακόµα. Ευελπιστώ. Κι όπως ξέρεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. ∆εν έχω, πάντως, να πληρώνω ούτε και το νοίκι µου. Εδιωξε και την κόρη µου, από το δηµοτικό Κανάλι 1 του Πειραιά, αµέσως µόλις βγήκε δήµαρχος ο µπασκετµπολίστας Φασούλας. Κι ας έκανε το χαρισµατικό και µορφωµένο κορίτσι επί 4 χρόνια εκποµπές πρότυπα. Είµαι στο κουρµπέτι και το ραδιοφωνικό 50 χρόνια και ξέρω τι είναι τι και ποιος είναι ποιος. Η αυτογνωσία µου είναι πολύ ενισχυµένη. Αντί ν’ ακούν εµάς, που περάσαµε από 40 κύµατα και να µαθαίνουν, µόλις πήραν το σκήπτρο άρχισαν µε τη γνωστή εµπάθεια, απάθεια και αµάθεια τις εκκαθαρίσεις.
Νοµίζω ότι µέσα στο γενικό και αποδεδειγµένο µπάχαλο, τέτοιες ανόητες εξουσιαστικότητες είναι καταδικασµένες και τιµωρητέες. Οποιος φοβάται τη γνώµη µου ή όποιος νοµίζει ότι είναι ανώτερος, ας βγει να µετρηθούµε στα φανερά. Η χώρα δεν αντέχει άλλο κυνισµό, σαχλαµάρα, µπαλαφάρα, αµάθεια και αρχοντοχωριατισµό. Το µικρό µου έργο δείχνει ότι είµαι πειθαρχηµένος στα κοινωνικά ιδεώδη και στην παραγωγή κοινωνικής και εθνικής συνείδησης. Ο υπουργός Πολιτισµού Τηλέµαχος Χυτήρης, ο Παπαδηµητρίου και ο Ταγµατάρχης µε ξέρουν χρόνια πολλά. Ποιος ιθύνων έβγαλε την απόφαση να µε διώξουν; Ας βγει να µας πει το σκεπτικό. Με το ίδιο σκεπτικό µε έδιωξαν το ‘84 και από την τότε ΥΕΝΕ∆, όταν είπα µια µαντινάδα που αφορούσε τον Κοσκωτά…».
Άραγε, τι να σκέπτονται τώρα ο Λάμπης Ταγματάρχης και οι ιθύνοντες του ραδιοφώνου της ΕΡΤ; Πολύ αργά...
Αναδημοσίευση από star.gr
Δηλαδή ο Ρασούλης μπήκε στη ΝΕΤ επί επάρατης δεξιάς και απολύθηκε επί δημοκρατικού ΠΑΣΟΚ για να μπουν ποιοί άραγε....;(ο νοών νοείτω!!!!!)
Περαιτέρω σχόλιο ΟΥΔΕΝ

Μανώλης εξ Απειράνθου

Η ΟΝΑΣ αναβιώνει το ΑΞΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

«OΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ »
Μάρνη  33   Αθήνα  10432     Τηλέφωνο – Φαξ : 210 – 52 34 576    email : onas.naxos@yahoo.gr
                                                                                                                                    
Αθήνα  14  Μαρτίου  2011
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

             Η  Ομοσπονδία  Ναξιακών  Συλλόγων   διοργανώνει  ΑΞΩΤΙΚΟ  ΓΛΕΝΤΙ  το  Σάββατο  19  του  Μάρτη  2011  στις  9.30  το  βράδυ,  στο  κέντρο   ¨ΦΑΡΟΣ¨    Δεκελείας  201   στη  Νέα  Φιλαδέλφεια.
            Το  γλέντι  θα  είναι  βασισμένο  στη  μουσική  παράδοση   των  ναξιώτικων  πανηγυριών  της  10ετίας  του  ΄70,   με  ένα  ειδικό  πρόγραμμα  που  ετοιμάστηκε  ειδικά  γι΄ αυτή  τη  βραδιά,   στην  οποία  εκτός  από  τους  καλλιτέχνες  του  κέντρου              ( Μανόλης  Μπαρμπεράκης ,  Λέτα  Κορρέ  κλπ  )  θα  συμμετάσχουν  και  πολλοί  άλλοι  ναξιώτες    καλλιτέχνες,   εντασσόμενοι  στο  πνεύμα  της  βραδιάς.
             Το  μενού  ( ζούλα  βραστή  με  μακαρόνια,  μπριζόλα,  σαλάτες,  τυριά  κλπ )  καθώς  και  το  κρασί ,  προέρχονται  όλα  από  το  νησί  μας  και  τα  παραδοσιακά  προϊόντα  του . 
             Η  τιμή  της  πρόσκλησης  που  περιλαμβάνει  το  μενού ,   το  κρασί  και  τα  αναψυκτικά,  είναι  25  ευρώ.
             Καλούμε  όλους  τους  συμπατριώτες  μας,  να  γλεντήσουμε  μαζί,   σε  μια  ιδιαίτερη  βραδιά  για  το  νησί  μας,  που  ετοίμασε  η  Ομοσπονδία  μας,  με  πολύ  μεράκι   και  σεβασμό  στις  παρακαταθήκες  του  ναξιώτικου  γλεντιού. 
        
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.
     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΜΑΪΤΟΣ                            ΠΕΤΡΟΣ  ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ

Δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας

Οι αγώνες ιστιοπλοΐας «Μέγας Αλέξανδρος» την Πέμπτη 10 ΜαρτίουΝΑΥΤΙΚΟΣ  ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΝΑΞΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο υπό ίδρυση ιστιοπλοϊκός όμιλος Νάξου το Σάββατο 19/3/11 θα πραγματοποιήσει τα πρώτα θεωρητικά εκπαιδευτικά μαθήματα ιστιοπλοΐας στο ξενοδοχείο ΚΟΡΩΝΙΙΣ στις 6μ.μ. στον πρώτο όροφο. Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι Εχθροί του Λαού


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Οι δυνάμεις της παρακμής δίνουν μάχες οπισθοφυλακής. Τα παπαγαλάκια και τ' άλλα παραδείσια πτηνά πρέπει να είναι σε απελπισία, για να επενδύουν τόσα πολλά στην πιο γκροτέσκα φιγούρα της νεοελληνικής πολιτικής Ιστορίας, στην υπέρβαρη αλλά τόσο ευλύγιστη Κομανέτσι της καθεστωτικής δοκού.

Η ίδια φυλλάδα κι οι ίδιοι δημοσκόποι που έδιναν κάποτε στους Γλυκολόγους Ανταλλακτικούς 10%, ή μας γάνωναν τον εγκέφαλο ότι σαρώνουν ο Βενιζέλος κι η κόρη του πατέρα της, τώρα πουσάρουν το πιο πρόθυμο γεροπουλέν της μεταπολιτευτικής παράγκας. Μπορεί να γίνει ότι θέλετε, αντισιωνιστής, φιλοεβραίος, τροτσκιστής, γκεβαρικός, φιλοχρυσαυγίτης, νουνεχής, τολμητίας, να ετοιμαστεί για τις Θερμοπύλες ή να πακετάρει για τα Σούσα. Να δηλώσει από Ολυμπιακός μέχρι Εορδαϊκός Πτολεμαΐδος, αρκεί να 'ναι στα κόλπα. Το 'χουμε ξαναπεί.....  η συνεχεία στο  antinews ,

Συγχωνεύσεις σχολείων και Μνημόνιο 4

Άρθρο  του εκπαιδευτικού  Μανώλη Αυγερινού στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» 


Η μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την Κυριακή 13 Μαρτίου τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καταστρατηγώντας το ίδιο το Σύνταγμα που στο άρθρο 16 προβλέπει ότι «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων», όπως και το άρθρο 101 σύμφωνα με το οποίο «Ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρα κανονιστικά έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών». 

Προφανώς η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της τις ιδιαιτερότητες που έχουν οι νησιωτικές περιοχές και εκτελώντας μνημονιακές επιταγές, προχωρά στην κατάργηση σχολείων στη νησιωτική Ελλάδα, που πλήττεται περισσότερο από τα μέτρα αυτά. 

Η Υπουργός Παιδείας προσπάθησε εις μάτην να πείσει ότι το μέτρο αυτό δεν το επιβάλλει το μνημόνιο. Κι όμως, στο μνημόνιο 4 αναφέρεται ρητά, σε αρκετά σημεία του(σελ.17, 25, 31, 33), στις αλλαγές στην εκπαίδευση, αλλαγές που υπέγραψε και εκτέλεσε ήδη η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. 

Ποιο άραγε παιδαγωγικό, πολιτιστικό ή πνευματικό σκοπό εξυπηρετεί η κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων στην Αιγιάλη της Αμοργού, στην Στενή της Τήνου, στη Γαλήνη, στο Γλινάδο, στο Χαλκί, στο Χείμαρρο, στο Σαγκρί, στη Μονή της Νάξου, στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης ή η υποβάθμιση των δυο Νηπιαγωγείων στη Μύκονο και του Δημοτικού Σχολείου στην Τήνο και όλα αυτά χωρίς ταυτόχρονα να έχει εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών; 

Η αποτυχημένη πλέον μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στον πνευματικό και πολιτιστικό μαρασμό των χωριών της νησιωτικής Ελλάδας.
Και δεν μπορώ να μη θυμηθώ το μεγάλο Έλληνα ποιητή και λογοτέχνη Ν. Βρεττάκο που είπε: «Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει  μια φυλακή». 

 

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής «Ιχνηλατώντας το ανεπαίσθητο» της Απεραθίτισσας Ειρήνης Πρωτοπαπαδάκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Στοά τού Βιβλίου - Εκδόσεις Ιωλκός

σας προσκαλούν στην παρουσίαση

της ποιητικής συλλογής

 

«Ιχνηλατώντας το ανεπαίσθητο»

 

της Ειρήνης Πρωτοπαπαδάκη.

 

Ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας

 

Θα μιλήσουν

Λένα Πολίτου-Μαρμαρινού,

καθηγήτρια τής Νεοελληνικής Φιλολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών, 

Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης,
εκδόσεις Ιωλκός,

Στέφανος Ψαρράς,φιλόλογος.


Ποιήματα θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί
Κατερίνα Γαβαλλά & Δημήτρης Δρακόπουλος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 

την Παρασκευή 18 Μαρτίου  2011 Ώρα 20.00
στην Αίθουσα Λόγου της
Στοάς τού Βιβλίου

(Αρσάκειο Μέγαρο  Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) 
Με εκτίμηση,
Καλλιόπη Λαμπρινουδάκη,

Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων

Α. Αντωνάκης Δήμαρχος Σερίφου:Πειραματίζονται στα νησιά μας.

Με αφορμή τη συζήτηση, τις αντιδράσεις και όλη την κινητοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες αλλά και της πολιτικής ηγεσίας και άλλων βουλευτών για την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου της Βιοποικιλότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερίφου,
ομόφωνα καταδικάζει την προχειρότητα με την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να νομοθετούν, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν όλη τη σαθρότητα, τα κενά και την ολιγωρία των προηγούμενων νομοθετημάτων τους και του συστήματος.
Σε μία περίοδο πλήρους οικονομικής κατάρρευσης αλλά και περιβαλλοντικής κρίσης που απασχολεί και προβληματίζει τους πολίτες, παρά τα ατομικά τους δικαιώματα και συμφέροντα, η Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κα Μπιρμπίλη και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σηφουνάκης, επέλεξαν να πειραματιστούν με τα μικρά νησιά -τα οποία κυρίως πλήττει το νομοσχέδιο τους- και με «μπακαλίστικη» συμπεριφορά να προσπαθούν να παζαρέψουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου προκειμένου να ψηφιστεί γιατί εξ αρχής δεν θέλησαν να το αντιμετωπίσουν δίκαια και εμπεριστατωμένα μέσα από το διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι ζωές των κατοίκων των νησιών μας, το περιβάλλον και η οικονομία είναι θέματα υψηλής σοβαρότητας και χρίζουν αντίστοιχης μεταχείρισης.
Με το παρόν Δελτίο Τύπου, συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε τους Βουλευτές Κυκλάδων κ. Γεώργιο Παπαμανώλη και κ. Ιωάννη Βρούτση για την -εκφρασμένη με αρνητική ψήφο- στάση τους.
Στάση συνέπειας των λόγων τους κατά την συνάντηση με τους Δημάρχους των πληγέντων Δήμων αλλά κυρίως συνέπειας προς κάθε έναν κάτοικο των μικρών νησιών μας που με την ψήφο του τους ανέδειξε στο αξίωμα.
Επίσης ευχαριστούμε τη Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κ. Βάσω Παπανδρέου που για μία ακόμη φορά έδειξε την αγάπη και την ευαισθησία της για τα νησιά μας.
Αντώνιος Αντωνάκης
Δήμαρχος Σερίφου

Γύρισαν με άδεια χέρια

Άκαρπη η συνάντηση του δημάρχου Πάρου με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας στην Αθήνα

Εισέπραξαν αοριστολογίες του τύπου «θα δούμε, θα το εξετάσουμε» από τη Διευθύντρια του γραφείου του κ. Λοβέρδου, αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες Τι και αν κάνουν κινητοποιήσεις, τι και αν πηγαίνουν στο υπουργείο θέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της Πάρου, τα αποτέλεσμα είναι δυστυχώς αποθαρρυντικά. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πάρου κ. Βλαχογιάννης μαζί με εκπροσώπους φορέων του νησιού, επισκέφθηκαν το υπουργείο Υγείας όπου συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και με την Διευθύντρια του γραφείου του υπουργού κ. Λοβέρδου. Δυστυχώς, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου στην «Κοινή Γνώμη», γύρισαν με υποσχέσεις, χωρίς ουσιαστικά να έχουν κάτι δεδομένο που να μπορεί να αλλάξει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν με το θέμα της υγείας. «Μας μίλησαν γενικώς και αορίστως. «Θα τρέξουμε τις προκηρύξεις, θα δούμε…»  Με την μόνη υπόσχεση ότι θα διοριστούν 2 γιατροί ειδικοτήτων γύρισε στο νησί, η Παριανή αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου να βρει μία λύση για το Κ.Υ. Δυστυχώς, οι δηλώσεις του δημάρχου κ. Βλαχογιάννη στην εφημερίδα, αποτυπώνουν ότι η επιβαρυμένη κατάσταση που υπάρχει στην υγειονομική μονάδα, δεν πρόκειται να διορθωθεί. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου είναι πολλά και συγκεκριμένα η μη στελέχωση με γιατρούς ειδικοτήτων, η έλλειψη προσωπικού του ΕΚΑΒ, η έλλειψη υλικών και η καταβολή που έγινε τελευταία των 5 ευρώ. Όλα αυτά τα ζητήματα τα συζητήσαμε στο υπουργείο Υγείας και στην Διευθύντρια του γραφείου του υπουργού, αλλά και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Εκείνο που πετύχαμε και είναι βέβαιο ότι θα γίνει, είναι ο διορισμός 2 γιατρών, ενός παθολόγου και ενός παιδιάτρου. Για τις δύο αυτές ειδικότητες έχει ληφθεί η απόφαση και έχει υπογραφεί ο διορισμός τους. Επίσης γίνεται προσπάθεια να έρθουν ένας ή περισσότεροι επικουρικοί γιατροί. Όμως πρέπει να τονίσω ότι στην υγειονομική μονάδα του νησιού υπάρχουν και άλλες ελλείψεις σε γιατρούς ειδικότητας. Π.χ. ο γυναικολόγος έχει πάρει σύνταξη, γιατρός ορθοπεδικός δεν υπάρχει. Για αυτές τις ελλείψεις μας είπαν ότι "θα τρέξουμε τις προκηρύξεις, θα δούμε…». Μας μίλησαν γενικώς και αορίστως. Το μόνο που έχουμε ως δεδομένο είναι για τις 2 συγκεκριμένες ειδικότητες που σας ανέφερα. Τίποτα άλλο δεν είναι βέβαιο και τίποτε άλλο δεν έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή. Παρ' όλα αυτά τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να πιέζουν ασφυκτικά. Για το θέμα τώρα του ΕΚΑΒ, πρέπει να σας πω ότι για να καλύπτονται πλήρως οι βάρδιες, θα έπρεπε να υπηρετούν σε αυτή τη θέση 11 άτομα, ενώ τώρα υπάρχουν μόλις 5. Σε αυτό δεν υπήρχε κάποια δέσμευση ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Το μόνο που μας είπαν είναι ότι θα το κοιτάξουν», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο δήμαρχος Πάρου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ ΘΗΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ.ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΓΗΣ ΣΤΗ ΘΗΡΑ

Κ. Βουλευτά

 

Όπως είναι γνωστό οι αντικειμενικές αξίες γης στη Θήρα είναι από τις υψηλότερες στην Ελλάδα ,και συχνά μεγαλύτερες από τις αγοραίες . Αυτό έχει σαν συνέπεια να καταβάλλονται μεγάλα ποσά στο ΕΤΑΚ,να δυσχεραίνουν τις επενδύσεις στο νησί και οι ασθενέστεροι οικονομικά να μη μπορούν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους ούτε μικρές ιδιοκτησίες ή να αποκτήσουν .

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας με την ομόφωνη απόφαση 8/28-01-2011 ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών  μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% και αναπροσαρμογή των τιμών σε ζώνες και περιοχές.

 Επειδή το πρόβλημα είναι μεγάλο, η Δημοτική Οργάνωση Ν.Δ Θήρας ζητά να καταθέσετε ερώτημα στη βουλή και να ασκήσετε κάθε δυνατή πίεση ώστε να γίνει άρση της αδικίας αυτής και να αντιμετωπιζόμενα ισότιμα με τους άλλους Έλληνες πολίτες.

 

 

                                                                   Ο

                                                              ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                       ΗΛΙΑΣ  ΠΕΛΕΚΗΣ

Δεν φεύγω από τον Άρειο Πάγο

Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα...
Είναι δικαστικό πρόβλημα.
Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.
Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού
Όταν έχει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας, δεν πηγαίνει στην πολεοδομία, για να του το λύσουν. Πηγαίνει στο νοσοκομείο, γιατί εκεί υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και οι "κατά τω νόμω και τη επιστήμη" κατάλληλες υποδομές για την επίτευξη του θετικού αποτελέσματος. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θα πρέπει και οι Έλληνες ν' αναζητήσουν τη λύση του προβλήματός τους στους "αρμοδίους" και όχι στους άσχετους. Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα δεν είναι θέμα πολιτικής. Θα ήταν τέτοιο, αν το χρέος ήταν πραγματικό και όχι προϊόν απάτης. Θα ήταν τέτοιο, αν ίσχυε η παγκάλεια ρήση τού …"μαζί τα φάγαμε". Όμως, επειδή αυτό είναι προφανές ότι δεν συμβαίνει, αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα είναι πρόβλημα δικαιοσύνης και άρα ανήκει στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων της δικαιοσύνης.

διαβάστε την συνέχεια στο
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html

Αποκλεισμός, λόγω Μνημονίου, στο Δημαρχείο Άνδρου


Σε συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου Άνδρου θα προχωρήσουν την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, πολίτες του νησιού, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας εναντίον του Μνημονίου και της τρόικας.

Όπως επισημαίνουν στην πρόσκλησή τους προς όλους τους ενεργούς πολίτες για συμμετοχή στον αποκλεισμό, οι «Πολίτες της Άνδρου» αγωνιούν για το μέλλον της χώρας και με τη διαμαρτυρία τους θέλουν να πουν::

-Όχι στο μνημόνιο

-Όχι στην Τρόικα

-Όχι στην ανεργία και την φτώχεια

-Όχι στην υποτέλεια της χώρας.

"Καλλικράτης" και στην …. παιδεία!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τελικά η κ. Άννας Διαμαντοπούλου εφαρμόσε τον “Καλλικράτη” και στην δημόσια εκπαίδευση!...
δηλ. επέβαλε συγχωνεύσεις σχολείων οι οποίες εκτός του ότι θα αυξήσουν των αριθμό των μαθητών κατά τάξη υποβαθμίζοντας την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, σίγουρα θα φέρουν και σε πολλές περιπτώσεις αναστάτωση ως προς την απόσταση και τον απαιτούμενο χρόνο τον οποίο θα χρειάζονται πολλοί μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους.