slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΗΡΕΑΣ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 0-1


Πετυχημένο το δεύτερο φιλικό τεστ του Πανναξιακού στην Πάρο με αντίπαλο τον Νηρέα.
Η ομάδα της Νάξου κέρδισε το παιχνίδι σχετικά εύκολα χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα με σκορ 1-0. Σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Λευτέρης Σουσούνης.
Ικανοποιημένος από την εικόνα κι την απόδοση της ομάδας δήλωσε στο "naxosfan" ο προπονητής της ομάδας Στέφανος Μειμάρογλου.
Β.Κ

Θαύμα - θαύμα ο ρουσφετολόγος Ρόβλιας ...σταμάτησε την κερδοσκοπία!

Εκεί που οι κυβερνητικοί παράγοντες και τα γνωστά παπαγαλάκια τους ευλογούσαν το μέτρο του πλαφόν στα καύσιμα αποφάσισαν να το αποσύρουν διότι λέει έλαβαν δεσμεύσεις από τους εκπροσώπους (αυτών που μέχρι σήμερα αποκαλούσαν κερδοσκόπους) των πρατηριούχων. Ότι δηλαδή θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον φαινόμενα αισχροκέρδειας σαν αυτά που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Και αντί να κοκκινίζουν από ντροπή, διότι τις εταιρείες -που για χρόνια κατηγορούσαν ότι έλεγχαν την αγορά- δεν τόλμησαν να τις αγγίξουν, άλλα και διότι παρέλαβαν την βενζίνη στα 0,90 λεπτά του ευρώ το λίτρο και σε λιγότερο από ένα χρόνο την πήγαν στο 1,50 ευρώ το λίτρο, έχουν το θράσος και βγαίνουν και θριαμβολογούν και μας δηλώνουν την ικανοποίηση τους διότι λέει με το κολοβό πλαφόν «Ο στόχος επετεύχθη, η κερδοσκοπία σταμάτησε και το εισόδημα του καταναλωτή προστατεύθηκε».
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

ΧΑΧΑΧΑΤΖΗΛΑΛΑΚΗΣ

Ποιος Καψής και ποια Τρέμη.ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ κυρίες και κύριοι.
Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Δελτίο ειδήσεων στο ΑΛΤΕΡ.
Αφού έβρισε,ειρωνεύτηκε,κατηγόρησε,παρέα με την ΜΑΚΡΗ και τον ΚΩΝΣΤΑ(αυτός κουνιέται η μου φαίνεται),τον ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ των φορτηγατζήδων,αφού κόντεψαν να του πεταχτούν τα μάτια έξω από το κακό του,αφού διέκοπτε βιαίως όποιους τολμούσαν να εκφέρουν αντίθετη γνώμη(ΤΡΑΓΚΑΣ),όταν μετά βγήκε ο ΡΟΒΛΙΑΣ έκανε την ΚΟΤΑ,ΚΟΤΑ,ΚΟΤΑ,ΚΟΤΑ.(δεν είναι λάθος το γράφω πολλές φορές για να το εμπεδώσετε.).


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ FIMOTRO

Μέτα εντελώς <ξαφνικά> βγήκε ένας ΡΕΠΟΡΤΕΡ που είπε ότι ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, η γυναίκα του ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ κατηγόρησε ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ για το Βατοπαίδι.
Μετά ξαφνικά τελείωσαν οι ειδήσεις.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.
ΓΙΑ ΤΣΟΥΚΑΤΟ,ΧΡΗΜΑ,ΔΩΡΕΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ούτε σήμερα ούτε χθες ΤΙΠΟΤΑ.
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΥΛΟΣ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ,ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Αυτός είναι ο ΧΑΤΖΗΛΑΛΑΚΗΣ.
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.
ΘΑ ΜΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΡΟΧΑΛΑ.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ


Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο των τακτικών περιοδειών που πραγματοποιεί στις Κυκλάδες, επισκέφθηκε τα νησιά:

· Τήνο, Μύκονο και Σύρο την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 03/09 – 05/09/2010, προσκεκλημένος σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

· Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2010, στην Κέρκυρα, όπου συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Κέρκυρας, με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά.

· Στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2010 στα νησιά Τήνο και Μύκονο, προσκεκλημένος σε εκδηλώσεις.

· Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010, τη Σαντορίνη με αφορμή τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού.

· Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010, τη ΝΟΔΕ Λασιθίου, με την ιδιότητα του Υπεύθυνου Εκλογών Νήσου Κρήτης, προκειμένου να συμμετάσχει στην παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης για τη Ν.Δ., κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

· Το 4ημερο 16 έως 19 Σεπτεμβρίου 2010, θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

To 2o μέρος των προγραμματικών της θέσεων για μια δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα νησιά και χωριά του νέου Δήμου ανακοινώσε η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ »

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο συνδυασμός «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» με επικεφαλής το ΘΑΝΑΣΗ ΓΡΥΛΛΑΚΗ, δίνει σήμερα στην δημοσιότητα το δεύτερο μέρος των προγραμματικών θέσεων που περιλαμβάνει σκέψεις και προτάσεις χρήσιμες για μια δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα νησιά και χωριά του νέου Δήμου.

Όμως δεν αρκούν οι δικές μας απόψεις και γνώσεις. Χρειαζόμαστε τις απόψεις και θέσεις των κατοίκων των μικρών νησιών , των χωριών και της πόλης της Νάξου.

Συνεπείς με τις κοινοποιημένες αρχές μας αποφασίσαμε:

Α).Να παρουσιάσουμε έγκαιρα τις θέσεις μας στο σύνολο των δημοτών μας.

Β).Να καλέσουμε τους πολίτες της Νάξου σε μια διαδικασία διαλόγου προκειμένου να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της διαμόρφωσης των τελικών μας θέσεων.

Γ) Για τα μικρά τοπικά έργα και δράσεις η ευθύνη προγραμματισμού και ιεράρχησης θα ανήκει στους τοπικούς υποψηφίους συνδυασμούς και φυσικά σαν δημοτική αρχή θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα των συμβουλίων της κάθε Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας όπως αυτή θα αποφασίζουν…..

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Α. Πολιτιστική Κληρονομιά
H Νάξος και τα γύρω νησιά, ξεχωρίζουν για το πλούσιο πολιτιστικό τους περιβάλλον. Όπου κι αν στρέψει κάποιος το βλέμμα θα αντικρίσει μοναδικής σπουδαιότητας αρχιτεκτονικά μνημεία. Προϊστορικές θέσεις, αρχαίοι ναοί και πύργοι, βυζαντινές εκκλησιές, μεσαιωνικοί πύργοι, κάστρα, παραδοσιακοί οικισμοί και αγροτικά μνημεία αποκαλύπτουν την πορεία των κατοίκων μέσα στον χρόνο. Το πολιτιστικό απόθεμα των νησιών αποτελεί κινητήριο δύναμη για την οικονομία του τόπου. Ωστόσο πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στη συντήρηση, αποκατάσταση και
ανάδειξη των μνημείων και των συνόλων της Αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς. Η αδράνεια των αρμόδιων Κρατικών Υπηρεσιών και των Δήμων, οδηγούν στην εγκατάλειψη και απαξίωση του μοναδικού αυτού πλούτου, κάνοντας αναγκαία πλέον σήμερα την ενεργό δράση των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στόχος μας θα είναι η ιεράρχηση, η ανάθεση εκπόνησης μελετών και λοιπών διαδικασιών και η στενή συνεργασία με το Υπ. Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη κατά προτεραιότητα των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως:
1.Πύργος Χειμάρρου, συνεχιζόμενο έργο και ευρισκόμενος σε άμεσο κίνδυνο. 2. Εναέριος σιδηρόδρομος και εγκαταστάσεις από Μουτσούνα μέχρι Λυώνα. Προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου αυτού είναι η αποδοχή της βέλτιστης μελέτης-πρότασης και από τις δύο πλευρές ( Απεράθου και Κόρωνο).
3. Βυζαντινό Πάρκο Τραγαίας, που θα περιλαμβάνει τη προστασία και ανάδειξη των Βυζαντινών εκκλησιών και την ενοποίηση τους με άλλα μνημεία και τόπους ιδιαίτερου φυσικού κάλους της ευρύτερης περιοχής.
4. Απάνω Κάστρο, Σπήλαιο ΖΑ, Καλαμίτσια, Μονή Καλορίτισας, Πύργος Αγιάς κλπ. Στους κατά προτεραιότητα στόχους μας θα είναι η διατήρηση, αναβάθμιση και ανάδειξη μνημείων της παραδοσιακής αγροτική ζωής, όπως μύλοι, λιοτρίβια, λινοί, αλώνια, μαγκανοπήγαδα, γεφύρια κλπ.. Ο αρχιτεκτονικός αυτός πλούτος ο οποίος παρέμεινε ανεκμετάλλευτος επί δεκαετίες και κινδυνεύει σήμερα από τη φθορά του χρόνου αποτελεί σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών μας πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η προβολή της φυσιογνωμίας της περιοχής, η προσέλκυση επισκεπτών και η ανάπτυξη.
Β΄ Λαϊκός πολιτισμός
Ο λαϊκός πολιτισμός της Νάξου και των γύρω νησιών, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον πλούτο και την ενάργεια των επιμέρους μορφών του.
Σε αρμονική συνέχεια του παρελθόντος, πρέπει να κρατήσουν και να περάσουν από γενιά σε γενιά. Παραδόσεις που χάνονται μέσα στο χρόνο, πρέπει να εργαστούμε, σε συνεργασία με τα σχολειά μας για να παραμείνουν αναλλοίωτες και να αποτελέσουν μέρος της ζωής των κατοίκων και σημείο αναφοράς όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.
Οι θεωρούμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις που διοργανώνονται από τους ΟΤΑ, τους πολιτιστικούς και συλλογικούς φορείς, στις περισσότερες δυστυχώς περιπτώσεις δεν οδηγούν στην ανάδειξη του τοπικού μας λαϊκού πολιτισμού, αλλά στη κακοποίηση του.
Πρώτος στόχος μας θα είναι η ανάδειξη αυτού που όλοι αποκαλούμε «τοπικό λαϊκό πολιτισμό», με την ενίσχυση των τοπικών φορέων, για την αναβάπτισή τους και παράλληλα για την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού. Αυτό θα γίνει, με πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου όπως:
1. Συνεργασία με τους αναβαπτισμένους τοπικούς φορείς και γνήσιους εκφραστές του λαϊκού μας πολιτισμού, τους ερευνητές της παράδοσης, λαϊκούς τεχνίτες, ιστορικούς, λαογράφους και συγγραφείς.
2. Στήριξη, με ποιοτικά κριτήρια, πολιτιστικών οργανισμών, σωματείων και λοιπών συλλογικών φορέων που προβάλλουν το λαϊκό πολιτισμό και τη σύγχρονη διάσταση του.
3. Αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία του ¨ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Γ. ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ¨. Το Δ.Σ., εκτός των άλλων, θα απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές σε θέματα λαϊκού πολιτισμού. Με αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του, το Δ.Σ. θα ορίζει μετακλητό επιστημονικό σύμβουλο συνεργάτη του Δήμου. Έτσι το Κέντρο αυτό, εκτός από την επιστημονική του δουλειά, θα αποτελεί ταυτόχρονα και συμβουλευτικό φορέα του Δήμου για ζητήματα λαϊκού πολιτισμού.
4. Θέσπιση εκδηλώσεων (events) με πανελλήνιο και διεθνές ενδιαφέρον που θα επαναλαμβάνονται σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο και σε ετήσια βάση. Θα αφορούν αναπαραστάσεις μύθων (Αριάδνη στη Νάξο) ιστορικών γεγονότων (Έμποροι των Εθνών) και φεστιβάλ (Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο – αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλη)


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στις μέρες μας, έχει επικρατήσει η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και οι περισσότερες δραστηριότητες έχουν κερδοσκοπικό και πρωταθλητικό χαρακτήρα. Το κέρδος-χρήμα έχει γίνει ο κινητήριος μοχλός. Η ευγενής άμιλλα, η συντροφικότητα, η ανιδιοτέλεια, η χαρά της νίκης, ο σεβασμός προς τον ηττημένο, σαρώνονται και χάνονται.
Ήρθε η ώρα να αλλάξουν νοοτροπίες και συμπεριφορές, να αναδειχθούν υγιή πρότυπα μέσα από τη νεολαία, να περάσει το μήνυμα της αξίας της συμμετοχής, το νόημα της άμιλλας και του συναγωνισμού, κόντρα στον ανταγωνισμό και το φανατισμό, να επανέλθει η αξία του μέτρου στη θέση της μετριότητας του σήμερα.
Για την επίτευξη των στόχων αυτών σαν δημοτική αρχή:
α) Θα στηρίζουμε και θα προωθούμε κατά προτεραιότητα συλλογικές αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, καθώς και προγράμματα μαζικού αθλητισμού, που θα κινούνται μέσα στο παραπάνω πλαίσιο αρχών και αξιών.
β) Θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή, εξοπλισμό και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν μείνει ημιτελείς από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004 όπως, Ποδοσφαίρου-Στίβου Φιλωτίου, Αθλοπαιδιών Απεράθου, Ποδοσφαίρου Κορωνίδας, Κορώνου και 5Χ5 Μονής, αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Νάξου.
γ) Θα προωθήσουμε μελέτες, κατασκευές και εξοπλισμό νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, κυρίως αθλοπαιδιών και ποδοσφαίρου 5Χ5, έτσι ώστε όλοι οι οικισμοί του Δήμου να έχουν το δικό τους αθλητικό χώρο.
δ) Θα εξοπλίζουμε και θα συντηρούμε τους χώρους άθλησης των σχολείων σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές.
ε) Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Δρυμαλίας
στ) Αναβάθμιση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νάξου.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο τουρισμός αποτελεί την κύρια οικονομική δραστηριότητα για τα νησιά μας. Όμως για να έχει προοπτική και μέλλον δεν θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στα σημερινά πρότυπα του λεγόμενου μαζικού τουρισμού και στο τρίπτυχο ήλιος, θάλασσα, φιλοξενία. Η Νάξος και τα γύρω νησιά έχουν τις προϋποθέσεις για να προσφέρουν πληθώρα εμπειριών στον επισκέπτη εκμεταλλευόμενα τη ποικιλότητα των τοπίων, τους φυσικούς πόρους, το πολιτισμικό και ιστορικό πλούτο, καθώς και τη παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας. Στόχος θα πρέπει να είναι η αύξηση και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και με ένα τουρισμό που θα είναι φιλικός στον άνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον.
Κύριες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που θα πρέπει να επικρατήσουν στα επόμενα χρόνια, προκειμένου η τουριστική ανάπτυξη να καταστεί ποιοτική και βιώσιμη είναι ο αγροτουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο περιηγητικός, ο πολιτιστικός και ο συνεδριακός τουρισμός. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο μαθητικό και αθλητικό τουρισμό.
Προκειμένου να εξυπηρετηθεί αυτή η στρατηγική θα θέσουμε ως προτεραιότητα μας την υλοποίηση έργων και δράσεων και τη στήριξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών ανάπτυξης τουριστικών υποδομών που θα εξυπηρετούν αυτές τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Αποδεχόμαστε τον εναλλακτικό τουρισμό, γιατί ταιριάζει απόλυτα με τις ιδιαιτερότητες των νησιών του δήμου, έτσι όπως τον ορίζει η Παγκόσμια Ένωση Προστασίας της Φύσης. ¨Είναι ένα περιβαλλοντικά υπεύθυνο ταξίδι και η επίσκεψη σε σχετικά ανενόχλητες φυσικές περιοχές, που αποσκοπεί στην απόλαυση και εκτίμηση της φύσης και των πολιτισμικών στοιχείων του παρόντος και του παρελθόντος και το οποίο προάγει τη διατήρηση, έχει χαμηλή επίδραση επισκεπτών και παρέχει χρήσιμα ενεργή κοινωνικοοικονομική ανάμιξη του ντόπιου πληθυσμού¨.
Θα επέμβουμε αποφασιστικά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τουριστικούς, επαγγελματικούς και δημόσιους φορείς για:
1. Την εκπαίδευση, τη καλλιέργεια του επαγγελματισμού και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς των τουριστικών δραστηριοτήτων.
2. Τη πάταξη της αισχροκέρδειας, της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς, της ηχορύπανσης και άλλων φαινομένων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της φιλοξενίας και οδηγούν τα νησιά μας στο περιθώριο των ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών.
3. Τη χάραξη και εφαρμογή από το Δήμο ενός σύγχρονου, καινοτόμου και ανταγωνιστικού μοντέλου τουριστικής προβολής, που μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνει:
• Την έκδοση, γενικού τουριστικού οδηγού, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, που θα περιέχει έγκυρα στοιχεία, ακριβείς χάρτες και ποιοτική ενημέρωση για, την ιστορία και αρχαιολογία, το μνημειακό και λαϊκό πολιτισμό, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, τη διαμονή, τη ψυχαγωγία και τη γαστρονομία. Στα πλαίσια αυτά θα προχωρήσει και η ριζική ποιοτική αναβάθμιση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου.
• Τη συμμετοχή του Δήμου και των παραγωγικών φορέων με περίπτερο στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, απευθυνόμενοι σε νέες αγορές όπως η Κίνα, η Ρωσία και οι χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου.
• Την αξιοποίηση της κρουαζιέρας ως νέου και συνεχώς αυξανόμενου τουριστικού προϊόντος και την επιδίωξη τροφοδοσίας των πλοίων με ντόπια προϊόντα.
• Την ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών στα νησιά μας με πύκνωση και αύξηση των δρομολογίων πλοίων και αεροπλάνων
Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων θα συσταθεί στο Δήμο θέση μετακλητού ειδικού επιστημονικού συμβούλου σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.



Ερώτηση Μ. Κεφαλογιάννη για τις καταστρεπτικές συνέπειες της αύξησης του ΦΠΑ στον τουρισμό

Η αύξηση του ΦΠΑ θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το τιμολογιακό μειονέκτημα του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με τους ανταγωνιστές, των οποίων ο ΦΠΑ για τα τουριστικά καταλύματα κυμαίνεται μεταξύ 5% και 7% (Ισπανία 7%, Τουρκία 8%, Κύπρος 5%, Μάλτα 5%, Πορτογαλία 5%) αναφέρει ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και ζητεί από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μια τόσο καταστροφική κίνηση για τον Τουριστικό Κλάδο, προσφέροντας ένα χωρίς προηγούμενο «δώρο» στις ανταγωνίστριες προς εμάς τουριστικές χώρες.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Προεδρίας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Πολιτισμού έχει ως εξής:

«Οι πανελλήνιες ενώσεις ξενοδοχειακών επιχειρήσεων εξέδωσαν δελτία τύπου εκφράζοντας την απόγνωση του κλάδου για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 18%, που θα επιφέρει την κατάρρευση της τουριστικής οικονομίας με μείωση εσόδων και αύξηση της ανεργίας.

Επειδή:

1. Η αύξηση του ΦΠΑ θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το τιμολογιακό μειονέκτημα του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με τους ανταγωνιστές, των οποίων ο ΦΠΑ για τα τουριστικά καταλύματα κυμαίνεται μεταξύ 5% και 7% (Ισπανία 7%, Τουρκία 8%, Κύπρος 5%, Μάλτα 5%, Πορτογαλία 5%).

2.Ακόμα και σε χώρες των οποίων η οικονομία δεν στηρίζεται στον τουρισμό, ο ΦΠΑ είναι σε χαμηλότερα επίπεδα, π.χ. Γερμανία 7%, Ολλανδία 8% και Γαλλία 5,5%.

3.Η διεθνής εμπειρία, έχει αποδείξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ οδηγεί σε μείωση της τουριστικής ζήτησης άρα μείωση εσόδων, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για το Κράτος. Οι επιπτώσεις είναι μεγαλύτερες, κυρίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, πολύ δε περισσότερο, σε περιπτώσεις όπου ένας τουριστικός προορισμός, όπως στην παρούσα φάση η χώρα μας, έχει κακή εικόνα στη διεθνή αγορά, ως αποτέλεσμα των γνωστών γεγονότων.

4.Η φετινή μείωση των εσόδων από τον τουρισμό υπολογίζεται ότι θα περιοριστεί περίπου στο 10%, κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών που προσφέρθηκαν ως αποτέλεσμα του συνδυασμού του μέτρου της επιδότησης εργασίας και της απορρόφησης εκ μέρους των επιχειρήσεων των αρχικών αυξήσεων του ΦΠΑ.

5. Μια πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση είναι αδύνατον να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις και είναι βέβαιο ότι θα τις οδηγήσει σε κατάρρευση, παρασύροντας και τα έσοδα του Κράτους.

6. Μια τέτοια απόφαση θα είναι μια κίνηση καθαρά «αυτοκτονική» και με βεβαιότητα, θα αποτελέσει τη «χαριστική βολή» για τον τουρισμό και την οικονομία της Ελλάδας.

7.Αποτέλεσμα της αύξησης του ΦΠΑ θα είναι η απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ, η πλήρης ανάσχεση κάθε τουριστικής επένδυσης, και η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας,

Ερωτάσθε ως μέλη της κυβέρνησης «όλων των Ελλήνων» Γ.Α. Παπανδρέου εάν προτίθεσθε να προχωρήσετε σε μια τόσο καταστροφική κίνηση για τον Τουριστικό Κλάδο, προσφέροντας ένα χωρίς προηγούμενο «δώρο» στις ανταγωνίστριες προς εμάς τουριστικές χώρες?

Ηράκλειο 14/9/2010

Ο Ερωτών

Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης
»

ΠΡΟΣ "ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Μετά από όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, όλοι οι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει ποιοί είναι οι υπεύθυνοι για την παράδοση της Ελλάδας στην κατοχική κυβέρνηση της Τρόϊκας.
Εσείς όμως αντί να αποκαλύπτετε αυτούς τους "δοσίλογους", με την δημοσιογραφική έρευνά σας, προσκαλείτε , φιλοξενείτε και δίνετε βήμα στους αποτυχημένους εντολοδόχους, στα "φαντάσματα " του παρελθόντος και στα αποκρουστικά πρόσωπα του πολιτικού προσκηνίου και παρασκηνίου.
Για παράδειγμα κ. Χατζηνικολάου με ποιά λογική μας παρουσίασες σε βραδυνό δελτίο σου, το αηδιαστικό "πολιτικό μίγμα" που λέγεται Πάκης Παυλόπουλος και Πέτρος Ευθυμίου...? Δέν έχεις καταλάβει ότι τους βαρεθήκαμε και τους σιχαθήκαμε τόσα χρόνια τους ....κύριους ΤΙΠΟΤΑ....? Άστους να ασχολούνται με τις προσοδοφόρες "επιχειρήσεις" τους στις "διαιτησίες " και στις "θεοσοφιστικές" διαδρομές τους. Εκτός και εάν τα αφεντικά σου τους επιβάλουν, λόγω παλαιάς καλής συνεργασίας.....

Νέα άγρια κόντρα Ρέππα - Παπακωνσταντίνου

Μόνο πιστόλια και μαχαίρια δεν έχουν βγει μεταξύ του Ρέππα και του Παπακωνσταντίνου για την οικονομική πολιτική.

Ο υπουργός Υποδομών, ως κορυφαίος υπουργός, στηρίζει αναγκαστικά τις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου αλλά επιβάλλει στα ΜΜΕ όταν δίνει συνεντεύξεις να μην τον ρωτούν ποτέ γι΄ αυτές.

Λέγεται ότι χθες στη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον Παπανδρέου διαφώνησε εντονότατα με την αύξηση του ΦΠΑ κατά τρεις μονάδες σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αλλά όταν του ζητήθηκε να προτείνει κάτι άλλο, δεν είχε τι να
πει.

Και τούτο όχι γιατί είναι μονόδρομος οι αυξήσεις φόρων στην παρούσα φάση αλλά γιατί δεν κατάφερε και ο ίδιος να συνεννοηθεί με τους μεγαλοεργολάβους ένα χρόνο τώρα, ώστε να αποδώσουν μερικά από τα οφειλόμενα στο Δημόσιο.

Σπουδαία αποκάλυψη έκανε ο Τσουκάτος....

Κυβέρνηση των "Οίκων"- γενικώς!

Σήμερα θα ασχοληθώ με ένα θέμα διαφορετικό.  
Το Life-style των σοσιαλιστικών υπουργών κατά την προσέλευση τους στην ορκωμοσία τους!
Παράλληλα  ο πρωθυπουργός μας   κάλεσε να ψηφίσουμε να τον στηρίξουμε να  αποτελειώσει την χώρα. 
Θα τον στηρίξεις;  
Εσύ ξέρεις;
Πάμε  στο θέμα μας. 
Αφού ψήφισαν για το καλό μας με αποτέλεσμα να έχεις  μείωση μισθών , ανεργία, ακρίβεια, συλλογικές  συμβάσεις κ.λ.π. προσήλθαν στο ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ φρέσκοι φρέσκοι να ορκιστούν εν όψει της αναβάθμιση τους. 
Φυσικά λόγω της σοβαρότητας του θέματος ντύθηκαν ανάλογα όπως απαιτεί η περίσταση!
Ας  αρχίσουμε με την κ. ΑΠΟΣΤOΛΑΚΗ , η οποία προσήλθε με κομψό μοβ φόρεμα και με τσάντα  Longchamp και με μπεζ πέδιλα  ασορτί! 
Μοντελάκι  η δικιά σου. Φυσικά η τσάντα είναι επώνυμη και όχι μαϊμού made china!
Η κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ προσήλθε και  αυτή κομψά ντυμένη η οποία φόραγε τετράφυλλο τριφύλλι , όχι τα 5φύλλο το φοράει άλλος, με υπογραφή οίκου Van Cleef a Arpels με τιμή πάνω από 10000 ΕΥΡΟ!
Τελευταία η κ. ΝΤΑΛΑΡΑ , σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή της εργατιάς κ.λ.π. ,εκτός  των άλλων  είχε μία τσαντούλα  αξίας πάνω από 750 του οίκου MULBERYBAYWATER , βρε μανία με τους οίκους , και κουταλάκι σκουλαρίκι χρυσό παρακαλώ. Ναι, χρυσό σκουλαρίκι κουταλάκι ! Μήπως υπονοεί κάτι;
Έτσι προσήλθαν να ορκιστούν για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.
Βλέπεις ,το νέο  ΠΑΣΟΚ  ή  το  ΠΑΣΟΚ του  μνημονίου , έχει αδυναμία στους  οίκους γενικώς!

Υ.Γ.: Και σκέφτομαι τώρα. Ο πρωθυπουργός μας καλεί σε  δημοψήφισμα! Με τι ρούχα να πάω ; Με αυτά που πάνε σε κηδεία; 
Νίκος Δ. Καράς 
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

" Ο Έλληνας πρωθυπουργός άθελά του, εξηγεί τον πραγματικό λόγο για τον οποίο θα χρεοκοπήσει η χώρα του"

Απόσπασμα της συνέντευξης Τύπου Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου   μετά το τέλος της Διάσκεψης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στο Όσλο (13 Σεπτεμβρίου)
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θεωρώ ότι δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Πρώτον, να υπάρξει ενισχυμένη διαφάνεια, μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να καταπολεμήσουμε την διαφθορά, που ενίοτε ενυπάρχει και στο φοροεισπρακτικό σύστημα – και συνεργαζόμαστε στενά με ξένους εμπειρογνώμονες, τόσο από το ΔΝΤ, όσο και από κράτη του εξωτερικού, για το σκοπό αυτό – όμως εκείνο που θεωρώ εξίσου σημαντικό, είναι να υπάρχει μια κουλτούρα υπευθυνότητας, οπότε ο κόσμος να αποκτήσει συνείδηση του γεγονότος ότι, δεν είμαστε φτωχή χώρα, αλλά χώρα η οποία, ούτε αξιοποιεί ορθά, ούτε διαχειρίζεται καταλλήλως τους πόρους της. Με τον τρόπο αυτό, γρήγορα θα βγούμε από την κρίση.

Εξάλλου, όταν κάνουμε λόγο για κοινωνική προστασία, κάνουμε λόγο για κίνητρα και για μια ώθηση στην οικονομία. Έχετε απόλυτο δίκιο. Αν είχαμε επιλύσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, δεν θα είχαμε απολύτως καμιά ανάγκη άλλων δανείων.
Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του Financial Post.:  " Greek PM inadvertently explains the real reason his country is going bankrupt "
 " Ο Έλληνας πρωθυπουργός άθελά του, εξηγεί τον πραγματικό λόγο για τον οποίο θα χρεοκοπήσει η χώρα του"
Το άρθρο στηριζόμενο στα λεγόμενα του πρωθυπουργού υποστηρίζει:
 -Αφού υπάρχει φοροδιαφυγή και υστέρηση στην είσπραξη φόρων
- Αφού υπάρχει διαφθορά 
- και δεδομένου ότι η επίλυση των πιο πάνω προϋποθέτουν κοινωνικές, και δομικές αλλαγές που δεν μπορούν να συμβούν μέσα στους επόμενους μήνες ...

Η αναδιοργάνωση του χρέους είναι προ των πυλών

Ανακοινώσεις Κόκκινου σήμερα στην Πάρο

Τα ονόματα της Δώρας Σαρρή ( επιχειρηματίας , Γραμματέας της Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου - Αντιπάρου), του Κώστα Μπιζά (καθηγητής μαθηματικών, Δημοτικός Σύμβουλος ), και του Χρύσανθου Μπαφίτη (επιχειρηματίας νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων) θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 σε αίθουσα του ξενοδοχείου "Πάνδροσος" στην Πάρο στις 19:00 ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Οι παραπάνω θα είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στον συνδυασμό του κ. Κόκκινου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».

Χθες Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010, ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», με επικεφαλής τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, παρουσίασε στην Αίθουσα «ΑΚΤΑΙΟΝ» στη πόλη της Ρόδου τα δέκα (10) πρώτα ονόματα του συνδυασμού για την εκλογική περιφέρεια της Ρόδου που περιλαμβάνει τα νησιά: ΡΟΔΟ, ΧΑΛΚΗ, ΤΗΛΟ, ΣΥΜΗ και ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1) ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αγρονόμος, Τοπογράφος Μηχανικός.

2) ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τ. Επιθεωρητής Εργασίας Δωδεκανήσου, Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου.

3) ΚΑΝΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Λογιστής-Φοροτεχνικός, Αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου.

4) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

Υπάλληλος Ο.Α.ΕΔ., Νομαρχιακή Σύμβουλος Δωδεκανήσου.

5) ΚΑΡΑΤΑΠΑΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Ιατρός ΕΣΥ-Αναισθησιολόγος.

6) ΚΟΥΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δημοτική Υπάλληλος.

7) ΚΟΥΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Οικονομολόγος.

8)ΜΠΑΡΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Υπάλληλος ΔΕΥΑΡ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου.

9) ΣΑΡΙΚΑ-ΚΟΥΜΠΙΑΔΗ ΔΩΡΟΘΕΑ (Ροδούλα)

Ελεύθερη Επαγγελματίας

10) ΤΡΙΟΜΜΑΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Τραπεζικός Υπάλληλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου.

Αύριο ο κ. Κόκκινος θα βρεθεί για τον ίδιο λόγο, ανακοίνωση ονομάτων που θα βρίσκονται στο συνδυασμό του, στη Σαντορίνη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).
Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό.Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.
Ευχαριστώ.
-----------------------------------
Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών
Τηλ.: 210-7289666 210-7289666