slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καταπέλτης ο Γ. Βρούτσης για το πάγωμα των μισθωμάτων των άγονων γραμμών



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μαρασμός και Απομόνωση ήταν αυτό που επιφύλασσαν οι προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα μικρά νησιά μας»

Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) να προχωρήσει στο «πάγωμα» ή ακόμη και στη μείωση κατά 10% των επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου, ουσιαστικά αποκαλύπτει τις κυβερνητικές προθέσεις που θα οδηγήσουν στο περιθώριο, τον μαρασμό και την εγκατάλειψη τα μικρά νησιά μας.
Η ζωτικής σημασίας ακτοπλοϊκές συνδέσεις των μικρών νησιών του

Αιγαίου, όρος απαράβατος για την επιβίωση των κατοίκων και την ανάπτυξη των νησιών, μπαίνουν στον Προκρούστη του Μνημονίου. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι εξαφανισμένοι σήμερα «Σωτήρες της», υπέκρυπταν επιμελώς τις πραγματικές τους προθέσεις λέγοντας ψέματα και «τάζοντας λαγούς με πετραχήλια», περί μιας νέας νησιωτικής πολιτικής που θα διασφάλιζε μία καλύτερη μοίρα και ένα καλύτερο αύριο για τους κατοίκους των νησιών μας.
Η γνωμοδότηση του ΣΑΣ είναι καταπέλτης και φανερώνει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον ευαίσθητο τομέα της νησιωτικής Ελλάδος.
Τελικά, η Κυβέρνηση με παλινωδίες και μια ανύπαρκτη νησιωτική πολιτική, κατάφερε όχι μόνο να μεθοδεύσει την υποβάθμιση (καθυστέρηση διαγωνισμού), αλλά και την περικοπή των δρομολογίων των λεγόμενων «άγονων γραμμών», αφήνοντας στην απομόνωση χιλιάδες νησιώτες.
Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη ζωτική σημασία που έχουν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των μικρών νησιών του Αιγαίου για την επιβίωση των κατοίκων τους, καθώς και για την μελλοντική πρόοδο και ανάπτυξη τους.
Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται, ότι τα πλοία της γραμμής αποτελούν τις μοναδικές γέφυρες σύνδεσης και επικοινωνίας των μικρών νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Δείχνει να μην αντιλαμβάνεται, τελικά ποιες είναι οι πραγματικές υποχρεώσεις της Πολιτείας για τακτική, γρήγορη και ασφαλή μεταφορά. Δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο που όχι μόνο δεν ψήφισαν, αλλά και που αρνούνται να αναγνωρίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: