slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ Η ΥΓΕΙΑ ΝΟΣΕΙ

Κως 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Συνεχίζοντας τις περιοδείες του στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ο Κος Κόκκινος μετέβει την Τέταρτη 29 Σεπτεμβρίου από την Κάλυμνο στην Κω.

Συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας το όποιο ήταν έργο του Γ΄ ΚΠΣ και παραδόθηκε το Μάιο του 2009. Δυστυχώς και παρά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας, το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας είναι κλειστό!!!

Τραγική είναι και η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κω…

όπου ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει 45 θέσεις γιατρών και υπηρετούν μόλις 15. Όπως και στην Κάλυμνο (νησί των πολυτέκνων ) έτσι και στην Κω , (νησί του Ιπποκράτη) , στο Νοσοκομείο δεν υπηρετεί παιδίατρος και απουσιάζουν πολλές ειδικότητες. Το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξουθενωμένο από το υπερβολικό φόρτο εργασίας και δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για περεταίρω στελέχωση του.
Αγνοείται και η τύχη του νέου Νοσοκομείου της Κω, η δημιουργία του οποίου είχε δρομολογηθεί από το 2008.
Συνομιλώντας με ανθρώπους του Τουρισμού διαπιστώθηκε η μείωση των εσόδων τους.
Επίσης είναι εμφανής η εικόνα παύσης των έργων υποδομών σε αντίθεση με την περίοδο 2004-2009 που διατεθήκαν 60 εκ. ευρώ για έργα όπως:
- Ο ΧΥΤΑ
- Η επέκταση του Βιολογικού της Κω
- Λιμάνι της Κω
- Ο Βιολογικός της Καρδάμαινας
- Σχολικά Κτίρια και οδικοί άξονες
Ο Κος Κόκκινος κατά την παραμονή του στην Κω συναντήθηκε με τους υποψηφίους δημάρχους Κους Κυρίτση, Χατζηνικολάου , Καiσερλη και Μυλωνά , είχε επαφές με πολίτες του νησιού και πραγματοποίησε σύσκεψη με τα στελέχη του συνδυασμού του που εντός των ημερών ολοκληρώνεται για την Κω και τη Νίσυρο.
Ο Κος Κόκκινος την Παρασκευή και το Σάββατο , 1 και 2 Οκτωβρίου 2010 συνεχίζει την περιοδεία του στην Κύθνο και την Κέα.
Ερωτηματικό (άλλα !) η στάση του τέως
Όπως διαβάζουμε στο Βήμα της Νάξου ο μέχρι πρωτινός υποστηρικτής του Θανάση Γρυλλάκη, και στέλεχος της ηγετικής ομάδας, τέως Δήμαρχος Δρυμαλίας φέρεται να επανεξετάζει την υποστήριξή του στο συνδυασμό, επικαλούμενος τις πιέσεις που δέχτηκε από ανθρώπους που κινούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Θανάσης Γρυλλάκης και συνεργάτες του, σύμφωνα πάντα με το Βήμα της Νάξου ,συνομίλησαν με τον τέως το βράδυ της Δευτέρας στο Φιλώτι. Εκεί διαπιστώθηκε η διαφορετική αντίληψη στο θέμα του σχεδιασμού της εκλογικής τακτικής, Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι οδηγεί σε διάσταση τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με με την ιδία πηγή, και πριν προηγηθεί η συνάντηση Γρυλλάκη- Βασιλάκη, ο τέως είχε ήδη συνομιλήσει με ανθρώπους – ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ Δ. ΚΑΠΟΥΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ - από την πλευρά Μαράκη για το ενδεχόμενο συνεργασίας. Αυτό το τελευταίο φαίνεται πως επηρέασε τις σχέσεις των δύο πλευρών και οδήγησε στην στάση αυτή του τέως και την προσέγγιση με το στρατόπεδο του Ν. Μαράκη, κάτι που κάνει κάποιους να μιλούν για αυτομόληση.
Υ.Γ. :Εκρηκτική προβλέπεται η συγκατοίκηση στο ίδιο συνδυασμό των Μανωλιτο , μικρού Νικόλα και του ΤΕΩΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: