slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Χτίζουμε το συνασπισμό που θα αλλάξει την Ελλάδα"

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική την οποία ασκεί στον οικονομικό τομέα, ασκεί ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του....

στον Τύπο της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι με το Μνημόνιο η χώρα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην ύφεση, στα λουκέτα και την απελπισία.

«Δεν χρειάζεται να κουραστούμε για να πείσουμε κανέναν ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι αδιέξοδη, αυτό το ξέρουμε όλοι πια. Εκείνο που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε για την εναλλακτική μας πολιτική και να μετατρέψουμε την οργή σε ελπίδα», τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Ο αρχηγός της ΝΔ επισημαίνει ότι «ως αντιπολίτευση έχουμε ένα καθήκον να δώσουμε πολιτική διέξοδο σ΄αυτή τη συσσωρευμένη πίεση, να δώσουμε στην κοινωνία χειροπιαστή και ρεαλιστική προοπτική και να δει ο κόσμος ότι υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο οδηγεί αυτό το Μνημόνιο».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στην εναλλακτική προοπτική διεξόδου από την κρίση, την οποία έχει διατυπώσει το κόμμα του και εκτιμά ότι «γύρω από αυτή συσπειρώνονται, ήδη, ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας», ενώ τονίζει ότι στόχος του στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι «να φτάσει το μήνυμα της ελπίδας σε όλο τον ελληνικό λαό και να δοθεί η ευκαιρία στο εκλογικό σώμα να αντιδράσει πολιτικά».

Και αυτό γιατί «αν δεν αντιδράσει πολιτικά σήμερα, υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει η λαϊκή οργή αργότερα. Αυτός είναι ο στόχος και αυτός είναι ο πήχυς και δεν μπορεί στο μέσο μιας τέτοιας κοινωνικής κρίσης εμείς να «μετράμε κουκιά”».

Ο αρχηγός της ΝΔ υπογραμμίζει ακόμη ότι «μας ενδιαφέρει να έρθουμε στην εξουσία για να αλλάξουμε την Ελλάδα και να την αλλάξουμε με τη θέληση του ελληνικού λαού, όχι με τον «μπαμπούλα» του Μνημονίου. Γιατί οι μεγάλες αλλαγές ποτέ δεν γίνονται με το στανιό, ποτέ δεν γίνονται κόντρα στην οργή και την απελπισία της κοινωνίας. Εμείς, λοιπόν, χτίζουμε αυτό το μεγάλο συνασπισμό που θα αλλάξει την Ελλάδα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μόνο μια στιγμή, ένα μόνο «σκαλοπάτι», για να χτίσουμε αυτή τη μεγάλη δύναμη ανατροπής των αδιεξόδων».

Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνεται της επιλογής του να «κατεβάσει» υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Αττική τον Βασίλη Κικίλια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι νέοι και άφθαρτοι πληρούν την προϋπόθεση της αξιοπιστίας, τονίζει ότι δεν μετανοιώνει που υποστηρίζει τον Π. Ψωμιάδη στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ερωτώμενος για τον αρχηγό του ΛΑΟΣ. υπογραμμίζει ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης ψήφισε φανατικά το Μνημόνιο, είναι απέναντί μας σε όλα τα βασικά και δεν χάνει ευκαιρία να μας το δείχνει και να μας το θυμίζει».

Ο αρχηγός της ΝΔ ερωτώμενος αν κάποιοι επιθυμούν μια διασπασμένη ΝΔ, αναφέρει ότι «δεν ξέρω τι επιθυμεί ο καθένας, ούτε θα κάνω δίκη προθέσεων οποιουδήποτε. Πάντως αν κάποιοι επιθυμούν διασπασμένη τη ΝΔ, θα μείνουν με την επιθυμία».

Και στο ερώτημα αν τον ανησυχεί ο κατακερματισμός της Κεντροδεξιάς, καθώς η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά:

«Στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα δείτε μεγάλες ανακατατάξεις του εκλογικού χάρτη και μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων. Η ΝΔ θα γίνει τελικά ο πόλος συσπείρωσης όλων εκείνων που θέλουν μια άλλη προοπτική για τον τόπο (…). Οσοι ταυτίστηκαν με το παλαιό καθεστώς που καταρρέει και με το Μνημόνιο που βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης δεν χωρούν. Και δεν έχουν τίποτα να πουν».
Ο Αντώνης Σαμαράς, τέλος, εκφράζει την αντίθεσή τους στις αλλεπάλληλες εξεταστικές επιτροπές για υποθέσεις -”όπου το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι δεν θα βρεθεί τίποτα, για την ακρίβεια τίποτα εις βάρος της ΝΔ, γιατί μέχρι τώρα βρέθηκαν στοιχεία σκανδάλου σε βάρος πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ», λέει- και σημειώνει ότι «από τη στιγμή που συνεχίζουν χωρίς λόγο, αυτό σημαίνει ότι μόνο τους σωσίβιο είναι να κρατάνε τη ΝΔ όμηρο και αυτό βέβαια δεν αφήνει κανένα περιθώριο να δείξουμε συναινετική διάθεση».

http://www.antinews.gr/?p=61521

Σήμερα, μετά από 1 χρόνο στην Κυβέρνηση, τα φόρτωσε πάλι όλα στη ΝΔ...

Θα μας πει πως τα λεφτά που μοίραζε πέρσι στη ΔΕΘ με αυξήσεις μισθών και επιδόματα... τα μοίραζε γιατί δεν ήξερε... Γι αυτό να θυμηθούμε τι έλεγε τον Δεκέμβριο του 2009, όταν ήταν τρεις μήνες Πρωθυπουργός και ήξερε πολύ καλά... όταν οι Ευρωπαίοι του έλεγαν ότι πρέπει να μειώσει τους μισθούς και αυτός έλεγε:

Δεν παγώνουν οι μισθοί, λέει ο Παπανδρέου
12/12/2009
Επιμένει στο προεκλογικό πρόγραμμα και τις «μεγάλες θεσμικές αλλαγές»

Τέλος στα σενάρια για λήψη έκτακτων μέτρων σε μισθούς και συντάξεις έβαλε ο πρωθυπουργός χθες από τις Βρυξέλλες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής. «Δεν θα την πληρώσει ο μισθωτός, δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές και πάγωμα μισθών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Οπως επισήμανε, η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής (ΣΣ. Αυτό παραδέχεται ότι παρέλαβε από τη ΝΔ): «Δεν είμαστε εκεί, αν ήμασταν θα κόβαμε μισθούς. Η προσπάθειά μας είναι να μη φτάσουμε εκεί» (ΣΣ. Τελικά η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση). Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε το κοινωνικό κράτος, ήρθαμε να άρουμε ανισότητες» και περιέγραψε τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση ως «αλλαγές που θα πονέσουν, αλλά μόνο εκείνους που πρέπει να πονέσουν».

Ο κ. Παπανδρέου επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, για την οποία είπε ότι κληροδότησε τεράστιο έλλειμμα και χρέος, αλλά και έλλειμμα αξιοπιστίας. Επέμεινε δε ότι το μήνυμα που θέλησε να περάσει στους Ευρωπαίους εταίρους είναι ότι οι αιτίες της κρίσης στην ελληνική οικονομία είναι πολύ διαφορετικές από τις αιτίες της κρίσης στις οικονομίες άλλων χωρών και, ως εκ τούτου, οι συνταγές που εφαρμόσθηκαν εκεί, δεν είναι αποτελεσματικές για την ελληνική περίπτωση (ΣΣ. Παρόλ' αυτά έφερε το ΔΝΤ και εφάρμοσε "ξένες συνταγές" με αποτέλεσμα και να μας τσακίσει στη φορολογία και να χειροτερεύει η κατάσταση...). «Είναι δικά μας προβλήματα, τα γνωρίζουμε και εμείς θα τα αντιμετωπίσουμε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν ζήτησε από τους ομολόγους του προνομιακή μεταχείριση, αλλά στήριξη και αλληλεγγύη.

Τρίπτυχο ενίσχυσης

Για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση, με στόχο μια διαφορετική αναπτυξιακή πορεία, θα κινηθεί στο τρίπτυχο ενίσχυσης και τόνωσης της οικονομίας, νοικοκυρέματος του δημοσίου τομέα και στροφής στην πράσινη ανάπτυξη (ΣΣ. Ακατάσχετη μπουρδολογία μιας και τίποτα απ' αυτά δεν έγινε...). Περιέγραψε τις πολιτικές που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα ως «μεγάλες θεσμικές αλλαγές», οι οποίες θα αποδώσουν και θα συνεχίσουν να αποδίδουν σε βάθος χρόνο, σε αντίθεση με την πρόσκαιρη απόδοση των έκτακτων μέτρων. Αυτές οι θεσμικές αλλαγές, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, στοχεύουν στην πάταξη της συστηματικής διαφθοράς, η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομία και τις επενδύσεις, την αντιμετώπιση της πελατειακής νοοτροπίας, την περικοπή της σπατάλης, τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο όλων των υπουργικών αποφάσεων, οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και η μετάβασή της από πέντε επίπεδα σε τρία εντός του 2010, που θα επιφέρει μείωση των θέσεων αιρετών και της γραφειοκρατίας και οι αλλαγές στη φορολόγηση, με στόχο τη διαμόρφωση μιας άλλης φορολογικής συνείδησης. Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε την ανάγκη συστράτευσης των κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων στη μάχη για την πάταξη της διαφθοράς.

Τέλος, αφού έκανε λόγο για «απαράδεκτες» αναλύσεις για την ελληνική οικονομία, έστειλε μήνυμα προς τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης (ΣΣ. Όταν έκανε τον νταβά... τώρα θα στείλει τον Παπακωνσταντίνου να παρακαλέσει μήπως και μας δανείσουν τίποτα ψιλά να βγει να πανυγυρίζει....), επικαλούμενος τα λεγόμενα του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο οικονομίες χωρών να είναι έρμαια στις αξιολογήσεις διαφόρων οίκων
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100019_12/12/2009_383194

Ο κ. Παπανδρέου απορρίπτει σκληρά μέτρα
12/12/2009
Επιμένει στο πρόγραμμά του

Με κατηγορηματικό τρόπο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψεως επώδυνων μέτρων για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, με τις δηλώσεις του κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στις Βρυξέλλες μετά το πέρας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο κυριάρχησε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τις εισηγήσεις και προτροπές που δέχεται για πάγωμα των αποδοχών στον δημόσιο τομέα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι οι μισθοί το πρόβλημα», αλλά και ότι δεν θα επιβαρυνθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Αρνήθηκε ότι «η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού», απέρριψε μέτρα σαν αυτά που λαμβάνει η Ιρλανδία και επέμεινε ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θα γίνει μέσω της πάταξης της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων, με βάση τις προβλέψεις του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, η υλοποίηση των οποίων θα επιταχυνθεί.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι κορυφαίοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιμένουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τάχιστα το δημοσιονομικό της πρόβλημα και «να αποδειχθεί συνεπής προς τις υποχρεώσεις της». Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup ζητούν τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_12/12/2009_383227

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΞΩΘΗΣΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΊΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΕΞΑΡΧΗΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΧΩΡΑ;

Επιστροφή στην περίληψη...

ΕΣΥ: Στα 1,2 δισ. ευρώ τα χρέη μέσα στο 2010

ΨΕΥΤΕΣ
«Ξεχρεώνουμε»... υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας για τα εκατομμύρια ευρώ που συσσωρεύονται κάθε μήνα ως οφειλές του ΕΣΥ προς τις προμηθεύτριες εταιρείες. Πώς όμως γίνεται να αποπληρώνει κανείς και ταυτόχρονα τα νοσοκομεία να αυξάνουν κατά 200 εκατ. ευρώ κάθε μήνα τις οφειλές τους;Και για του λόγου το αληθές, μόνο το πρώτο εξάμηνο του ...

2010 τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα χρωστούν πάνω από 1,2 δισ. ευρώ, ποσό που θα κληθεί να τακτοποιήσει ο νέος υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος.

Η ιστορία, που είναι επαναλαμβανόμενη τα τελευταία χρόνια και βλάπτει σοβαρά την υγεία των ελλήνων ασθενών, έχει ως εξής: Τα δημόσια νοσοκομεία αγοράζουν προϊόντα, αποπληρώνουν ούτε καν το 5% του συνόλου, οι προμηθεύτριες εταιρείες αρχίζουν τα εμπάργκο και τις διακοπές παραδόσεων και οι γιατροί μένουν χωρίς προϊόντα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Ενδεικτική είναι η υπόθεση των φαρμάκων. Το πρώτο εξάμηνο του 2010 (1.1.2010 -31.6.2010) τα νοσοκομεία προμηθεύτηκαν φάρμακα αξίας 688,8 εκατ. ευρώ. Πόσα από αυτά ξεχρέωσαν; Μόλις το 2,4%, δηλαδή 16,7 εκατ. ευρώ. Υπόλοιπο λογαριασμού: 672,1 εκατ. ευρώ. Ποσό ουδόλως ευκαταφρόνητο, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται μόνο για τις αγορές των φαρμάκων και μάλιστα αυτά που προέρχονται από τις μεγάλες ξένες εταιρείες. Πρέπει κανείς να υπολογίσει τα φάρμακα των ελληνικών εταιρειών, τα αναλώσιμα υλικά, τα μηχανήματα και όλες τις άλλες υπηρεσίες για να αντιληφθεί το μέγεθος που αποκτά το «τεφτέρι» του Ανδρ. Λοβέρδου.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το 60,5% των δημόσιων νοσοκομείων, δηλαδή τα 101 από τα συνολικά 167, δεν πλήρωσαν ούτε ευρώ για φάρμακα που αγόρασαν μέσα στο 2010. Οσο για τον μέσο όρο του χρόνου καθυστέρησης για την αποπληρωμή των οφειλών, αυτός αγγίζει τους έξι μήνες, κοντά δηλαδή στις 174 μέρες.

Ποιοι είναι οι πιο κακοπληρωτές;

*Το κεντρικό φαρμακείο του ΙΚΑ εμφανίζει τα υψηλότερα χρέη σε φαρμακευτικές-μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με συνολικό ποσό 60,6 εκατ. ευρώ, που αποτελεί το 9% του συνόλου των οφειλών. Τα δέκα πρώτα πιο ασυνεπή νοσοκομεία έχουν χρέη ύψους 244,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 36,3% των συνολικών οφειλών.

*Δεύτερο στη λίστα των «πρωταθλητών» στα χρέη είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο «Ευαγγελισμός» που δεν έχει καταβάλει 22,9 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί το «Λαϊκό» με 21,9, το «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης με 21,8 εκατ. ευρώ και το Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» με 20,2 εκατ. ευρώ.

*Ανακόλουθα εμφανίζονται και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, καθώς τα χρέη τους φθάνουν στα 102,9 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 15,3% του συνόλου των οφειλών. Πρώτο στη λίστα των χρεωμένων πανεπιστημιακών νοσοκομείων είναι αυτό της Πάτρας και ακολουθεί του Ηρακλείου.

*Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία χρωστούν συνολικά 5,6 εκατ. ευρώ και η καθυστέρηση αποπληρωμής φθάνει τους 5,8 μήνες. Το 43,8% των οφειλών προέρχεται από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής που δεν έχει πληρώσει 2,4εκατ. ευρώ.

*Πρωταθλητής των Στρατιωτικών Νοσοκομείων είναι το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με οφειλές που αγγίζουν τα 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν έχουν καταβάλει 19,9 εκατ. ευρώ.

ΣΟΥΠΑ...

Από τις χειρότερες συνεντεύξεις Τύπου των τελευταίων ετών. Σε σχέση με τις παλιότερες συνεντεύξεις Τύπου πρωθυπουργών, η σημερινή ήταν άνευρη, κουραστική και χωρίς ειδήσεις. Ελάχιστες ερωτήσεις που έβγαζαν πραγματικές ειδήσεις. Κάποτε πήγαιναν στη ΔΕΘ δημοσιογράφοι όπως οι...
Ν. Χασαπόπουλος, Γ. Βότσης, Ν. Χατζηνικολάου, Δ. Ρίζος, Ν. Κακαουνάκης, Α. Δελατόλας, Γ. Ταμπακόπουλος, Β. Κανελλόπουλος, Γ. Παπουτσάνης και άλλοι πολλοί. Τότε έβγαιναν ειδήσεις. Οι ερωτήσεις πιεστικές. Σήμερα; Μαύρα χάλια...
Fimotro

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΕΙΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΝΟ;;;;; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ

ΣΥΝΦΩΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΙΝΟ ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ???

IPHONE 4 ΓΙΑ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΑ IPHONE 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΞΙΑΣ 800 ΕΥΡΩ.
ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΟΣΧΟΛΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ , ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ 7 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ, ΟΣΟ Η ΕΠΙΛΟΓΗ , ΕΝΟΣ ΑΚΡΙΒΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ , ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ , ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑΤΟΣ ΤΟΘ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ IPHONE , ΑΣ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΚΙΜΠΑΡΛΙΚΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΣΩΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

Με ανακοίνωσή του δηλώνει την υποψήφιότητά του με το Νίκο Μαράκη ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Δρυμαλίας Νικηφόρος Χωριανόπουλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νικηφόρου Χωριανόπουλου

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς εκλογές με τον συνδυασμό «Συμπαράταξη για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες» του Νίκου Μαράκη.

Αυτή μου η απόφαση δεν έχει σχέση με κόμματα, προσωπικά οφέλη ή ό,τι άλλο, παρά μόνο με την αμέριστη και χωρίς ανταλλάγματα αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και επέλεξα ως μόνιμη κατοικία μου.

Πιστεύω πως, όλα αυτά τα χρόνια, ως εκλεγμένος δημοτικός …


σύμβουλος αλλά και ως απλός ιδιώτης, έχω αποδείξει ότι πάνω από όλα βάζω το καλό των χωριών μας και των κατοίκων τους. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πλάι σε κάθε συμπατριώτη μου, συμμετέχοντας στην εύρεση λύσης σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Θεωρώ ότι η ορεινή Νάξος είναι αδικημένη, έχει στερηθεί πολλά μικρά και μεγάλα έργα, που θα δώσουν πνοή ζωής στα χωριά.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δρυμαλίας δεν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος από την Κωμιακή και κανένας άλλος, δημοτικός σύμβουλος, δεν έχει βρεθεί αυτά τα τριάμισι χρόνια να διεκδικήσει, έστω και το ελάχιστο για αυτόν τον τόπο.
Από την 1η Ιανουαρίου 2011, με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» πολλά είναι αυτά που θα αλλάξουν εκτός από τη δομή του νέου δήμου.
Η ορεινή Νάξος πρέπει να είναι παρούσα, να προτείνει, να απαιτήσει. Τα χωριά μας έχουν ανάγκη από άτομα που γνωρίζουν τις συνθήκες ζωής και τα προβλήματα και είναι αποφασισμένα να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για να έχουν τα χωριά μας όσα έχουν στερηθεί και αξίζουν.
Πιστεύω - με τα σημερινά δεδομένα - ότι ο συνδυασμός του Νίκου Μαράκη δίνει τα εχέγγυα για μια ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας και των μικρών Κυκλάδων και γι’ αυτό το λόγο διεκδικώ την ψήφο σας μέσα από αυτόν, τονίζοντας, όμως, ότι αν εκλεγώ στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα εκπροσωπήσω τον κάθε ένα από εσάς κι όχι κάποιο κόμμα ή όποια άλλα συμφέροντα.
Νικηφόρος Χωριανόπουλος