slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερωτήματα και διαπιστώσεις για το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου

Η κίνηση « Πολίτες Κόντρα Στον Καιρό » σε σημερινό δελτίο τύπου 31-8-2010 αναφέρεται στην υπόθεση του σκανδάλου της Πολεοδομίας Σύρου .

« ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ »

(12 συν15 - Συν - Κυκλαδικη Πρωτοβουλία )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

( Για την υπόθεση του σκανδάλου της πολεοδομίας Σύρου )

Τα τελευταία
στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την αμαρτωλή υπόθεση της Πολεοδομίας της Σύρου και την εισαγγελική δίωξη που ακολούθησε , επιβεβαιώνουν πλήρως τις θέσεις που υποστήριξε η Συν - Κυκλαδική Πρωτοβουλία όλο το προηγούμενο διάστημα .

Δηλώνουμε καταρχήν την ικανοποίηση μας γιατί φαίνεται ότι με τη συνεχιζόμενη έρευνα για το σύνολο των πτυχών της υπόθεσης , προωθείται η διαλεύκανση της . Βεβαίως οι αποκαλύψεις γύρω από το μέγεθος των παρανομιών και τη συγκάλυψη τους , μας βάζουν ακόμα μια φορά σε οδυνηρές σκέψεις για τη λειτουργία του συνολικού διοικητικού συστήματος  στη χώρα μας και για το κατά  πόσο αυτή μπορεί να οδηγεί σε αναπαραγωγή σκανδάλων και σε συγκάλυψη κάθε είδους ανομίας .

Δεν είναι δυνατόν να αποκρύπτονται και να συγκαλύπτονται για μεγάλο χρονικό διάστημα πρόστιμα 20 εκατομμύρια ευρώ για κατασκευή αυθαίρετων , ούτε βεβαίως να αντιμετωπίζεται μοιρολατρικά η κατεδάφιση τους , που δημιουργεί έτσι κι αλλιώς μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές καταστροφές .

Υπάρχει επιπλέον ένα θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης , η επιλεκτική εμφάνιση στοιχείων των καταθετών των λογαριασμών των δύο ανώτερων υπαλλήλων της πολεοδομίας , όπως ο Δήμος Μυκόνου , ενώ η διαφάνεια ενώπιον των θεσμών όπως το νομαρχιακό συμβούλιο , θα απαιτούσαν τη γνωστοποίηση τους , όπως επανειλημμένα και δημόσια είχαμε ζητήσει .

Σε ότι αφορά στην δίωξη του νομάρχη Κυκλάδων και του αντινομάρχη για απλή συνέργεια σε βαθμό κακουργήματος , επιβεβαιώνει προφανώς την πολιτική ευθύνη , αλλά σε ότι αφορά στην έλλειψη στελέχωσης , θα έπρεπε οι ευθύνες να διερευνηθούν και να καταλογιστούν και στα συναρμόδια υπουργεία και τους πολιτικούς τους προϊστάμενους , οι οποίοι όφειλαν να εγκρίνουν  χωρίς καθυστερήσεις και δεν το έκαναν , την πλήρωση των θέσεων των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , ανάμεσα τους και των πολεοδομικών γραφείων .

31-8-2010
Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: