slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios





ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3
Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει την πρόκριση με 3-1 αλλά η παιδική έξοδος του Καρνέζη στο 98' στην απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτσελ από το κέντρο διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έστειλε την Ένωση στην επόμενη φάση. Ντού από τους οπαδούς στο 3-1 και πανηγύρια στο !
3-2

ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.......................

ΣΠΙΘΑ - H ανθελληνική προπαγάνδα δεν θα περάσει!‏


Το βράδυ της Τρίτης 1/2/2011 η ομάδα της Σπιθας Β.Προαστίων βρέθηκε μπροστά στον τηλεοπτικο σταθμό ΣΚΑΙ στο Φάληρο για να διαμαρτυρηθεί για το ανθελληνικό περιεχόμενο του ντοκυμαντέρ " 1821 Η γέννηση ενός Εθνους" ...

Η προπαγάνδα συνεχίζεται παραχαρασσοντας την ιστορία μας και ανοίγοντας γέφυρες με την Τουρκία. Δεν ειναι τυχαία βέβαια και η συγκυρία αφού στην αναμπουμπούλα πολλά περνάνε. Ο απλός κόσμος δεν ξέρει τι να πρωτοπαρακολουθήσει και βρίσκεται σε μια κατάσταση σοκ. Οι τοπικές Σπιθες με την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Μικη Θεοδωράκη ειναι μια αληθινή ελπιδα για τον τόπο. Ας ενωθούμε όλοι μαζί σε μια φωτιά που θα ξεκινήσει την αναμορφωση του τόπου μας.Ενημερωθείτε στο www.spitha-kinima.org

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η “ΣΩΤΗΡΙΑ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

Συνεχίζεται η “Σωτηρία” της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κυβέρνησης

Σχόλιο της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου, 2011 Wall Street Journal:

Μια υπενθύμιση, του πόσο έχει χάσει η Δυτική Ευρώπη από την αίγλη της: Την ώρα που τεράστιες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο κάνουν πιθανή την αλλαγή του καθεστώτος, οι επενδυτές στην ασφάλιση χρέους πιστεύουν ότι είναι λιγότερο επισφαλές να...

Άνοιγμα της ΝΔ στους bloggers

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλική Τζότζολα, προσκαλεί τους bloggers:

«Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε την καθημερινή ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, στείλτε μας την ονομασία του blog σας, την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και, προαιρετικά, τα στοιχεία του υπευθύνου του blog σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: blogs@nd.gr

Γιατί τα ιστολόγια δεν προσφέρονται μόνον για επικοινωνία.

Προσφέρουν ενημέρωση».

Επιτέλους η ΝΔ. δείχνει ότι ακούσει την σύγχρονη κοινωνία.

Τα καλούδια των πολιτικών παρασκηνίων…

Η δημόσια τηλεόραση αντί να ανταποκριθεί στο καθήκον της που είναι η δημόσια ενημέρωση μεροληπτεί. Φυσικά υπερ του ΠΑΣΟΚ όπως κάνει εδώ και 15 μήνες. Αντί να προβάλει με σαφήνεια το θέμα της κατάργησης του ασύλου που έθεσε η ΝΔ με τροπολογία που σήμερα συζητείται, προβάλλει το "show" (η λέξη είναι υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΡΤ) που εκτυλίχθηκε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.Τις τελευταίες 2 μέρες η ΝΔ έχει δημοσιεύσει 30 και πλέον ανακοινώσεις. Η ΕΡΤ πόσα δευτερόλεπτα παραχώρησε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση; Το ΕΣΡ τί ρόλο παίζει; Μήπως το Γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ από την Ιπποκράτους μεταφέρθηκε στη Μεσογείων; (και μάλιστα … σε δύο σημεία της!!!!) Τα τηλεοπτικά παιχνιδάκια και τα show τους να τα κάνουν στα ιδιωτικά κανάλια, όχι στη δημόσια τηλεόραση… κ. Χυτήρη!!! Ακούτε? Αλλά τί να ακούσετε!!! Διάλογο δεν κάνετε και αντίλογο δεν ακούτε …
εδώ και χρόνια!
Μάθατε πως απεκάλεσε ο τρισμέγιστος διανοούμενος Πεταλωτής τα χθεσινά χτυπήματα κατά της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, κας Ανεμοδουρά;;; Λιποθυμία! Όπως άλλωστε έκανε και η ΕΡΤ εχθες στο βραδινό δελτίο της! Τυχαίο;;; Η γυναίκα βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση με χτυπήματα στο κεφάλι και αυτοί τολμούν να μιλούν για … λιποθυμία??? Ας ρωτήσει ο αρμόδιος κ. Λοβέρδος και ας ενημερώσει τον αρμόδιο κ. Πεταλώτη σε τί κατάσταση είναι η υγεία της!

Καταγγελία της ΔΑΚΕ για κομματικές διώξεις και αβάντες.

olympiada

Η πολιτική ηγεσία του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, «ξεχείλισε το ποτήρι» με την αιφνιδιαστική, προσχηματική και μέσω fax, απόσπαση του Διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αμαρουσίου (ενός υποκαταστήματος με σημαντικά λειτουργικά προβλήματα), για το Κορωπί, ώστε τη θέση του να καταλάβει με ανάθεση καθηκόντων, προϊστάμενος προσκείμενος στο χώρο της ΠΑΣΚΕ, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια νομιμότητας, λίγες μόλις μέρες, πριν ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες κρίσεις διευθυντών !


Το γεγονός δε, ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής, τυγχάνει να είναι και συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της παράταξής μας και σύνεδρος της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Σ.Ε. ΙΚΑ), αναδεικνύει -περίτρανα- την προσπάθεια επαναφοράς κι εγκαθίδρυσης του λεγόμενου «βαθέως ΠΑΣΟΚ», στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας ! Η προσπάθεια αυτή, που έχει ξεκινήσει συντονισμένα, ανά την επικράτεια, εδώ και κάποιους μήνες, με αναιτιολόγητες «μαζικές» αποσπάσεις και μεταθέσεις διευθυντών και προϊσταμένων, στοχεύει στην κατατρομοκράτηση όσων δε πρόσκεινται στον ιδεολογικό χώρο του ΠΑΣΟΚ κι αναμένεται να ολοκληρωθεί, στις επερχόμενες κρίσεις, όπου -σίγουρα- θα «επιβραβευθούν» οι κομματικά «ημέτεροι». Επειδή, όμως, η Ελλάδα του σήμερα, πολύ απέχει απ’ τη δεκαετία του ’80, είναι θέμα αρχής για την παράταξη και για τα στελέχη της ΔΑΚΕ, να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, απέναντι σ’ αυτές τις «καθεστωτικές» πρακτικές της Διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, εγκαλώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, ν’ αναλάβει -επιτέλους- τις ευθύνες της !

Είδηση για πρωτοσέλιδο... επί Καραμανλή, όχι τώρα βέβαια: "Κλέψανε τα πιστόλια Αστυνομικών"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQelA8Nuv9BSgSDMAbQWAkxj7n2cHP-o99GrKReIydCjpRhRGeZwrO-yxu4FPsaQ_KGp-CqeAP1zKNcRVN1LswjlQtTbC9HTW5a2iljiQFoiB6DgefVJr0WOJTLXJ3jf4yg3d3U2NCDsmx/s1600/papoutsis2511.jpghttp://xryshaygh.files.wordpress.com/2009/09/express.jpgΜε απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο Αστυφύλακες, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), για περιστατικό αφαίρεσης του υπηρεσιακού τους οπλισμού (ενός πιστολιού και ενός περιστρόφου).

Τα δύο όπλα, μαζί με άλλα προσωπικά τους αντικείμενα, αφαιρέθηκαν την 04:00 ώρα περίπου σήμερα στο Μοναστηράκι, από σταθμευμένο συμβατικό υπηρεσιακό όχημα, το οποίο διέρρηξαν άγνωστοι δράστες, κατά το διάστημα ολιγόλεπτης απουσίας των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για μη τήρηση των όρων φύλαξης υπηρεσιακού οπλισμού και λοιπών συναφών διατάξεων.

Tι είπε ο Καραμανλής, όταν τον ρώτησαν αν είναι αληθινή η συνέντευξή του στον Τράγκα;

Η ερώτηση: Βρε Κώστα, όντως τα είπες αυτά που γράφει ο Τράγκας στο περιοδικό του;

Η απάντηση δια στόματος Κώστα Καραμανλή:

Παπαριές έγραψε!!

Χωρίς πλάκα, ο διάλογος είναι 100% αληθινός! Εννοείται ότι υποτίθεται θα έπιναν καφέ και θα συζητούσαν ανεπίσημα και εμπιστευτικά! Τέτοιες αθώες σκέψεις έκανε γενικώς ο ΚΚ, γι’ αυτό πάθαμε αυτά που πάθαμε…

από το έγκυρο olympia που πάντα ξέρει τι γράφει

http://taxalia.blogspot.com/2011/02/t.html

Συνεργασία Περιφέρειας και Γενικού Χημείου του Κράτους - Για ποιοτικό έλεγχο των υδάτων –

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην υλοποίηση προγράμματος ποιοτικού ελέγχου των υδάτων στο σύνολο της Περιφέρειας Νοτίου συμφώνησαν σήμερα ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Διευθυντής της Χημικής Υπηρεσίας της Ρόδου του Γενικού Χημείου του Κράτους Ευαγόρας Νικολάου.

 

Το πρόγραμμα των ελέγχων που θα αποσκοπούν στην προστασία του κοινού και του περιβάλλοντος, θα αφορούν στο πόσιμο νερό, τα συστήματα ύδρευσης, άρδευσης, κλπ, τις παραλίες κολύμβησης, την προστασία των ακτών και τις εκροές των βιολογικών καθαρισμών.

 

Σύμφωνα με το σκεπτικό το οποίο αναλύθηκε και συμφωνήθηκε από τον Περιφερειάρχη και τον κ. Νικολάου, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας θα συγκεντρώσει επιστημονικά δεδομένα για τον ποιοτικό έλεγχο των νερών, είτε είναι πόσιμα είτε για άλλη χρήση.

 

Για την επίτευξη των στόχων της όλης πρωτοβουλίας, απαιτείται η σύνταξη προγράμματος δειγματοληψιών για όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία του Εργαστηρίου του Γενικού Χημείου στη Ρόδο με τις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

 Προς
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Καλείσθε όπως προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την 4η Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα  13:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τα άρθρα 72, 74 παρ. 6 και 75 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής.
  2. Έγκριση όρων διενέργειας δημοπρασίας για την εκμίσθωση των Δημοτικών Σφαγείων Νάξου.
  3. Έγκριση προμήθειας υγρών καυσίμων έτους 2011 με ανοικτό διαγωνισμό, τεχνικών προδιαγραφών και όρων διενέργειας δημοπρασίας.
  4. Έγκριση ασφάλισης οχημάτων, μηχανημάτων και δικύκλων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για το έτος 2011.

Ο Δήμαρχος & Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής
Εμμανουήλ Νικ. Μαργαρίτης

Τίτλοι ειδήσεων σημερινού Τύπου 2.2.2011

Η απεργιακή θύελλα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον χώρο της Υγείας, οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την 4η δόση και η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για την ψήφο των αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χάος διαρκείας - Φεβρουάριος απεργιών σε συγκοινωνίες, φαρμακεία, ΙΚΑ και γιατρούς ΕΣΥ"

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις απασχολούν το βασικό θέμα της εφημερίδας. Όπως τονίζει η "Ε", η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την ανυποχώρητη στάση μεγάλου μέρους του συνδικαλιστικού κινήματος για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μείωση μισθών με ατομικές συμβάσεις με το δίλημμα «απολύσεις ή νέες σχέσεις εργασίας»".

"Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα ακόμη και με ατομικές συμφωνίες όταν δεν «προχωρούν» και δεν μπορεί να συναφθούν επιχειρησιακές συμβάσεις, φέρνει για την κυβέρνηση η «επικαιροποίηση» του μνημονίου για την εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου από την τρόικα και ο φόβος για περισσότερες απολύσεις με περαιτέρω αύξηση της ανεργίας", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η Ελλάδα δεν γλιτώνει τη χρεωκοπία"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φέρνουν φαρμακεία από το Ισραήλ"

"Οργανωμένο σχέδιο που προβλέπει την είσοδο ισραηλινής αλυσίδας φαρμακείων στη χώρα μας" καταγγέλλει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.

ΕΘΝΟΣ: "Ντιρεκτίβα για μαζικά λουκέτα σε σχολεία"

Στις συγχωνεύσεις σχολείων αναφέρεται το πρώτο θέμα της εφημερίδας, που σημειώνει: "αποφασισμένη να προχωρήσει στη συγχώνευση εκατοντάδων σχολικών μονάδων είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Με επιστολή στους δημάρχους όλης της χώρας ενημερώνει για το περιεχόμενο της ντιρεκτίβας. Εντονα αντιδρά η εκπαιδευτική κοινότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αδέλφια έλεος: Ο Κολοκοτρώνης είχε... γκόμενο!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κοίτασμα μαμούθ με φυσικό αέριο μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τορπίλη Κατσέλη στον Παπακωνσταντίνου"

"Νέα διάσταση Κατσέλη - Παπακωνσταντίνου, αυτή τη φορά για τις εργασιακές σχέσεις, ξέσπασε στην κυβέρνηση, λίγο πριν έλθουν τα στελέχη της τρόικας στην Αθήνα και ξεκινήσουν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: "Αδιέξοδο από τις απεργίες"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "όλη αυτή η απεργιακή κινητοποίησις των τελευταίων ημερών οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδο. Από πέρυσι, η Ελλάς βρίσκεται στα πρόθυρα της πτωχεύσεως. Ο κίνδυνος είναι πάντοτε υπαρκτός και δεν έχει εκλείψει. Επομένως προσπάθεια όλων θα έπρεπε να είναι η αποφυγή του ενδεχομένου αυτού".

Η ΑΥΓΗ: "Σύνταγμα Δ' Ράιχ προωθούν ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ"

"Κυβέρνηση και Ν.Δ. εμφανίζονται έτοιμες για συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να ενσωματωθούν οι γερμανικές αξιώσεις για έλλειμμα και χρέος, αλλά και κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων. Την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής η πρώτη συζήτηση, πιθανή και έκτακτη σύνοδος για αποφάσεις στις αρχές Μαρτίου", σημειώνει η Αυγή.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Χάος. Γολγοθάς για επιβατικό κοινό, ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ασθενείς και σπουδαστές"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επιμένουν στην απεργία"

"Οι εργαζόμενοι του μετρό αψήφησαν για δεύτερη φορά σε ένα μήνα τη Δικαιοσύνη, που έκρινε τη χθεσινή 24ωρη απεργία τους παράνομη, και την πραγματοποίησαν, ενώ εξήγγειλαν για σήμερα και νέα", αναφέρεται στο πρώτο θέμα της Καθημερινής.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κατάργηση 13ου -14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα"

Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφέρεται η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι "η τρόικα βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πάλι θέμα για τους δύο επιπλέον μισθούς, ζητώντας να «κοπούν». Ευχαριστημένοι θα είναι, πάντως, οι ξένοι δανειστές μας και με την περικοπή, όπως έγινε και στο δημόσιο τομέα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κυκλοφοριακό χάος για δεύτερη μέρα"

"Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθεί και σήμερα η μετακίνηση των πολιτών στην πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των συνδικαλιστών, θα τις κλιμακώσουν ως άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, έως ότου ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή", τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αστικές συγκοινωνίες: Παράνομη η απαγόρευση της απεργίας"

"Είναι πρόκληση να παριστάνει η κυβέρνηση ότι νοιάζεται για την ταλαιπωρία των εργαζομένων από την απεργία. Η πολιτική της είναι αυτή που βασανίζει το λαό", σημειώνει ο Ριζοσπάστης.

ΤΑ ΝΕΑ: "Ελληνοφρένεια! Δικαστικό πραξικόπημα στο ΣτΕ για την ψήφο των μεταναστών"

"Σάλο προκαλεί απόφαση τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας - εφ΄όσον γίνει δεκτή από την Ολομέλεια - με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικό το δικαίωμα συμμετοχής των αλλοδαπών στις πρόσφατες εκλογές", αναφέρει η εφημερίδα.

City Press: "Αιγυπτιακό ντόμινο"

"Ογκώδης διαδήλωση για την άμεση απομάκρυνση Μουμπάρακ, που θέλει να είναι μέχρι το Σεπτέμβριο. Λαϊκή πίεση και στα καθεστώτα Ιορδανίας, Συρίας, Υεμένης", σημειώνει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πάνε στον ανακριτή για την υπεξαίρεση"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Συρρίκνωση πιστώσεων σημειώθηκε για το 2010"

Τα στοιχεία της ΤτΕ για τη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες απασχολούν το βασικό θέμα της εφημερίδας. "Με αρνητικό ρυθμό πιστωτικής επέκτασης έκλεισε το 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης σημείωσε περαιτέρω επιβράδυνση τον Δεκέμβριο και διαμορφώθηκε σε αρνητικό επίπεδο (-0,2%) από 0,4% τον Νοέμβριο και 4,1% τον Δεκέμβριο του 2009", σημειώνει η εφημερίδα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πτώση spread-Ράλι στο Χ.Α. Οι αγορές προεξοφλούν λύση για το χρέος"

"Μαζικές ήταν χθες οι αγορές από ξένους τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και στο Χρηματιστήριο. Οι συναλλαγές στο Χ.Α. ξεπέρασαν τα 240 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο στη δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) ανήλθαν στα 110 εκατ. από μόλις 29 εκατ. τη Δευτέρα", τονίζει η εφημερίδα.

ΚΕΡΔΟΣ: "Μαζικές αγορές ομολόγων, πτώση επιτοκίων, άνοδος μετοχών"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρά ανακλαστικά δημιούργησε στις αγορές η ορατή πλέον προοπτική του συνολικού ευρωπαϊκού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση. Τα σενάρια συγκλίνουν σε λύση, που θα περιλαμβάνει την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, τη χρήση δανείων από τις κυβερνήσεις, ώστε να αποσύρουν ομόλογα με έκπτωση και καλύτερους όρους στην παροχή βοήθειας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ελληνικό σενάριο φέρνει κέρδη σε ομόλογα - μετοχές"

"Στην υλοποίηση του θετικού ελληνικού σεναρίου για την κρίση χρέους «ποντάρουν» οι αγορές δίνοντας χθες υψηλά κέρδη στο Χρηματιστήριο και περιορίζοντας αισθητά το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου", σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/2/2011

 

Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ύστερα από την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ ΛΙΑΝΟ για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης ,συζήτησε σε θετικό κλίμα τις άμεσες ρυθμίσεις που θα προβεί ο Δήμος και υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε μία ευρύτερη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς  για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Χώρας .

Εμείς ως σύλλογος ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μας προσκομίσουν όλες τις μελέτες που έχουν συνταχθεί μέχρι σήμερα ,για το κυκλοφοριακό ,έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε τις δικές μας θέσεις για το μεγάλο αυτό ζήτημα, που διαχρονικά ταλαιπωρεί το νησί μας και το οποίο θεωρούμε ότι έχει άμεση σχέση με την εμπορικότητα των επιχειρήσεων και την βιωσιμότητα αυτών.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΝΑΞΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΑΠ και οι ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ

Τι κοινό έχουν ο Μομπάρακ της Αιγύπτου, ο Μπεν Άλι της Τυνησίας, ο Ντομινίκ Στρός Καν και ο Γ.Α.Παπανδρέου της Ελλάδας;
Είναι όλοι τους μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Αυτής της οποίας πρόεδρος είναι ο ΓΑΠ.
Σ΄αυτούς και μ΄αυτούς μιλάει όποτε γίνεται συνεδρίαση του διεθνούς ΣοσιαΛΗΣΤΙΚΟΥ τους οργάνου.
Τα γεγονότα με το Μομπάρακ στην Αίγυπτο, φαντάζομαι όλοι τα πήρατε χαμπάρι.
Εκείνο όμως που θα σας δείξουμε, είναι η βράβευση (ναι καλά διαβάζετε) η βράβευση του Μπεν Αλί από το Ντομινίκ Στρος Καν. Μια βράβευση που έγινε λίγες μέρες πριν γίνει της κολάσεως στην Τυνησία με αποτέλεσμα ο Μπεν Αλί να φυγαδευτεί άρον άρον. Το βιντεάκι που ακολουθεί είναι από τη Γαλλική τηλεόραση.
Δείτε το βίντεο και πιο κάτω μεταφράζουμε για να καταλάβετε τι λένε στο βίντεο οι ΣοσιαΛΗΣΤΕΣ φίλοι του ΑρχισοσιαΛΗΣΤΗ ΓΑΠ.


--Ο σοσιαλιστής δραπέτης πρόεδρος της Τυνησίας Ben Ali παρασημοφορεί τον σοσιαλιστή κ. Dominique Strauss-Kahn, για τις πνευματικές ικανότητές του (qualités intellectuelles).
--Ο σοσιαλιστής δραπέτης πρόεδρος της Τυνησίας Ben Ali παρασημοφορεί τον σοσιαλιστή κ. Dominique Strauss-Kahn, για την συμμετοχή του στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και κυρίως για την συμβολή του στην ΕΥΗΜΕΡΙΑ των χωρών της Μεσογείου.
--Ο σοσιαλιστής κ. Dominique Strauss-Kahn, συγχαίρει τον λεηλατήσαντα την Τυνησία, σοσιαλιστή πρόεδρο Ben Ali, για την καλή και χρηστή διοίκηση της οικονομίας της χώρας του, καθώς και για τα επιτεύγματά της. (Ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. λέει συγκεκριμένα ότι η οικονομία της Τυνησίας πάει καλά παρά την κρίση. Το Δ.Ν.Τ. κρίνει θετικά την οικονομία της Τυνησίας και προεξοφλεί ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα παρά την διεθνή οικονομική κρίση…)

Σημειώνουμε ότι ο Ben Ali δραπέτευσε από την Τυνησία βαρυνόμενος με πλείστα όσα οικονομικά εγκλήματα, και όχι μόνον, ενώ η σύζυγός του Leïla Trabelsi, πρώην κομμώτρια, πριν εγκαταλείψουν την χώρα, φυγάδευσε 1,5 τόννο χρυσού.

Προσέξτε τι έλεγε ο Ντομινίκ για τον Μπεν Αλί περί ΔΝΤ και οικονομικής κρίσης.
Μήπως τα ίδια ακούμε κι εμείς τώρα τελευταία για το ΓΑΠ από το φίλο του;
Λέω, μήπως;
Λίγες μόλις μέρες μετά αυτό που είδατε ο ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Τυνήσιος σοσιαΛΗΣΤΗΣ την κοπάνησε άπό τη χώρα του.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ σοσιαΛΗΣΤΩΝ

Μπεν Αλί...έφυγε κυνηγημένος και ζάμπλουτος
Μομπάρακ...κυνηγημένος...ακόμα δεν έφυγε αλλά τον φεύγουν οσονούπω
Ντομινίκ Στρος Καν...μέλλων υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας... ζει παρασιτικά εις βάρος των λαών της Ευρώπης...ειδικεύεται στις βραβεύσεις συγγενών και απατεώνων συντρόφων του
Γ.Α.Παπανδρέου...ζει περιφερόμενος τον πλανήτη και παριστάνει τον πρωθυπουργό στην Ελλάδα...ακόμα και σήμερα

Μανώλης εξ Απειράνθου

Όλο το παρασκήνιο γιατί καθυστέρησε η ανακοίνωσης της «Σκιώδους κυβέρνησης» Μαράκη

Πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει από την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 ότι ο πρώην Δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης ετοίμαζε «Σκιώδη κυβέρνηση» για να παρακολουθεί στενά κατά τομείς την νέα Δημοτική Αρχή.

Σας είχαμε πει ότι η «Σκιώδη κυβέρνηση» Μαράκη θα αποτελείται και από μη εκλεγμένους δημοτικούς σύμβουλους όπως ο κ. Ιάκωβος Γιακουμής που ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου του πρώην Δημάρχου Νίκου Μαράκη και της Δημοτικής Παράταξης του.

Οι λόγοι καθυστέρησης ανακοίνωσης της απόφασης είναι δυο κατά την γνώμη μας. Ο πρώτος είχε να κάνει με το…..


...γεγονός ότι κάνεις εκλεγμένος δημοτικός -και μη- δεν ήθελε να πάει απέναντι στον Αντιδήμαρχο Απόστολο Ψαρρά τομέα που όπως βλέπουμε ανέλαβε ο ίδιος ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης». Ο δεύτερος λόγος είχε να κάνει με της εσωτερικές εκλογικές διεργασίες στην ΟΝΑΣ όπου ο εκπρόσωπος τύπου κ. Ιάκωβος Γιακουμής είχε θέση υποψηφιότητα για Γραμματέας με τα γνωστά αποτελέσματα .

Πως διαμορφώνονται τα δίδυμα…
Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπεύθυνος Τύπου του συνδυασμού-υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Ιάκωβος Γιακουμής απέναντι στους έξι αντιδημάρχους του ενιαίου Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων, είναι:
Ο. Πιτταράς Ευστάθιος απέναντι στον Τοτόμη Πρωτονοτάριο (Υγεία -Πρόνοια- κοινωνική προστασία Δ.Κ. Νάξου - Κουφονησίου), η Κατερίνα Ψαρρά απέναντι στον Δημήτρης Λιανός(Διοικητικές υπηρεσίες -Τουρισμός- ηλεκτρονική διακυβέρνηση και διαφάνεια Δ.Κ.Σχοινούσας),ο Δημήτρης Καπούνης απέναντι στον Μανώλη Πολυκρέτη (Καθαριότητα-Υδρευση-Αποχέτευση-Αθλητισμός-Δ.Κ.Ηρακλειάς), ο πρώην δεξιός Ευστάθιος Αγγελής απέναντι στον Αργύρη Ανεβλαβή (Οικονομικές υπηρεσίες - τοπική οικονομική ανάπτυξη), ο Νίκος Μαράκης απέναντι στον Απόστολο Ψαρρά (Τεχνικές Υπηρεσίες-Πολεοδομία-Περιβάλλον-Δ.Κ.Δονούσας) και Νίκος Βλησίδης και Στέφανος Μανιός απέναντι στον Αντώνης Μανιός (Παιδεία-Πολιτισμός - Εθελοντισμος - Δρυμαλία)


Ανακοινώσε την σκιώδη ο Μαράκης

Δημοτική Κίνηση:

«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»

Νικόλαος Μαράκης, Επικεφαλής

Χώρα Νάξου

Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νάξος, 1/2/2011

Θέμα: «Ορισμός Τομέων Ευθύνης Δημοτικών και Κοινοτικών

Συμβούλων Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 συνεδρίασε η Ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων της Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης του Συνδυασμού μας και ορίστηκαν Τομείς Ευθύνης για τα στελέχη μας. Πιο συγκεκριμένα:

• Ο Επικεφαλής της Παράταξης, κ. Μαράκης Νικόλαος, ανέλαβε στον Τομέα Ευθύνης του τις δράσεις που σχετίζονται με τα Έργα Υποδομών του Δήμου (Τεχνικά Έργα, Πολεοδομία και Περιβαλλοντικά Έργα).
• Ο κ. Καπούνης Δημήτριος ανέλαβε στον Τομέα Ευθύνης του τις δράσεις που σχετίζονται με την Ποιότητα Ζωής των Δημοτών (Καθαριότητα, Ύδρευση, Αποχέτευση και Αθλητισμός).
• Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βλησίδης Νικόλαος και ο κ. Μανιός Στέφανος ανέλαβαν από κοινού τις δράσεις που σχετίζονται με την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Επίσης, έχουν στον Τομέα Ευθύνης τους τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας.
• Ο κ. Πιτταράς Ευστάθιος ανέλαβε στον Τομέα Ευθύνης του τις δράσεις που σχετίζονται με την Κοινωνική Αλληλεγγύη (Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Προστασία). Επίσης, έχει στον Τομέα Ευθύνης του τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Νάξου.
• Η κα. Ψαρρά Κατερίνα ανέλαβε στον Τομέα Ευθύνης της τις δράσεις που σχετίζονται με την Διαφάνεια (Αποφάσεις Δημοτικής Αρχής, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Διάρθρωση Διοικητικών Υπηρεσιών) και τον Τουρισμό.
• Ο κ. Αγγελής Ευστάθιος ανέλαβε στον Τομέα Ευθύνης του τις δράσεις που σχετίζονται με την Οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου.

Τα εξειδικευμένα τοπικά θέματα της κάθε Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητας του Νέου Δήμου (συμπεριλαμβανομένων των Μικρών Κυκλάδων) άπτονται των αρμοδιοτήτων των εκλεγμένων Κοινοτικών Συμβούλων και Εκπροσώπων της Παράταξής μας. Για τα θέματα των τοπικών κοινοτήτων όπου δεν έχουμε εκλέξει αντιπροσώπους (Μονή, Δανακός, Σκαδό και Εγγαρές) υπεύθυνοι είναι οι δημοτικοί Σύμβουλοι της οικείας Δημοτικής Ενότητας.

Τέλος, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού μας αναλαμβάνει ο κ. Γιακουμής Ιάκωβος.

Εκ του Γραφείου Τύπου


Ακυρώνονται και επαναλαμβάνονται οι Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μετά την ανακοίνωση απόψε της απόφασης του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας το οπίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα
δημιουργείται μεγάλο θέμα.
Για το θέμα θα αποφασίσει η ολομέλεια.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες μας και επειδή η σημερινή απόφαση ήταν ομόφωνη , η ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας θα αποφασίσει το ίδιο.
Το Σύνταγμα, στο άρθρο 93 παρ. 4 ορίζει: "Τα δικαστήρια υποχρεούνται να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενό του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα" και το δίκαιο μας ορίζει ότι ο άκυρος νόμος όταν εξαφανίζεται άρεται και κάθε συνέπεια αυτού άρα ακυρώνονται οι εκλογές λόγω νοθείας
Αν λοιπόν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικώς οι εκλογές θα ακυρωθούν και θα επαναληφθούν..

η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.ΝΑ.Σ.

Μάρνη 33 Αθήνα 10432 Τηλέφωνο – Φαξ : 210 – 52 34 576 email : onas.naxos@yahoo.gr

Αθήνα 01 Φεβρουαρίου 2011

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την 31 Ιανουαρίου 2001 , πραγματοποιήθηκε η εκλογή νέου Β΄ Αντιπροέδρου και νέου Γενικού Γραμματέα, μετά τις αντίστοιχες παραιτήσεις των Χατζούδη – Γρατσία Σοφίας και Σκυλάκη Θαλή. Στις θέσεις τους μετά από ψηφοφορία, αναδείχθηκαν οι Δημητροκάλλης Γιώργος και Καραπάτης Πέτρος.

Έτσι μετά την χθεσινή ψηφοφορία η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.ΝΑ.Σ. , έχει ως εξής :

Πρόεδρος : ΜΑΪΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Α΄ Αντιπρόεδρος : ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Β΄ Αντιπρόεδρος : ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γενικός Γραμματέας : ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Ειδικός Γραμματέας : ΜΑΡΚΟΥ ΣΟΦΙΑ

Ταμίας : ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Έφορος : ΛΙΑΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΪΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ




Γιάννης Βρούτσης για τη νέα παράταση της διαδικασίας της περαίωσης

«Η αναξιοπιστία και η ασυνέπεια της κυβέρνησης, δεν έχουν τέλος. Με χθεσινή εγκύκλιο του (ΠΟΛ. 1019/28/01/2011), το Υπουργείο Οικονομικών, επανέρχεται και παρατείνει την εφαρμογή της περαίωσης μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2011.

Θυμίζουμε τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, σχετικά με την περαίωση:

Πρωθυπουργός (Θεσ/νικη 11/09/2010),

«……Σήμερα, ανακοινώνουμε μια γενναία ρύθμιση. Τραβάμε οριστικά μια γραμμή με το παρελθόν. Όχι για παραγραφή, αλλά για απελευθέρωση. Απελευθέρωση του επιχειρηματία από το παρελθόν. Απελευθέρωση των φορολογικών μηχανισμών από τις ανέλεγκτες χρήσεις. Όλο το παρελθόν. Μέχρι σήμερα…..»

Υπουργός Οικονομικών (Βουλή 30/09/2010)

«….Προφανώς, δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται τέτοιου είδους περαίωση. Προφανώς, πολλοί υπουργοί οικονομικών στάθηκαν εδώ και είπαν ότι θα είναι η τελευταία φορά. Το ζητούμενο, δεν είναι να πω και εγώ το ίδιο πράγμα. Το ζητούμενο είναι να σας πείσω, ότι αυτό το οποίο γίνεται, γίνεται επειδή αλλάξαμε το φορολογικό σύστημα και επειδή βάζουμε καινούργιες αρχές, καινούργιους κανόνες για όλους…..».

Ποια η σκοπιμότητα της επέκτασης ενός μέτρου που νομιμοποιεί τη φοροδιαφυγή και στερεί τελεσίδικα πολλούς κρίσιμους φορολογικούς πόρους από τα Δημόσια Οικονομικά ;

Και μάλιστα όλα αυτά, λίγες μέρες πριν κατατεθεί ένα ακόμη φορολογικό νομοσχέδιο, στον πυρήνα του οποίου υποτίθεται ότι βρίσκεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το σημαντικότερο είναι ότι η κυβέρνηση, με την επαναφορά της περαίωσης, δεν αποκαλύπτει μόνο την ανακολουθία των δεσμεύσεών της. Αντίθετα, στέλνει -για μια ακόμη φορά- μήνυμα σε όσους φοροδιαφεύγουν, ότι μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν, πάντα σε βάρος των συνεπών φορολογουμένων και των εσόδων του κράτους

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ».