slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επειδή γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας..ονόματα να μας πείτε, ονόματα κ. Μπεγλίτη


Ακούστε απόσπασμα της συνέντευξης (28/8/2010) του ΥΦΕΘΑ κ. Μπεγλίτη στον FLASH.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί έγινε αυτό κ. Μπεγλίτη; Γιατί δηλαδή έχουμε μπει σε αυτόν τον φαύλο κύκλο των επενδύσεων; Μήπως έχουν να κάνουν με εγχώρια συμφέροντα οικονομικά, που ουσιαστικά κερδίζουν πράγματα από την αγοραπωλησία στρατιωτικού εξοπλισμού;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είμαστε ευτυχώς ή δυστυχώς μια μικρή χώρα που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες και αυτά πρέπει να τα πούμε. Γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα. Εγώ θα αντιλαμβανόμουν ακόμη και θα δεχόμουν οριακά να σηκώσουμε το βάρος του κόστους, υπό την προϋπόθεση όμως πως θα είχαμε το αντίστοιχο όφελος. Πολλές φορές αυτή η σχέση κόστους - οφέλους δεν υπήρξε, ήταν τελείως ανεστραμμένη, με αποτέλεσμα να δαπανούμε πόρους εθνικούς για κάτι, το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική.


Σχόλια:
Επειδή είναι πολύ σοβαρά αυτά που καταγγέλλετε κ. Μπεγλίτη, επειδή αγγίζετε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο και ...Επειδή γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας..ονόματα να μας πείτε, ονόματα κ. Μπεγλίτη.
Ημερομηνίες, συμβάσεις και ονόματα.
Αποδείξεις και ονόματα.
Αυτά να μας πείτε κ. Μπεγλίτη
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_8269.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: