slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Κάλυμνος σε μαρασμό και εγκατάλειψη υποστελέχωση του ΙΚΑ

kokkinos_nea_epohi.jpg Ο Κος Χαράλαμπος Κόκκινος την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, κατά τη διάρκεια παραμονής του στο νησί της Καλύμνου και στα πλαίσια των επαφών του με φορείς και υπηρεσίες του νησιού , επισκέφτηκε το υποκατάστημα του ΙΚΑ . Διαπιστώθηκε  πως υπάρχει ελλιπής εξυπηρέτηση των πολιτών εξ αιτίας της υποστελέχωσης που παρατηρείται αφού μόλις οκτώ ! (8) υπάλληλοι καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των 23.000 ασφαλισμένων .

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το « Βουβάλειο » Νοσοκομείο Καλύμνου και είχε συνομιλίες με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων .

Διατυπωθήκαν σοβαρά προβλήματα στο σύστημα προμηθειών καθώς επίσης και μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό . Καταγράφηκε η ανάγκη τροποποίησης του κανονισμού  λειτουργίας του Νοσοκομείου αλλά και κατασκευής νέων κτιριακών υποδομών . Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την οργή τους για τη μείωση των μισθών τους και την απώλεια του εισοδήματος τους την και κυβερνητική επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα .

Την ίδια μέρα ο Κος Κόκκινος είχε συναντήσεις με τους υποψηφίους δημάρχους Κο Ρούσσο , Κο Διακομιχάλη και Κο Γαλουζή  αλλά και με κατοίκους του νησιού όπου του εξέφρασαν την τάση που υπάρχει για απομάκρυνση από το νησί λόγο της αυξημένης ανεργίας που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ κοινή διαπίστωση είναι  το  « πάγωμα » των αναπτυξιακών δράσεων και των έργων υποδομών .

Ο Κος Κόκκινος , ο οποίος έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλύμνου , θύμισε ότι την περίοδο 2004-2009, όταν ήταν Γενικός Γραμματέας της Π.Ν.Α διατέθηκαν στο νησί 75 εκ . ευρώ για έργα όπως :

- Αεροδρόμιο Καλύμνου

- Κτίριο για ΑΜΕΑ

- Λιμενικά έργα

- Έργα Αφαλάτωσης

- Οδικά έργα ( Αργυνώντα Βαθύ )

- Βιολογικός

- Χρηματοδότηση του πλοίου ΚΑΛΥΜΝΟΣ κλπ STAR .

Είναι ανάγκη η πολιτεία να στηρίξει το νησί των σφουγγαράδων που τον τελευταίο χρόνο βιώνει πρωτοφανή εγκατάλειψη και μαρασμό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: