slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟY ANTINOMAΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Η σοβαρή ενασχόληση με τα κοινά είναι τρόπος ζωής
Σας είδαμε να αποφασίζετε τελευταία στιγμή για την υποψηφιότητά σας και την επιλογή της συμμετοχή σας στο Β Βαθμό Αυτοδιοίκησης. Ποιοι ήταν οι λόγοι που επιλέξατε τελικά την Περιφέρεια;
Ξεκίνησα από το δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, δηλαδή τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και συνεχίζω στη μετεξέλιξή της, δηλαδή την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Περιφέρεια, ως φυσική συνέχειά της, που απαιτεί στο πρώτο της στάδιο, γνώση, εμπειρία και δυναμισμό για να στεριώσει.
Η διάσπαση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από τον οποίο και προέρχεστε, με την αρχική εμφάνιση δύο συνδυασμών, επηρέασαν την απόφασή σας να ασχοληθείτε με την Περιφέρεια;
Από την αρχή του χρόνου ο προσανατολισμός μου ήταν, λόγω της θέσης μου και λόγω της σχέσης μου με το Νομάρχη Κυκλάδων, να συμμετέχω στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο, παρά τις προτάσεις και τις πιέσεις που δέχθηκα για την ενασχόλησή μου με τα Δημοτικά πράματα της Νάξου. Φυσικά είμαι από εκείνους που ακράδαντα πιστεύουν στην ενότητα του χώρου. Δεν μ’ αρέσουν οι διαιρέσεις και οι διχόνοιες, πάλεψα και παλεύω για την ανατροπή τους.
Η απουσία του Δημήτρη Μπάιλα από το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας θα έχει αντίκτυπο στο εκλογικό αποτέλεσμα;
Η συμμετοχή του θα συνέβαλε θετικά, γιατί αποτελεί κεφάλαιο για
τις Κυκλάδες.
Η πολιτική συγκυρία και το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί θα επηρεάσουν τους ψηφοφόρους της Νάξου ώστε να εκφραστούν με ψήφο διαμαρτυρίας;
Οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές και έτσι πρέπει να τις βλέπουμε. Θεωρώ όμως ότι ο κόσμος είναι προβληματισμένος και επηρεασμένος από τη σημερινή οικονομική κατάσταση.
Θεωρείτε την εκλογική αυτή αναμέτρηση δυσκολότερη ή ευκολότερη από τις άλλες;
Οι προϋποθέσεις της τωρινής εκλογικής αναμέτρησης είναι δυσκολότερες, διότι ο θεσμός είναι άγνωστος, το εκλογικό σύστημα διαφορετικό και η πολιτική συγκυρία δυσμενής.
Ποιες οι βασικές διαφοροποιήσεις του νέου θεσμού της Περιφέρειας σε σχέση με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τόσο σε επίπεδο αρμοδιοτήτων, όσο και σε επίπεδο «δράσης» των Περιφερειακών Συμβούλων;
Με τον «Καλλικράτη» επιχειρείται για πρώτη φορά από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους το ξεκαθάρισμα του ποιος ασχολείται με τι. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τον τομέα της ανάπτυξης και ο Δήμος τον τομέα της καθημερινότητας. Ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβούλου θα είναι παρόμοιος με το ρόλο του σημερινού Νομαρχιακού Συμβούλου, με περισσότερες και μεγαλύτερες ευθύνες. Ο ρόλος τους θα είναι διπλός, από τη μια η τυπική τους συμμετοχή στα θεσμικά όργανα της Περιφέρειας και από την άλλη η ουσιαστική τους, δηλαδή οι προτάσεις τους ως απάντηση στην πρόκληση για την ανάπτυξη των νησιών μας, ως συνόλου. Σε κάποιους θα δοθεί η δυνατότητα, όπως και σήμερα, να ασκήσουν και διοίκηση.
Δηλαδή θα παρατηρήσουμε πάλι το φαινόμενο οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για παράδειγμα από τη Νάξο και τις Κυκλάδες να συναποφασίζουν για τα Δωδεκάνησα και αντίστροφα;
Φυσικά, διότι τα Κυκλαδονήσια και τα Δωδεκάνησα πλέον οφείλουμε να τα βλέπουμε και να τα αντιμετωπίζουμε ως ενότητα και αυτό προϋποθέτει γνώση, ικανότητα και ενασχόληση με το σύνολο των θεμάτων της Περιφέρειας, όπως σήμερα ανάλογα γίνεται και για το Νομό μας. Με δεδομένο ότι οι Κυκλάδες θα είναι μειοψηφία στο υπό σύσταση Περιφερειακό Συμβούλιο, πιστεύω ότι χρειάζονται άτομα με εμπειρία, γνώση, ώστε να υπάρχει δυναμική και αποτελεσματική εκπροσώπηση.
Οι σημερινοί υποψήφιοι σε όλους τους χώρους πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτές;
Ο λαός θα το κρίνει.
Υπάρχουν περιθώρια δράσης για έναν Περιφερειακό Σύμβουλο;
Φυσικά και υπάρχουν και σίγουρα εξαρτώνται από την προσωπικότητά του.
Ποιο το όραμά σας για την περιφέρεια της Νάξου και σε ποιες δράσεις θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα;
Το όραμά μου είναι να συμβάλλω, όπως εγώ ξέρω, στον καθορισμό του αναπτυξιακού τους στόχου και στη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, που σήμερα δεν υπάρχει και ο οποίος προϋποθέτει συλλογικότητα και ενότητα σκέψης και δράσης και κυρίως εμπειρία. Προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί και στους τρεις παραγωγικούς τομείς (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή), ανάλογα με τη φέρουσα ικανότητα του κάθε ενός από τα έξι νησιά, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα είναι ο Πολιτισμός και το Περιβάλλον τους.
Η Νάξος και τα πέντε νησιά θα ευνοηθεί από αυτό το σχήμα αυτοδιοίκησης και σε ποια σημεία;
Ο «Καλλικράτης» είναι η μεγάλη πρόκληση για την ανάπτυξη. Ο τομέας της ανάπτυξης πλέον αποκεντρώνεται, καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προγραμματίζει και θα αποφασίζει για τα νησιά μας.
Ο Γιάννης Μαχαιρίδης έχει κατηγορηθεί από τους Κυκλαδίτες ότι πάλεψε να μεταφερθεί η έδρα της Περιφέρειας στη Ρόδο. Δικαιολογείτε την αγανάκτηση αυτή των Κυκλαδιτών;
Η έδρα είναι δεδομένη και μη διαπραγματεύσιμη. Είναι δεδομένο ότι πλέον μιλάμε για έναν ενιαίο χώρο, μια ενιαία οντότητα, με τα θεσμοθετημένα της χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές της και αυτή θα υπηρετήσουν όλοι όσοι κληθούν από το λαό να εφαρμόσουν το νέο θεσμό. Οι δε Κυκλαδίτες οφείλουν ανά πάσα στιγμή να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη διεκδίκηση, στον προγραμματισμό, στο σχεδιασμό της αναπτυξιακής διαδικασίας και στην υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων.
Ελλοχεύει ο κίνδυνος να είναι άνιση η μεταχείριση των Κυκλάδων, λόγω της πληθυσμιακής κατανομής;
Αν και η πλειοψηφία είναι από τα Δωδεκάνησα, δεν το νομίζω. Η κατοχύρωση επαφίεται σε μεγάλο βαθμό στη γνώση, την εμπειρία και το δυναμισμό των αιρετών εκπροσώπων των Κυκλάδων.
Πολλοί σας χρεώνουν τον τίτλο του «επαγγελματία πολιτικού». Τι απαντάτε σε αυτούς;
Είμαι χημικός, ενεργός ελεύθερος επαγγελματίας, τηρώντας φορολογικά βιβλία και πληρώνοντας τις ασφαλιστικές μου εισφορές. Αγαπώ τα κοινά από μικρό παιδί, ως τρόπο προσφοράς στο σύνολο, τα υπηρετώ με πάθος, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Ουδέποτε ζήτησα αξιώματα. Μου τα έφερε η γνώση μου, η εμπειρία μου και κυρίως η αγάπη του κόσμου. Σήμερα, το εύρος των απαιτήσεων της ενασχόλησης με τα κοινά προϋποθέτει επαγγελματισμό με την ευρεία έννοια, δηλαδή πλήρη και αποκλειστική αφοσίωση. Η σοβαρή ενασχόληση με τα κοινά είναι τρόπος ζωής και κάθε αντίθετη άποψη αποτελεί κίνδυνο για τον κοινό επιδιωκόμενο στόχο. Ακράδαντα πιστεύω και πιστά εφαρμόζω την αρχή ότι τον κάθε πολιτικό, μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς, πρέπει να τον διακρίνει το ήθος, η απλότητα, η ειλικρίνεια, η εργατικότητα, η συνέπεια και η τιμιότητα. Η δε μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι η αναγνώριση των συμπολιτών μας.

ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:Λέμε ναι στην συμμετοχή και Προσπερνάμε την αδιαφορία


ΟΝΝΕΔ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

(Δελτίο Τύπου σχετικά με την καμπάνια – ποδηλατοδρομία της ΟΝΝΕΔ για τη συμμετοχή των νέων στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010)

Δεν πατάμε φρένο στη συμμετοχή

Προσπερνάμε την αδιαφορία

Στις 7 Νοεμβρίου οι νέοι των νησιών μας συμμετέχουμε δυναμικά στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και αλλάζουμε τα δεδομένα. Τίποτα δεν μας σταματά από το να εκφραστούμε, να ακουστούμε, να αποφασίσουμε.

Συμμετέχουμε στις εκλογές:

- για να αλλάξουμε αυτά που δεν μας αρέσουν. Αν δε συμμετέχεις γιατί να διαμαρτύρεσαι για τις εξελίξεις;

- γιατί οι αποφάσεις που λαμβάνονται επηρεάζουν τη ζωή μας. Η σιωπή και η αποχή δεν λύση. Απαντάμε εκκωφαντικά με οδηγό τα όνειρα μας.

- επειδή η κοινωνία μας προχωρά μόνο όταν συμμετέχουμε όλοι. Δεν αφήνουμε τους λίγους να αποφασίζουν. Η ψήφος μας μετράει. Η επιλογή μας έχει αξία.

- για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αδιάφοροι. Ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας και έχουμε άποψη. Σπάμε τα στερεότυπα και παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας.

- για να αποφασίσουμε για το νησί μας, την πόλη, το χωριό και την περιφέρεια μας. Αποφασίζουμε για την καθαριότητα, τις υποδομές, το περιβάλλον, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

- για να υποστηρίξουμε νέους και άφθαρτους υποψηφίους, με γνώσεις και διάθεση για προσφορά στον τόπο τους.

Είναι καιρός να πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας. Βάζουμε «στοπ» σε όσους θέλουν τους νέους εγκλωβισμένους και αντιδρούμε δημιουργικά με την ψήφο μας. Στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές συμμετέχουμε, αποφασίζουμε και χαμογελάμε στο αύριο.

Ποιος είναι ο άσχετος;

Υποψήφιος Δήμαρχος ΘΕΚΛΑ ΚΙΖΗ - ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη χθεσινή τηλεμαχία ο Δήμαρχος Νάξου αμφισβήτησε το ύψος των χρηματικών υπολοίπων που μένουν αδιάθετα στο τέλος κάθε χρόνου και μεταφέρονται αχρησιμοποίητα σε κάθε νέα οικονομική χρήση, αποκαλώντας την υποψήφιο μας Θέκλα Κίζη-Χατζηανδρέου “άσχετη”. Δεν σχολιάζουμε την πολιτική απρέπεια. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μάθουν την αλήθεια. Οι δημότες όπως μπορούν να δουν αυτά τα ποσά στο portal του Δήμου Νάξου http://www.e-naxos.eu στις “οικονομικές καταστάσεις” των ψηφισμένων απολογισμών. Άμεσα στις διευθύνσεις :

http://www.e-naxos.eu/files/033/oikonomikh/2007/anaesoda.pdf

http://www.e-naxos.eu/files/033/oikonomikh/2008/anaesoda.pdf

στη δεύτερη σελίδα του αρχείου στο κωδικό 51 για το 2006 και 2007.

Για το 2008 στη http://www.e-naxos.eu/files/033/oikonomikh/2010/esoda.pdf στη σελίδα 23 του αρχείου στο κωδικό 51. Εδώ επίσης φαίνεται και η εκτίμηση για το 2009, για το οποίο δεν έχει ψηφιστεί και δημοσιοποιηθεί ο απολογισμός.

Τα ποσά που συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα δεν είναι καθόλου άσχετα με την ανεπάρκεια των διοικούντων να προγραμματίσουν και να εκτελέσουν έργο για την κοινωνία της Νάξου.

Χρηματικό υπόλοιπο Δήμου Νάξου

χρήση

προυπολογι-σθέντα

χρηματικό υπόλοιπο

ποσοστό επι προυπολογισμού

2006

14.193.512

1.390.363

10%

2007

14.919.995

2.997.407

20%

2008

17.746.746

4.078.113

23%

2009

19.269.942

5.800.000

Εκτίμηση προϋπολογισμού

30%

Τα ετήσια πλεονάσματα του Δήμου είναι ακριβώς τα ελλείμματα της κοινωνίας μας. Είναι τα ποσά που λείπουν από τα σχολεία, από την υγεία, από τον πολιτισμό, από το περιβάλλον, από τις υποδομές. Δυστυχώς ο Δήμαρχος αντί να λύνει τα προβλήματα της κοινωνίας μας λύνει το πρόβλημα της ρευστότητάς των τραπεζών.

Νάξος 3/11/2010



Επίσκεψη Ν. Μαράκη σε Χείμαρο-Κεραμί- Τραγαία-Δαμαριώνα

Με διάχυτη συγκίνηση ο Δήμαρχος Νάξου και υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Νίκος Μαράκης, επισκέφτηκε εχθές τα χωριά της ορεινής Νάξου, Χείμαρο, Κεραμί, Τραγαία και Δαμαριώνα. Συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους κατοίκους των περιοχών αυτών παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά το πρόγραμμά του, το έργο της Δημοτικής Αρχής καθώς και τον νέο θεσμό του «Καλλικράτη».
Ο ίδιος «παιδί του Κεραμίου» έκανε μια σύντομη αναφορά στην πορεία των τελευταίων 40 χρόνων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ημέρα που με την οικογένεια του εγκατέλειψε το χωριό του για να εγκατασταθεί στη Χώρα, ζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο ίδιος φανερά συγκινημένος δήλωσε πως αισθάνεται περήφανος που βρίσκεται σήμερα στη συγκεκριμένη αιρετή θέση και με την ψήφο και την βοήθεια των συγχωριανών του υποσχέθηκε άμεση και....
ταχεία ανάπτυξη της ενδοχώρας του νησιού.

Εν συνεχεία δήλωσε πως έστρεψε το βλέμμα προς την ανάπτυξη των χωριών του Δήμου με έργα οδοποιίας, υποδομών και ποιότητας ζωής χωρίς να παραμεληθεί η Χώρα που αποτελεί την πύλη εισόδου, όπως είπε χαρακτηριστικά, και την βιτρίνα του νησιού της Νάξου. Αναφερόμενος στην τελευταία τετραετία , δήλωσε πως υλοποιήθηκε σημαντικό έργο στο Δήμο Νάξου, αποκλειστικά και μόνο με οικονομικούς πόρους του Δήμου, όπου ο ίδιος και οι συνεργάτες του προχώρησαν στην υλοποίηση του έχοντας πάντα την αμέριστη συμβολή και βοήθεια των Δημοτών.
Ο κ. Μαράκης ζήτησε από τους πολίτες να μην εμπιστεύονται ανθρώπους που δεν έχουν καμία εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μην μπούνε στον «κόπο να πειραματιστούν» με νέους και άπειρους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί ο Δήμος με τον «Καλλικράτη».
Ολοκληρώνοντας ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης των παρευρισκομένων οι οποίοι τον αποχαιρέτησαν με χειροκροτήματα και ενθαρρυντικά σχόλια δηλώνοντας πως στο πρόσωπο του θα βλέπουν και μετά τις εκλογές τον Δήμαρχό τους.

Από το Γραφείο Τύπου

Στο στόχαστρο Ραγκούσης και Πάγκαλος

Με τους δύο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού "τα έχουν βάλει" στην κυβέρνηση. Οι περισσότεροι βουλευτές στις κατ'ιδίαν συζητήσεις τους θεωρούν υπεύθυνο τον Γ.Ραγκούση για τα "λάθη του Παπανδρέου στη διακαναλική" και για "τις παλλινωδίες στις ερχόμενες εκλογές".Η αίσθηση που επικρατεί είναι πως ο κ.Ραγκούσης είναι ένα από τα πρόσωπα που θα χρεωθούν το κακό εκλογικό αποτέλεσμα.Δυσαρεστημένοι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και με τον Πάγκαλο. "Δεν μπορούμε να πάμε στις περιφέρειές μας γιατί δεν έχουμε τί ν'απαντήσουμε στους ψηφοφόρους μας" λένε ενδεικτικά και μιλούν για "έλλειψη συντονισμού και δηλώσεις Πάγκαλου που προκαλούν αγανάκτηση στον κόσμο".Βουλευτής από την Αττική έλεγε χαρακτηριστικά : "Πάω για καφέ και με ρωτούν άνθρωποι που χρόνια ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ γιατί άλλα λέει ο Πάγκαλος και άλλα ο Παπανδρέου। Δεν είχα τί ν'απαντήσω...".
http://www.politicsnews.gr/10549.html

Ψηφίζουμε Δώρα Σαρρή - Παπακυρίλλου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Στις 7 Νοεμβρίου κάνουμε Επιλογή Ευθύνης


Ψηφίζουμε


Σαρρή – Παπακυρίλλου Δώρα


Έμπορος – Επιχειρηματίας

Υποψήφια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

για την Πάρο και την Αντίπαρο

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Αποφάσισα να είμαι υποψήφια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου για την Πάρο και την Αντίπαρο, για να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία των συμπατριωτών μου. Οδηγός μου, τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του νησιώτη και η επιστροφή του τόπου μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και της Προόδου.

Είμαι αποφασισμένη, να εργαστώ σκληρά και αποτελεσματικά, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους, προκειμένου η φωνή της Πάρου και της Αντίπαρου να φτάνουν εκεί που παίρνονται οι Αποφάσεις.

Δεσμεύομαι, να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας και να σας αντιπροσωπεύσω επάξια στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η Πάρος και η Αντίπαρος δεν πρέπει να μείνουν πίσω. Είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί ένα μέλλον που θα εγγυάται:

  • Μακροπρόθεσμη και ισόρροπη ανάπτυξη για τα νησιά μας
  • Ευημερία για τους πολίτες
  • Αποτελεσματικές λύσεις για τα βασικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας


Στη Νέα Εποχή που έρχεται για τα νησιά μας, σας θέλω δίπλα μου συμμάχους. Να βάλουμε μαζί την Πάρο και την Αντίπαρο στο κέντρο της Περιφέρειας. Έχοντας βαθύ αίσθημα ευθύνης, θέτω στην κρίση σας το όραμα και τις σκέψεις μου για τα νησιά μας και σας καλώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας, για να φέρουμε μαζί την ελπίδα και την ανανέωση στον τόπο μας. Να δημιουργήσουμε μαζί την Πάρο και την Αντίπαρο που οραματιζόμαστε και που μας αξίζει.


Με Φιλικούς Χαιρετισμούς

Δώρα Σαρρή – Παπακυρίλλου

Στηρίζουμε μια δυνατή Περιφέρεια για τα νησιά μας


Ψηφίζουμε Δώρα Σαρρή - Παπακυρίλλου

Αναπόφευκτες οι Βουλευτικές Εκλογές

Σε λίγες μέρες θα πάμε να ψηφίσουμε για δημάρχους και περιφερειάρχες ή για το αν γίνουν βουλευτικές εκλογές; Με τη βούληση του ΓΑΠ ψηφίζουμε για το δεύτερο.
Ε λοιπόν, η δική μου γνώμη είναι ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες και απλά ο ΓΑΠ ψάχνει δικαιολογία.
Δεν ξέρω αν επιθυμεί να αποδράσει όπως γράφουν διάφορα έντυπα. Δεν είμαι και μέσα στο μυαλό του. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να μπει μέσα σε μια τέτοια ιδιοφυία;
Κανένας μα κανένας απολύτως όλες αυτές τις μέρες δεν έχει μιλήσει για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισσαβώνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου.Μια σύνοδος που θα πρέπει ανάμεσα στα άλλα να δώσει πρόσκληση εισόδου στην Ατλαντική Συμμαχία στα Σκόπια. Η προηγούμενη σύνοδος στο Βουκουρέστι ήταν αυτή που ο χαζός Καραμανλής έβαλε στην προσοχή τον πολύ Μπους με το βέτο. Βέτο, που όσοι θυμούνται την τηλεμαχία παραμονές των εκλογών του 2007, ο κολοτούμπας Καρατζαφύρερ είχε πει ότι δεν μπορεί να θέσει ο Καραμανλής επειδή υπήρχε η ενδιάμεση συμφωνία. Μετά ρούφηξε το αυγό του κι αυτός κι όλοι που προσδοκούσαν πολιτικά οφέλη από την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Το πλήρωσε αυτό το βέτο ο Καραμανλής και το πληρώνει ακόμα.
Άκου βέτο στον αμερικάνο!!! Πού ξανακούστηκε αυτό!!!
Πόσοι θυμούνται την Ξενογιαννακοπούλου που έδιωξαν κακήν κακώς από το υπουργείο υγείας μετά από πολύμηνες προσπάθειες των ΜΜΕ στο σύνολό τους; Μήπως δεν τάπιανε από τα φαρμακευτικά συμφέροντα και τους χάλαγε την κομπόστα; Λέω μήπως; Η ίδια είναι τώρα υφυπουργός εξωτερικών.
‘Εχει ακούσει κανείς τίποτα από τον ανασχηματισμό και μετά για την συμπαθή υφυπουργό εξωτερικών και για τον υπουργό εξωτερικών το Δρούτσα (εκτός το μαραθώνιο που έτρεξε τρομάρα του);
ΟΧΙ βέβαια.
Αλήθεια τι έχουν κάνει αυτοί τόσο καιρό για να προετοιμάσουν τη θέση της Ελλάδας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ;
Υπάρχει ενημέρωση γι΄αυτό;
ΟΧΙ βέβαια.
Τυχαίο; Δε νομίζω.
Ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν έχει ακουστεί καθόλου και από πουθενά.
Πιστεύω λοιπόν ότι ο ασήμαντος ΓΑΠ δεν έχει τα…κότσια να βάλει βέτο στο υπερατλαντικό σερίφη Ομπάμα.
Και γι αυτό, υπό το φόβο της κατακραυγής, από το σύνολον πια του ελληνικού λαού, θα προκηρύξει εκλογές για να μην πάει στη σύνοδο της Λισσαβώνας ή αν πάει να προφασιστεί την προεκλογική περίοδο ώστε να μη συζητηθεί καν η πρόκληση των Σκοπίων(και άρα η είσοδος τους στο ΝΑΤΟ) με την ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ.
Εκλογές που πιστεύει ότι θα κερδίσει(κούνια που τον κούναγε) κι έτσι ήσυχος μετά και με νωπή λαϊκη εντολή να επιτρέψει τα παιχνίδια των Αμερικάνων με τα Σκόπια και το ΝΑΤΟ.
Με τον Γκρουέφσκι συναντήθηκε προ ημερών.
Υπάρχει ενημέρωση για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση;
Ενημέρωσε τη Βουλή, τους πολιτικούς αρχηγούς, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
ΟΧΙ βέβαια.
Όλα καλύπτονται από το βαθύ σκοτάδι του βρώμικου πλέον ΓΑΠ και των εντολέων του Αμερικάνων.
Κοντή λαμπρή, κοντή γιορτή. Συντομότατα θα ξέρουμε.

Συντρόφια να τον χαίρεστε τον ασήμαντο και πλέον επικίνδυνο, χάρισμά σας και
Να τον ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

Δεν μας φοβίζουν τα εκβιαστικά διλήμματα

Ψήφο κατά του μνημονίου στις αυτοδιοικητικές Εκλογές ζήτησε ΑΠΌ την Αλεξανδρούπολη Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι ΤΑ εκβιαστικά διλήμματα του Κ. Παπανδρέου δεν τον φοβίζουν και ότι η ΝΔ είναι έτοιμη στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ πάρει την ευθύνη των βουλευτικών εκλογών.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ξανά στο διακύβευμα των δημοτικών εκλογών: «Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι, αναγκαστικά, να δοθεί στην Κυβέρνηση ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα: Ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Κι ότι οι υποψήφιοι που είναι «εξαρτήματα» της κυβέρνησης και «απολογητές» του μνημονίου εκπροσωπούν αυτό που πρέπει να ηττηθεί, για να προχωρήσει η χώρα σε άλλο δρόμο ».

    Συνεχίζοντας την επίθεσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φοβίσει τον κόσμο πια, γιατί φοβάται το ίδιο. Κι επειδή φοβάται, προσπαθεί να εκβιάσει τον λαό με πρόωρες εκλογές ».

    "Θα προστατεύσω το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να στέλνουν μηνύματα στην κυβέρνηση και αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη πρόωρων εκλογών, εγώ είμαι εδώ! Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ! Η Παράταξη μας είναι εδώ", υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.